Посрещаме Нова година масово в Кушадасъ

Туристическите комплекси предлагат 10-дневни пакетни програми
1 дек 2021 12:23, Анисия Иванова
29
Посрещаме Нова година масово в Кушадасъ
Снимка: БГНЕС

Турският курорт Кушадасъ на Егейско море се готви да посрещне масово туристи от България за посрещане на Новата 2022 година.

По информация на Анадолската агенция вече са направени голям брой резервации за посрещане на Новата година в известния турски курортен център, като най-много резервации са постъпили от България. На второ място са туристите от Румъния, като има и от другите балкански държави, съобщи заместник-председателят на Федерацията на турските хотелиери и инвеститори Таджеттин Йозден.

Йозден каза, че летният туристически сезон в Турция е бил много по-добър в сравнение с 2020 г., но не са успели да постигнат резултатите от сезона през 2019 г. преди пандемията, която бе "златна година" на турския туризъм.

"Положителното е, че в предишни години сезонните хотели затваряха. Сега предлагаме целогодишно обслужване. Около Коледа и Нова година, които са традиционни празници на туристите от България и Балканите, очакваме да наваксаме част от загубите. Туристическите комплекси предлагат 10-дневни пакетни програми. Те започват от 23 декември и има голям интерес към тях", допълни Йозден.

Кушадасъ, който в превод означава Птичи остров, има славата на най-популярния морски курорт за българските туристи и туристите от Балканите, основно румънци, сърби и македонци.

Туристическият сезон започва рано, още през месец април, и продължава докъм края на септември.

От Анталия също съобщават за много резервации за прекарване на Новогодишните празници в хотелите на перлата на турския туризъм. За Нова година там очакват масово туристи от Балканите и от Русия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бълг. пенсионер - И другаря Борисов да беше пак щеше да ревеш за същото , и пак нямаше да имаш за Кушадасъ ! Президента Радев и новото правителство не са ти виновни за нищо , а тепърва ще трябва да оправят много неща ,и ако се сещаш 30г. безхаберие на ВСИЧКИ като теб ( които "градихте" демокрацията " ) , но така и нищо не изградихте , няма как да се подреди за 3 дни или за 3 месеца !! Никъде по света не е лесно да си пенсионер , а при нас нещата са още по-сложни , защото ние сме си виновни
16
4
 
2
 
! Отговори
! преди 2 години
Кои сте вие, които масово псрещате Нова година в Кушадасъ?
15
5
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
От къде накъде пък в Турция на почивка....айде без мен!?
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една година беше страшна ирония, на 3 март като празнувахме освобождението от турско робство имаше няколко почивни поредни дни и всички в България наводниха Турция.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посрещаме Нова Година масово вкъщи. Щото всички ще сме затворени като лумне новата вълна. Кушадасъ само в мокрите мечти на туроператорите и съседите.
12
12
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
И не се връщайте.
11
15
 
15
 
! Отговори
Бълг. пенсионер преди 2 години
Даааа, хубави места за празнуване ! Ами, аз имам 300 лв. пенсия , другаря Радев ми дарява 120 лв. ,общо 420 лв. Кое да направя - да си купя хляб и месо, да си платя тока, водата, телевизията - или да си купя билет за Кушадасъ ? Какво ще ме посъветвате ,другарю Радев ? Четем , че има другари , назначени от др. Радев на заплати по 45 000 лв !!! Какво ли работят за толкова пари ??? И те с 3 г.за ли са ???
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ваксърите , защитените" на талази ще се юрнат да заразяват всичко около себе си и после кой ще е виновен? Неваксинираните, разбира се, кой друг. Няма да се сетят, че вируса не разбира от ска паните им ваксини, а още по-малко от сертификатите им, зелените. Ако допуснем, че действително има такъв дзвер, наречен коронавирус.
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богати са българите. Нови години, морета в Турция и Гърция, екскурзии до Милано, Дубай и кафе ли не, скъпи коли, а в заводите бачкат украинци.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както с "масовото" ходене в Гърция, тоест има-няма 500 000 в най-добрия случай?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия празници са само капан за пари Никога не ходя по заведения на празници
6
8
 
21
 
! Отговори
РЕКЛАМА-А-А преди 2 години
Пропуснали сте да напишете, че статията е рекламна. Очевидно хотелите им ще останат празни и се чудят как да ги запълнят с българи.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото Турция е на светлинни години преди нас , и като туризъм и като гостоприемство Турските ресторантьори например имат такова мислене - не гледат на чужденците просто като на клиенти а са преди всичко гости на Турция и се отнасят към тях като гости в техния дом
4
3
 
10
 
! Отговори
КоЗьДоЙь преди 2 години
В моя дом всичкото турчеещо се и помаци са добре дошли!
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово, масово, колко да е масово? Луд умора няма, а и на по близко има много добри места.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква Кушадасъ, аз втора година съм на работа, за да не давам пари, а да ми платят двойно.
1
5
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
нямат пари :D