Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
Мильо преди 2 години
А къде е батко?Къде е баце Бойко?Защо се крие ?Да каже нещо тъпо , че тия говорят все работи дето не ги схващам!
233
0
 
1
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
Амииии...виждаме само едни самодоволни усмивчици, другаре ! Разбрахме, че изтеглихте 4 милиарда борчове и още 10 милиарда ще теглите от Нова година !!! Е, значи затова се усмихвате, *** баламурниците са тия гласували за вас !!!
232
2
 
1
 
! Отговори
Шапки горе преди 2 години
Никой не може да надмине мутрата рекетьор, която съсипа живота на милиони българи и окраде България.Време е да се разистят мутренските административни калинки.Да живее първото правителство без фашистите ГЕРБ !12 години фашизъм стигат!
231
1
 
2
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 години
Кои сте вие, лидерите ??? На колко хора сте лидери ??? Народ от увредени мозъци ви хариза една добра държава , за да можете да се нагушите и да съсипете всичко и всички ! После да не ревете като ви подкараме към затвора ! Нали държавата била блато (според Фигуранта) , защо тогава се натискате да влизате в блатото ??? Заради милиардите , които се каните да отарашите в блатото !!
230
1
 
2
 
! Отговори
Съглашател преди 2 години
И как няма да вървите към "споразумение" ! Та всички сте помъкнали чували , за да крадете десетките милиарди ,които се очакват за България !!! Такова крадене се заформя , че държавата ни ще изчезне скоро ! Нооо..... така пожела суверенът ! ( от 10 % въртоглавци) Останалите 90 % ще си гризят ноктите , защото храната ще стане прекалено скъпа !
229
1
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Какво?Ще се върви към стабилно крадене ли?!Ами то сухуто надиплено от ГЕРБ и Борисов ще свърши?!Митниците работят не за фиска,а за задокеанските офшорки на Харвардите и БКПейците от ДС?!Фирмите почват да фалирват,чужденците спират с инвестициите и полека,лека се изтеглят?! НАП яхната от крадлюто Спецоф?!Ха да видим колко ще изтрае България на 10 тата вълна крадливи болшевики?!Аз за всеки случай почвам да стягам тапкалийката на дядо!Все ще мога да счупя една дамаджана от 100 метра!
228
0
 
2
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте галубчики!Нали търсехте промяната?Е,вече ви я осигуряваме и все по добре ша ви става!Ша ви пълнем главите с масали,ша ви са хилим от наште си медии!При Боку бяхте зле,щото не ви даваше да крадете,а същото важеше и за нас!Той крадеше милиардите от нас,за да ги дава на вас!Но жестоко са измами,щот българина кат чуе че някй крадял повичи от негу и пудивява!А ний ловко ви го набивахме тоя лаф,КРАДЕ,КРАДЕ,КРАДЕ,като ВЕТО,ВЕТО,ВЕТО!и НЕ ЗНАМ КА А,АМА НЕА ТАКА!Та 5 годинки,но ша има още 5!2
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжци! Измамници! Всичко се е готвело тая да подаде оставка щото е знаела че ще играе с тея които са хора на празидента и ще я направят някаква... това е масово съсипване на държавата и абослютна подиграва с народа който е *** и лесно се управлява и лъже.Отдавна съсипаха държавата само пърите ги вълнуват да крадат а не хората защото нямаше една пенсия да е колкото едни обувки! КАК СЕ ЖИВЕЕ С 300 ЛВ? кАК СЕ ЖИВЕЕ С 600 ЛВ? ***! ЩЕ ПЛАТИТЕ ВСИЧКИ
226
2
 
8
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Много се радвам, че БСП ще участва в новото правителство.С когото са се събирали последните 32 год. все са го провляли.И не защото в тази партия няма умни хора, а защото действията им са порочни и збъркани.
225
1
 
4
 
! Отговори
Е са стана убаво... преди 2 години
"И ний вървим, вървим, вървим, вървим нататък и няма край и няма край нашир и длъж...."
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилно крадене ще има пак и отново.Затова са и толкова засмяни и щастливи.
223
3
 
11
 
! Отговори
СТАБИЛНОПРАВИТЕЛСТВ0 преди 2 години
Вече 32 години се наслушахме на обещания от комунистите и вече разбрахме, че каквото обещаят, ще стане тъкмо обратното. Гладът и мизерията,които ще последват от управлението на метежниците ще отвори очите и на най-заблудените българи, но промени от просто..людието не може да се постигнат, а България ще се промени единствено, когато се промени света и това ще стане чрез война...
222
1
 
20
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Поредната сбирщина от крадци!
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асъл, дялнаха баницата!
220
3
 
13
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Айдее и тия стабилитет та стабилитет ние гледаме бойко 4 ама без бойко. Е да стабилитет след като 80% от гласоподавателите не искат да ги виждат няма как да стане. Ще поседят ще повдигат ръка ще покраднат ще поизлъжат ще поизтеглят заеми за 2-3 месеца и айде пак на избори защото народа ги презира. Тая система е изфирясала
219
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ЩЕ ИМА ЛИ, НЯМА ЗАКОН ЗА БЮДЖЕТ 2022Г? НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА НЕ СЕ ДОСЕЩА ЗАЩО СА ЦИРКОВЕТЕ- БЪЛГАРИЯ СМАЗАНА ИКОНОМИЧЕСКИ И ИЗГОНЕНА ОТ ЕВРОЗОНАТА, А ПОСЛЕ В ЕВРАЗИЯ- ЕЙ ЗА ТОВА СА ЦИРКОВЕТЕ, НО ДОТОГАВА ВСЕКИ ДЕН ПО 100/200 ЧОВЕКА ОТ КОВИД СИ ЗАМИНАВАТ А СКОРО ОТ ГЛАД И СТУД.
218
3
 
20
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
До Анонимен "преди 4 часа "Вървим към павета и домати!" Да, ама не. Рашков вече е подготвил проекто закон за разправа с демонстранти, в който се предвижда водни оръдия, бой, газ и т.н. Фигурантов и Дамаджанов няма да допуснат протести, камо ли павета и домати. Затова Дамаджанов отново ще е шеф на МВР, а Явочников на армията. Свърши с паветата и доматите, тези направо ще бият и обгазяват.... Всички диктатори са на принципа:" властта с кръв сме я взели, само с кръв ще я пуснем."
217
2
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Разбраха се, поделиха България и сега рамо до рамо ще ни оправят: Пинокио Бойкикев+Гнома, г-жа Лъжа+Румен Фалита, шута на мутрягите+чичо му Доганя, харвардския каучук и интелектуалния крадец...Всички вкупом се прегърнаха под юмрука на Фигуранта+Дамаджанов и заработиха ... с парите на обвиняемите олигарси, героичната Мустафова и Решетката. Честито българи, така ще ни"оправят", че Лукановата и Виденовата зими ще ни се видят като ваканция. Началото е поставено, чакат ни глад, студ и тотален терор.
216
4
 
28
 
! Отговори
Отива на Много зле! преди 2 години
Вече им върнаха плана от Европа - май пак ще има спиране на еврофондовете както винаги при управлението на комунистите !
215
2
 
23
 
! Отговори
Крадците се разбраха преди 2 години
Ще падне лапачка за лидерите и техните спонсори Прокопиев, Васил Цветанов, Божков и т.н., а народът да мизерува и обеднява !