Благомир Здравков: Трябва да има изцяло нова детска болница

Идеята за детска болница към МБАЛ „Лозенец” е добра
9 дек 2021 10:00, Ния Христова
4
Благомир Здравков: Трябва да има изцяло нова детска болница
Снимка: БГНЕС
"Идеята за детска болница към МБАЛ „Лозенец” е добра, защото тя поставя един основен проблем –  този с комплексността на детското обслужване. Това е най-големият проблем в педиатричната помощ в цялата страна", заяви пред Нова телевизия директорът на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев" Благомир Здравков.
Още по темата
 
"Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница. Вариантът тя да бъде в карето на Правителствена болница е добър и според мен, и според специалистите", каза още той.
 
"Безспорно материално-техническата база ще бъде по-добра. Механичното пренасяне на Педиатрията обаче не е достатъчно. Трябва да се стъпи на добър анализ за текущите нужди,  кадровата обезпеченост и самата база – т.е може ли Правителствена болница да поеме цялата Болница по детски болести. За да има комплексна детска грижа са необходими и другите ключови детски звена да бъдат приобщени", заяви Здравков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един мислещ човек!Изцяло нова е точно това което означава!Не искаме още еди етаж на тая съборетина!Нова нова, ако не знаете как се прави погледнете в гугъл как го правят в Турция
3
1
 
0
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Има и друго решение: Да съборят внимателно започнатата през соца сграда за детска болница до четвърти етаж и да изградят още две четириетажни сгради в двора на Александровска-место бол
2
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 2 години
Баси *** .Толкова ли е сложно да хванат и да я построят а не само да умуват .Трагедия са ако трябва да я почват и в последствие да се вадят документи .
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като спечели битката с К-19 великият министър се зае да осигури болница за оцелелите дечица