Деца направиха сурвачки, събират пари за Андриян

Момчето страда от злокачествен тумор в мозъка
27 дек 2021 15:58, Елка Василева
5

Над 200 ръчно изработени сурвачки бяха продадени на благотворителен базар. Събраните средства са предназначени за лечението на Андриян от Русе, който страда от тежко заболяване. Базарът беше организиран от настоятелството към училище "Христо Ботев" в града.

"Тази година базарът имаше по-специална цел. Събрахме средства за Анди, който е болен. В инициативата се включиха освен наши ученици и децата от ДГ "Здравец" - група "Щурче". Те също изработиха изключително красиви сурвакници", обясни председателят на училищното настоятелство на СУ "Христо Ботев" Велизар Бойчев пред Bulgaria ON AIR.

Сурвачките са направени с много любов и старание.

"Активно се включиха деца от начален етап, от 1 до 4 клас, но имаше и от 5 и 6 клас. Имаше над 200 сурвакници и се събраха повече от 1500 лв. И след това се появи идеята да направим подаръци за децата, които са участвали. Предложението беше да подарим грамота и пакетче меденки, които сестрата на Анди прави", посочи членът на УС на училищното настоятелство Мариета Иванова.

Андриян страда от злокачествен тумор в мозъка. Все още не е ясно колко средства ще са нужни за лечението му. Сестра му приготвя меденки, за да благодари на хората за даренията.

"Към момента той има направени няколко химиотерапии, които значително подобриха състоянието му. Сега той се учи да ходи, да говори, в момента е с проходилка. Очаква се химиотерапиите да продължат, понеже се налага да се намали размерът на тумора, за да може да се оперира след това", уточни сестрата на Анди - Камелия Георгиева.

Всеки, който иска да подкрепи момчето, може да открие повече информация във Facebook групата "Да помогнем на Анди".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Искам да сурвакам Ал Фашагата, ДрагалЪФския гърбат Ай дук,Усмихната корупцията(Стефчо) и останалите от СДС-Шайката със сурвачка,направена от гофрирано арматурно желязо фои-22,за здраве и берекет,макар,че окрадоха де що можаха и няма от къде вече да крадат .
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трогателно! Но мога ли да попитам къде са братя Бобокови? Може ли някой от тях да се бръкне и да извади от джобните си пари, за да живее това дете?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък много се чудя държавата къде е??Би трябвало политиците да дават на болните вместо да се чудят в какво да си влагат парите на данъкоплатците...А в същото време се организират благотворителни кампании и пак дават пари бедните хора.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се оправи момчето ! Пожелавам здраве на всички и се радвам,че има такива мили хора!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу гешката, бокшик, долу чапаеца крадлив