Блокираните на летище във Франкфурт българи настояват за обезщетения

Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер
8 яну 2022 14:42, Елка Василева
129

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 14 часа без храна и вода. Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер. Потърпевшите настояват за обезщетения.

Още по темата

Полетът от Франкфурт за София е трябвало да излети в 22:30 часа в петък, но заради обилен снеговалеж самолетът остава на пистата заедно с пътниците в него, първоначално с кратко закъснение.

"Половин час закъснение на полета. Чистят пътищата. Много е заснежено, много сняг има. Ето, чакаме. Половин – един час ще чакаме. Поседнали сме тука готови за полет, но полет няма", каза Меркан Сали, който е пътник в самолета.  

Самолетът обаче не излита, а 150 пътници, сред които и 12 бебета остават в него през цялата нощ без храна и вода. В социалната мрежа част от потърпевшите разказват, че след кошмарната нощ е започнала подписка с искане за обезщетения от самолетния превозвач.

Bulgaria ON AIR се свърза с консулството ни във Франкфурт на Майн, но сигнал в службата не е получаван.

От авиопревозвача не обясняват причината за закъснелия полет, но уточняват, че самолетът за София ще излети преди 21:00 часа тази вечер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм в подобна ситуация два пъти. Това което ми направи впечатление тогава подобно на този случай е как голяма част от пътниците започват да говорят за обещетения и как ще съдят компанията, а за мен най-важното беше кога ще мога да се прибера.
98
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тези просто лъжат. Най-напред казаха, че били затворени в самолета, после обаче една жена каза, че някои били излезли. Наистина не може да няма никаква храна на летището. Ясно е, че ще искат пари. Дори и властите на летището да са за нещо виновни, нашите ще се мъчат да изкънкат повече. Хукнали да разнасят какви ли не зарази, дори и без епидемия. Малко смирение наистина е необходимо на хората като цяло.
97
1
 
3
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Бе много мераклии да се връщат в най бедната страна ? Сигурно са много доволни от "промяната"
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо подписка? Пуска се иск до превозвача/авиолинията за обезщетения. Но пък, снежната обстановка е извънредно обстоятелство. От друга страна, трябвало е да се погрижат за пътниците като е такава ситуацията. Не познавам техните правила, но може и да имат някои ситни буквички за отказ от услуги или ...
95
3
 
9
 
! Отговори
Леля Соня преди 2 години
Повече ме интересува като пристигнат в България дали ще се вземат мерки да бъдат изолирани и карантинирани. Майка съм и не мога да си обясня как ще тръгнеш с бебе и с малко дете посред зима по летища и самолети.
94
4
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
да тръгнеш в тази пандемия с бебе в самолет 150 пътници трябва много акълсега ще ни заразят с нов щам на вируса а обезщетение няма да видят ако товаим е мечтата има клауза за лошо време
93
4
 
5
 
! Отговори
Заьо преди 2 години
Тя тази компания неслучайно се казва Виц Еър. Цялото пътуване с нея е един виц. На печелившите честито
92
1
 
12
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
На това нискотарифно летище вода и храна не се ли продава?
91
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нема го вече бат Бойко да ви праща Спартана точно тия гласуваха за канадката да им се ухили и няма проблеми само почекайте
90
1
 
3
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 2 години
Прочетете внимателно Regulation 261/2004 of The European Parliament, и тогава давайте мнения кой какво има право.
89
3
 
5
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 2 години
Има клауза за компенсация, в законодателството на ЕС - за над 5 часа закъснение за всички полети и авиокомпании в Европа. Четете малко, преди да се обаждате.
88
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Какво са ревнали като карпатски мечки.Зима е,вали сняг и самолета не може да излети.В авиацията има стандарти за безопасност,които се спазват.Обезщения няма да получат,защото причина за забавянето са атмосферните условия.Летял съм многократно с Wizz и винаги съм бил доволен от предоставената услуга.
87
1
 
4
 
! Отговори
До жертвички преди 2 години
Божеиеи теб трябва да те вземат в авиокомпанията за адвокат. Anyway, глупости говориш. Това е международен транспорт и се подчинява на международното право. При повече от два часа закъснение се дължи неустойка. Само че никой не ти я дава така, трябва да си я търсшш. А ако имаш и застраховка си взимаш ш нея .
86
1
 
6
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
За съжаление нито ще е първия , нито ще е последния случай. Ако изключа Ковид отменените полети, преди 3 години ми се случи същото, но тогава и хотел и вечеря бяха осигурили, което не отменя застраховката де .Беше уж пак лоши условия, въпреки че други самолети излитаха. После разбрахме , че не са имали необходимата почивка пилотите и не са били допуснати от летищните власти да излетят.Авиокомпаниите са станали безобразни.
85
2
 
7
 
! Отговори
anonym преди 2 години
Като пътуват с такива *** компании, нормално.
84
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
вчера един мой познат се завърна от Австрия с такъв "евтинджийски" полет.Билета му струвал /доколкото си спомням / 15 евро.Но дал като ЗАСТРАХОВКА още 20 евро ,та ако полета бъде отменен,да му върнат парите за билета и застраховката.Е?-"Чиста работа"!..Полети се отменят ВСЕКИДНЕВНО ОСОБЕНО през зимните месеци .Реването на "потърпевшите" е ..неморално !.А тия...дори не знам как да ги категоризирам,които са тръгнали С ПЕЛЕНАЧЕТАТА си ПОСРЕД ЗИМА и ПОСРЕД НОЩ,са получили това,което са търсили.
83
1
 
4
 
! Отговори
ира преди 2 години
До АнонименХа ха, ама каквото и да направят, ти ще бъдеш възмутен. Оплакваш се че не са те отклонили в Пловдив? Че не си пренасочен и не си селашкал после с рейс? Ето това е истински българи, възмутен докрай! Бравос!
82
0
 
7
 
! Отговори
Чудомир преди 2 години
До АнонименЛеле, какво изказване, какви термини, каква алафранга, колко найс, парфе и рависан! Аз настръхнах просто. И, откъде да си изтеглим пари, господин Чудомир?
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги знам Wizz Air какви са, най-много да получат по един сандвич безплатно в следващия полет за обезщетение. Но и за това не съм сигурен.Със закупуването на билет от тях и от Ryanair се съгласяваш със всичко, било то и отмяна на полета изцяло.
80
1
 
6
 
! Отговори
ира преди 2 години
До До МомоАма как 10 часа на самолет? Глупости и украси. Че за много по-малко на екипажа му изтича работното време! 10 часа от тръгването от другаде. Българските пътници обичат да говорят ан гро и да се правят на мъченици по телевизията.