От 7 декември започва изплащането на пенсиите

В парите ще бъдат включени и допълнителните 120 лв.
2 дек 2021 09:40, Анисия Иванова
18
От 7 декември започва изплащането на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 7 декември (вторник) и 20 декември (понеделник).

Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на близо 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за трети месец поред и замества изплащаната до септември еднократна допълнителна сума от 50 лева, съобщиха от НОИ.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
Добавката за месец декември е 50 лв а не 120 лв!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
taros преди 2 години
Да видим какво и откъде ще докарват пенсиите, новите във властта.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как живеят пенсионерите определя пътя на младите - дали ще останат в България или ще избягат от България виждайки какво ги чака. По тази причина размера на пенсиите трябваше сега да е средно 1300 лева.
13
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Би трябвало да има и 13 пенсия за пенсионерите, с която да могат да посрещнат Коледа и Нова година.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията в резултат от управлението на мутрите е факт, но дали тези бъдещи увеличения на заплати и пенсии ще успеят да компенсират инфлацията преди това увеличение?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, че пари има за всичко и то много, но досега парите се крадяха и отиваха в чекмеджетата на мутрите.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите паднаха от власт и сега след управлението на хунтата им пенсионерите получават 120 лева добавка към пенсиите си. Факт!
9
4
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Явно до 07.12 тези от Служебната хунта на фигуранта трябва да изтеглят нов заем от милиард-милиард и половина, нещо което им стана навик напоследък, иначе няма откъде да намерят пари във фалиранта от тях държава, а сегашните пенсии на пенсионерите ще ги изплащат и бъдещите им правнуци, с наследството което ще получат от вдигнатия юмрук на *** ... !!!
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези увеличения, фигурантите надуха инфлацията още повече и в крайна сметка нищо повече неможе да си купиш с тези пари.
7
1
 
3
 
! Отговори
непенсиониран преди 2 години
Защо?!
6
1
 
5
 
! Отговори
Забележете преди 2 години
Товае е само ДОБАВКА ,напролет старата песен на нов глас без ДОБАВКА ....
5
3
 
7
 
! Отговори
Планът преди 2 години
Планът работи. На 7ми дават пенсиите и на 7ми връщат децата на училище. В едно и също време в градския транспорт ще са всички бабички и всички ученици. Освен че ще е дядовата ръкавичка, сещате ли се в рамките на колко време ще се разнесе какъвто и да е било вирус или микроб? Това че сте с маски не ви пази, защото маските не пазят от пипане на повърхности. А в градския транспорт трябва да се държиш някъде, особено когато е фраш. По Коледа ще има локдаун! А после задължително ваксиниране!
4
1
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
А бе дайте на пенсионерите по хиляда лева да си купят нещо за Коледа. Направо ми е жал за тия блъскали по 40-50 години а да нямат пари дори за хляб и кисело мляко.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ся последно по колко ще са пенциите?
2
0
 
13
 
! Отговори
МП преди 2 години
Пенсиите са ниски но това е така защото заплатите са ниски. Интересно обаче е че по улиците ни се движат много повече скъпи автомобили отколкото в Германия например.Ако броим хотелите по Черно море и планините сигурно сме на първо място на глава от населението.Защо е така? Защото работодателите ни са алчни а политиците крадливи .По това вече сме първенци в Европа.
1
0
 
10
 
! Отговори
пенс преди 2 години
На 7-и? А досега кога ги плащаха? Нещо различно?