Михалев: Рисково е всяка партия да държи министерства без контрол

"Има подводни камъни, но е ясно желанието да се създаде управление"
Обновена: 8 дек 2021 22:35 | 8 дек 2021 22:35, Веселина Йорданова
51

Последното разпределение дава на "Демократична България" министерствата на правосъдието, екологията, електронно управление и един вицепремиер.

"Всички са наясно, че има притеснения, подводни камъни. Но е ясно и желанието на мандатоносителя да създаде управление. Няма спор за това дали да се подпише споразумението. Председателят на партията има мандат да го подпише", заяви Стоян Михалев от ДБ в студиото на "Денят ON AIR".

Според политика обаче, не трябва едно министерство да бъде еднолично във властта на една партия.

"Безконтролно всяка партия да си държи министерства и да контролира целия процес на политики е рисково. Това е форма на феодализъм. Има концентрация на власт в сектори като сигурност. Това не е добре, независимо кой управлява", заяви Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че ако ДБ беше получила МВР, Бойко Рашков нямаше да остане министър.

"Но е по-важно каква работа се е свършила. Ако някой си върши работата - добре. А видяхме, че под ръководството на Рашков МВР свърши доста работа", добави Михалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Демократична България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо ако ги разкараш цена няма да имаш ще земе да ти доидеш акъла в главата
41
0
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Къде сме тръгнали с комунисти правителство да правим???
40
0
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Е.... КАК ДА НЕМА КОНТРОЛ, КАТО КИРЧО ГИ ВРЪЗВА С ДОГОВОРИ.... ХАХАХААА..... ЗА КАКВО СА. ТОГАВАТИЯ ХАРТИЙКИ..... ЗА ТОАЛЕТНАТА, ЛИ..????
39
0
 
2
 
! Отговори
Политическата преди 2 години
формула на Славчо беше много по-рационална и отговорна - мандатоносителя да си направи правителство и другите да го подкрепят. Обаче всички му скочиха, че не е диалогичен - е на ви сега парцелиране на държавата и лапане на порции като през тройната коалиция, обаче четворно.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая работа всяка партия да има вицепремиер звучи несериозно. Напр. БСП има специалисти, и то на много години, по атомна(ядрена) енерггетика - пример Овчаров.За какво му е да става на 80 г. и вицепремиер? Нинова става само за фалиране на предприятия, тя не е специалист в никакъв бранш. Защо ще я правите вице? Същото важи за Т.Йорданов, Ристо,който не е специалист в съдебната област, Ат.АСамо си натоварихте МС с кратунковци.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нали и те и нужно да станат милионери )
36
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 2 години
Хайде бе хора ! Даваойте финансовото, военното и регионалното строителство на БСП. Лигите им текат за тези сектори. Само там няма никакви далавери / Така ли беще ? / И ще спазват всяко едно скпоразумение...............
35
0
 
6
 
! Отговори
Извънземен преди 2 години
Толкова лош народ не може да има прогрес никога !
34
0
 
4
 
! Отговори
Разделяй и преди 2 години
ВЛАДЕЙ. Добра сентенция, но в случая не работи.Киро Конституцията си мисли, че това са сектори в един бизнес.Другарю Кире, това е правителство, някой трябва да носи ЦЯЛАТА отговорност.Ако се срине един "сектор", повлича след себе си и останалите. Ако мислиш, че при гаф на партиен министър ще избегнеш народната "любов", значи си много Gлупав.Оправдания и назидаване на една от партиите, автоматично ще такова майката на т.нар. коалиция. Ще се хванете за гушите и ще се карате, кой повече е краднАл.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП ще правят политика на ишлеме
32
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
друго си е една партия с пожарникар начело да контолира всичко - по спокойно някак си , нали?
31
0
 
6
 
! Отговори
Off преди 2 години
ДБ в коалиция с БСП. Жалка картинка на отчаяни сулжбогонци.
30
1
 
8
 
! Отговори
ПОЗОР СТЕ ВИЕ преди 2 години
ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЩЕ ИМА ЛИ- НЯМА БЮДЖЕТ 2022Г
29
0
 
13
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Нали правеха народни въстания, сега защо ще се крият от хората с електронно управление, ще ограничават достъпа до институциите на гражданите.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михалев не мога да повярвам , че се гушнахте с БСП . Интереса клати феса.*** долни.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще ги върнеш след като ти самия не знаеш е поздрави от оня дето му хвърли документите и назначи половин град с *** вътре бъди жив здрав и весела коледа
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бивш кмете искам да попитам кога ще върне ш младите дето дваиста година са по чужбина хората на пеиките хората в кръчмите и дискотеките нормалните хора а не тоя стрес които виждаме кога ще видим болница с доктори която лекува а не спи теб питам и пътища шев на автотранспорт кога ще видим засмени хора а не намръщени само да се присмиват и командват а кмете
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла община колко пари открадна един кмет които разсипа един град може ли да ми кажете бизнес в Франция Германия хотел на слънчев бряг и какво ли още не да не сме слепи или глухи че правите каквото вие кев някои да си живеят а тия да си правят каквото им е кев
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще върнете фирми като елпром или балкан вас питам говорейки за политика понеже станаха някои за срам с един влак ли бе с един бои над заместник кмет плашене на добри хора е БСП а засрамете се това стига
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да попитам забравиха ли някои хора БСП колко града разсипа в по предния мандат колко фирми фалираха колко млади хора избягаха погледнете градове като Ловеч Троян Видин Враца а Радев вижте каква е безработицата и тогава мислете че тая държава я разсипахте вие разсипахте я с циркове ЦСКА труд Булсатком корона е замислете се