Запечатват "Труд", от медията обявиха гражданско неподчинение

В редакцията работят 60 души, не искат да напуснат доброволно
406

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители на Министерството на културата запечатват редакцията на вестник "Труд".

Главният редактор на медията Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение заради акцията на полицията в редакцията.

Още по темата
Казусът с вестника е от лятото, когато служебният министър на културата Велислав Минеков изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в сграда на ведомството, които са отдадени под наем на вестник "Труд". Причината - неплатен наем и консумативи.

След това от редакцията са представили документи, с които опровергават тези твърдения.

Блъсков каза, че това са политически репресии. Той заяви, че в редакцията на вестника работят 60 служители, които няма да напуснат доброволно, предаде БНР.

По-рано по време на консултациите при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за позиция президентската институция по отношение на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо са спонсорираниот бившият шеф на моссад и след като приключат от България ще е останала само пепел.Държавната администрация ще е утроена.Медия ще има само една в-к Работническо дело.Главният архитект на промяната Чорап Радев ще излиза на всеки 3 мин като един всевластен феодал в триминутки на омразата за да плюе храчи и свива смешното си юмруче което люто ще размаже лошият капитализъм IT сектора и всеки бизнес дръзнал да не дава всичките си пари на Кокорчовата министерска чета,
299
3
 
6
 
! Отговори
Карл Маркс преди 2 години
"Трагедията е страшна", затварят "редакцията" , застрашават "Свободата на словото" и най-вече лишават от партийни приходи и реклами, абсолютно ненужното и нечетено от никого издание на алкохолика Петьо Блъсков. Машалла ))
298
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия отдавна трябваше да ги закрият, абсолютно правилно решение.
297
3
 
9
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Преди много години така се е почнало - В ИМЕТО НА НАРОДА! Днес - В ИМЕТО НА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ. Махалите да очакват изключване от тока и водата .
296
0
 
14
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Не са си плащали наема, получили са предизвестие и всичко, както е по надлежния ред. И за толкова време не можаха да си намерят друг офис, където да се преместят? Или не можаха да си намерят офис, където да не плащат? То много лесно е да се оправдаваш така със свободата на словото.
295
1
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Аз се чудих защо всички медии с едно две изключения възхваляват Винету от сутрин до вечер а то каква била схемата. Плащаш символичен наем за офисите си, в замяна на това въхваляваш вожда яко.
294
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петре, имам един празен склад. Ще дам да влезеш без пари. Само се скрий, че жената получи паник атака като те гледа по телевизията
293
0
 
12
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Всеки трябва да си плаща. Закон на демокрацията.
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петак, да беше ги изкарал тия твоите по къщята, нямаше да плащаш толкова.
291
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-страшно тук не е самата репресия, а мълчанието на останалите медии - това означава, че те се примиряват със новата реалност и по никакъв начин нямат намерение да отстояват независимостта си и свободата на словото. Те осъзнават, че следващите може да е всяка една медия и затова решават да замълчат и покорно да си носят хомота. Иначе БСП са осъдени октомври за 280 хиляди лева неплатени наеми за позитано, но нито ги е гонила мвр, нито даже се е споменавало за изгонване.
290
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що реват тия бе? Ми то в тази пандемия по-добре да си работят в хоум офис. По сигурно е.
289
10
 
10
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Не ме е страх от Министъра на културата, а от Културата на министъра !!!
288
3
 
10
 
! Отговори
До 324 преди 2 години
А ти защо ревеш,бе Кирилов?Нали законите трябва да са еднакви за всички?Или някои са по-равни,защото са обслужвали властта?Не,не мълчим!Гневни сме!Защото такива като Блъсков крепяха едно крадливо и урудливо управление цели 12 години!
287
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петьо Блъсков да ходи на полето да блъска да види как се изкарва хляба,а не с *** на дебели *** и безплатно ползване на държавни сгради.
286
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се Промяната иде назначените от израиля започват наред всички неудобни медии да ги затварят
285
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън Блъсков! Нали е частник? Какво прави в държавна сграда на преференциален наем?Този боков апалогет не е журналист , тои е просто служителка на магистралата на българската политика.
284
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ако някое училище не си плати тестовете за ковид ще влезнат ли въоръжени полицаи да подкарат наред и учители и деца и директора със счетоводителя? Така ли трябва?
283
1
 
7
 
! Отговори
ОПтимизация преди 2 години
Има предложение за уволнение на поне 300 000 служители издържани с ограбвани милиарди от народа през доказано престъпни министерства и ведомства.СледяТ ги поименно като участници в ограбването и ликвидацията на българския народ..Следят ги през лични карти с инсталирани дигитално холограмни оръжия...ползват за проследяване смартфони привързани към лични карти..Следят и всички съучастници на крадците на милиарди вкл бивши депутати,министри..
282
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се правете на луди. Не става въпрос за наема а за принудата . На колко от вас полицията е дошла да помогне за да извадите некоректен наемател? Айде обадете се в полицията и поискайте съдействие да видите какво ще отговорят.
281
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петьо, а ти на КОЙ беше машА толко годинки?!? Всичко се връща преателю... Дерзай!