Диана Русинова: Стане ли пътен инцидент се говори три дни и всичко приключва

След построяването на път в България, после се забравя за него
9 дек 2021 11:42, Ния Христова
22
Диана Русинова: Стане ли пътен инцидент се говори три дни и всичко приключва
Снимка: БГНЕС
"Когато стане голям пътен инцидент се говори три дни и след това всичко приключва." Това заяви пред БНР Диана Русинова – председател на Европейския център за транспортни политики.
 
"За съжаление темата е интересна само тогава, когато нещо е станало. Явно медийните продуценти преценяват, че темата тогава има интерес и хората биха я гледали. През цялото останало време на нас ни се налага да се борим за малко медийно пространство, в което да уведомим хората евентуално какви са опасностите, които ги грозят на пътя, какви са проблемите, които ни заобикалят, свързани с пътната безопасност, защото в крайна сметка, в България всяка година умират около 600 души", добави Диана Русинова.
 
От Европейския център за транспортни политики са подготвили справка колко уреди за измерване на маркировката могат да предоставят като неправителствена организация.
 
Според Русинова, държавата отрича да има проблем, а проблемът е хроничен.
 
След трагичната катастрофа на АМ "Струма", която взе 45 жертви, екперти от Европейския център за транспортни политики, заедно с техни македонски колеги са обходили мястото на инцидента и са установили, че на мантинелите няма липсващи болтове.
 
"Има болтове, просто тази ограничителна система за пътища или мантинела е твръде стара. Тя е трябвало да бъде подновена. Това е честа практика в България, на която ние се противопоставяме - построяваме един път, "хвърляме" го там да карат колите понего и забравяме по него", каза Диана Русинова.
 
От Европейския център за транспортни политики не са се съгласили автомагистралата да бъде въведена в еклопатация, тъй като тя не е годна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От самото начало от както се помня не мога да разбера каква е ролята на мантинелата на пътя. Мисля че това съоръжение повече пречи и не виждам никаква полза от него.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** е като лешояд и все долита на мястото и почва да кълве...............Забранете му да се появява навсякъде.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то не само за пътен инцидент за всичко е така всяко чудо за три дни и убийство да е пак толкоз
16
0
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
ееее ,не е вярно ,ако има избори се говори и повече ,а тази година имаше три пъти ,обещания ,обещания и сега ...пАри нЕма действайте-изпълнителя е ясен !!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно. Държавата на люкарите и сеирджиите.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата истина, ако нещо се правеше, нямаше да сме първи по умрели на пътя, вече 30 години. Един средно голям български град е изчезнал, от предимно млади хора през тия години.
13
0
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
От Европейския център за транспортни политики са подготвили справка колко уреди за измерване на маркировката могат да предоставят като неправителствена организация.Ти да видиш, Европа ни говори през устета Дианови. То явно е по Божия промисъл, щото момето по ниско не пада.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е за абсолютно всичко в Булг аристан - даже си имаме и такава поговорка "Всяко чудо за три дни". Българина го крадат яко 30г, но той на 3-тия ден вече забравя и продължава да си живурка като най-бедния в Европа. *** народ, слаба държава и тези отгоре го знаят. Примера ви е Боко Тиквата ви ограбваше 12г.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази госпожа е много ядосана, че и спряха даден без конкурс проект за няколко милиона за следене на пътищата през сателити ... в смисъл гоогле мапс :D Толкова е афектирана, че си го призна в ефира на нова ТВ наскоро и сега ще обиколи всички студия да обяснява колко са лоши тези и онези. Пък докато течеше проектчето си траеше удобно. Толкова по тази тема...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е Диди, три дни иху и после тихУ!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако КАТ стане като банките - да си събира глобите когато и както трябва разбира се, но при строги правила а не "Ко праим са", тогава може да се оправят нещата. Нека сега някой да пробва да плати вноска по креди или ипотека само с един ден забава и да види какво се случва - банката идва и си взима парите. Камо ли пък седмици или месец да мине. Защо и КАТ така да не стане? Ама цялата система им трябва да се прочисти от търтейте и чак тогава може. И правилата за всички да се сменят.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се радвам,че има хора като тази госпожа,но за съжаление никой не ги слуша.Тя винаги говори компетентно и казва истината и никога не пести на никой неща по даден казус.За съжаление хора като нея са ценени в развитите страни.А ние все още не сме развита държава.Аз съм убеден,че няма да издържи много и ще си намери работа в друга и нормална държава.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ се правят пешоходни пътеки,когато загинат поне 10 човека,след това се прави светофар там,когато загинат още 10 човека.В БГ пътищата са едни от най-опасните в света,а в Европа сме на 1 място.Ние освен ,че нямаме пътища имаме корумпирано КАТ и хора,които предпочитат да платят на ръка,вместо да осъзнаят грешката и да си понесът наказанието.Събираемоста на глобите също е зле.Хората получават глобата минимум след 1 година,а сега инфлацията за две години прави глобите смешни.Само късмета ни пази.
6
1
 
6
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Тази е от инкубатора на големите, супер дрънкалници, на който ДЪРЖАВАТА отдавна трябваше да хлопне кепенците. Освен "излишъка" от простоватите "съвети", те, самите за това човешко бедствие не са преместили поне едно камъче. ЗАКРИВАЙТЕ ГИ!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив - мисирките ни надуват главите от сутрин до вечер по цяла седмица след това.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво да се направи когато виновника шофера е сред загиналите,верно че бай Ставри понякога е самотен..но като няма кой!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли някви НПО-та се изказват неподготвени. И три дена им е много, само ни занимават с едно и също.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кои са институт за пътна безипасност и въпросния европейски център?!?
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да стане се говори три дни ... И се приключва с говоренето. Надаявам се само с говоренето и да започнат действия