Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница

Той е бил с отрицателен тест за COVID-19
29 ное 2021 22:10, Нели Христова
120
Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница
Снимка: БГНЕС

Мъж почина след отказ за прием в болница. Той е бил с пневмония, но с отрицателен тест за COVID-19. Състоянието му било критично, но място за него не се намерило. За случая разказаха близките му в социалните мрежи. В началото на септември съпругът на Илона е диагностицират с двустранна пневмония. Състоянието му се влошава и семейството отива до болница “Света Анна”.

 „Направихме тест за COVID-19, излезе отрицателен, докторът го погледна и каза - "Не мога да го взема, всичко е в COVID-19", лекувайте го по-добре вкъщи”, разказва Илона Александрова пред NOVA.

Следват кризи и често викане на линейка. „Дойде едно младо момче, прегледа го и казва „Къде да те закарам?” Звънна тук-там. Тръгваме за 5-та градска, ще го вземат”.  

Лекарите успяват да го стабилизират. „След 26 дни, отивам в болницата и ми казва докторката - "трябва да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим”, казва Илона.

Назначават домашно лечение и кислородотерапия. Мъжът обаче се влошава. Най-често вечер, когато сатурацията му пада. „Превърнах се в медицински работник, поставя орбазон, когато имаше нужда да диша”.

Два месеца и половина след началото на болестта, нещата стават критичини. Илона отново вика линейка. „Докторът каза: „Човекът е в критично състояние. Взимам го и ще го карам от болница на болница, ако не го вземат ще го върна”. Казвам - "Добре".

Мъжът се озовава в болница "Александровска". От там увреили семейаството, че чакат да бъде прехвълен в друга болница. Около полунощ жената получава обаждане, че мъжът е докаран с линейка пред дома им и трява да си го приберат. „Линейкаджията отвори широко вратите, сам, мъжа ми трепери, плаче вътре в линейката - "Моля помогнете. Не мога да дишам. Помощ" „Отиваме със сина ми пред вратата на линейката, но лекарката не иска да отвори врата на линейката. Дръпнахме по-силно. Тя вдигна телефона и се обади на полицията”, разказва Илона.

Когато полицията идва, лекарката влиза в дома и преглежда мъжа. На място идва втори екип на Спешна помощ. Въпреки усилията им, мъжът умира. По случая е образувана проверка на прокурата, за това и към този момент от Здравното министерство се въздържат от коментар. От Спешна помощ в София не отговориха днес на въпросите ни. Но обещаха допълнителна информация на нарочен брифинг във вторник.

„Искам справедливост и няма да се спра. Детето има въпроси, написало е писмо до министъра на здравеопазването, иска да знае защо е сираче на Коледа”, заявява Илона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ковидаджии вече не може да се припари до държавни болници. Да си беше цакал, не би умрял
90
0
 
5
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
До ами Как ще го спрат, като постоянно говорят, че няма затруднения в болниците, има места, хората се лекуват. Те искат да ни убедят, че едва ли не нещата са розови, а действителността е съвсем друга, но типично за комунистите да замазват очите на хората.
89
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 2 години
"трябва да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим.Ей това нещо ако успеят да го спрат управляващите,ще са много дълго време във властта.
88
1
 
4
 
! Отговори
хипопо преди 2 години
лекари-вампири , очите им са като на чичо скруч
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката на линейката е много символична - цялата изгнила на дупки като здравеопазването ни
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров и Радев казаха, че всичко е прекрасно - стига "льжи"
85
4
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Точно това заслужава този *** народ! Одобрявам!
84
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България здравеопазване има понякога, не винаги и само ако познаваш правилните хора
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата истина е, че тук в България става дума само за интереса на малка група хора който се стремят да присвоят колкото се може повече без да се интересуват за здравето и битието на хората.
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето така стигнахме дотук: докато властта ни успокояваше как всичко било под контрол, животът всекидневно ни поднасяше покъртителни примери за хаос и смърт.
81
12
 
7
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Ами затова гласувайте за Костадин Костадинов. При него нямя кокоша пръддня, а докторите лекуват истински болести.
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Българе! Утре къде ще сте вие или близките ви? Или след време? Взимайте камъни и треепете извергитее!
79
0
 
39
 
! Отговори
Дими преди 2 години
Абсолютно същото и подобно на 2-3 коментара в статията! Кашляне, задух, отрицателен тест, двустранна пневмония, домашно лечение лекарства + лекарства за ковид! Влошаване, ниска сатурация на ръце до 3та градска, кислород, стабилизиране, Пирогов 10 дни, изписване! На петия ден вечерта влошаване , ниска сатурация никой не даде указания за кислород или как да се действа, обаждане за линейка веднага, татко си отиде след 45 Мин! Линейката дойде след 4 часа да констатира ! Системата тотално порочна.
78
1
 
32
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Срам ме е, че съм българин след такава новина.
77
2
 
49
 
! Отговори
ИЗРОДИ МЕНГЕЛЕТА преди 2 години
Значи, като прочетох тази статия ме изби страшен гняв. Ето, дами и господа, това е нашето "здравеопазване". Влачат те напред-назад като чувал с картофи, дорде умреш. После те пишат в статистиката - Ковид и си получават паричките по пътеката! В момента е на мода да се мре от ковид, пневмонията е предимно ковидна, други вируси няма. Човекът щеше да е жив, ако му се прилагаше лечение както си е за пневномия, не да го лекуват с некви протоколни експерименталки и да го разнасят с линейки наляво-надяс
76
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се е ваксинирал.
75
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животът ни е даден свише. Касапи, санитари, корумпирани дофтори не дават живот нито здраве. Те само помагат са умрешш с лекарска помощ. Който им вярва, може и я норвежкия дядо коледа да повярва да му удри една мокра целувка като подарък за коледа. Единствено спешна помощ е необходима при злополуки. Нищо останало нито могат нито искат да лекуват. Само пари и пътеки им са в главите
74
2
 
32
 
! Отговори
преди 2 години
Доста точен коментар по-долу. Ако по пътека се плащаше най-много за циреи, то нямаше да има място заради пациенти с циреи. Тъжно но истина.
73
9
 
20
 
! Отговори
преди 2 години
Стига ве хора. Безсърдечни а и безмозъчни от горе. Един не се ваксинира, друг не спира цигарите, трети не спира алкохола. Да откажем лечение на всички а? Не са виновни хората. Похарчиха се пари за 10 болници и двойни заплати на персонала. Няма реакция а молитви. Всеки срещу всеки.
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То на фронта на времето не са отказвали медицинска помощ уж във времето на технологиите живеем а постъпват с теб като през средновековието