Да помогнем на малката Кали да живее!

Детето се нуждае спешно от средства
20 яну 2022 14:48, Екип на Dnes.bg
20
Да помогнем на малката Кали да живее!
Снимка: Facebook

Призив за помощ на малката Кали, на която е поставена тежка диагноза. Детето е едва на 7 години, но трябва да се справи в борбата с рака.

Момиченцето е от гр. Варна,пише в социалните мрежи Даниела Йорданова. "Родена е на 05.08.2014г.,голямо бебе,дълго кърмено.Родителите са се постарали да създадат в нея добра и здравословна хранителна култура.Рано е проходила,рано проговорила и като цяло е едно много енергично и любознателно дете.Има си най-добра приятелка на име  Ирен,с която са на една и съща възраст,първокласнички са в   училище - ,,Никола Вапцаров" във Варна и много,много се обичат.

Кали има по-малко братче - Явор,на което се стреми да дава добър пример,като е много изпълнителна и отговорна. Тя мечтае да стане зъболекар,има силен характер и е много смела.

Но животът ѝ ,както и животът на цялото ѝ семейство, изведнъж  се преобръща.

На 11.12.2021г.Кали започва да вдига температура.Не много висока,но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове,но след около две седмици,тя започва да става все по-висока,достигаща до 39,5 /39,7 °.

През това време,три пъти са правени изследвания на кръв и урина,но резултатите са били нормални.Назначени са били два курса с антибиотик,но не е имало никаква промяна.

На 26.12.2021г.Кали и мама Вили постъпват в болница ,,Майчин дом" - Варна,за да се търси причината за вече високата температура  и за изчезналия апетит.

Три дни по-късно,на ехографски преглед при нефролог,е видяна туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница ,,Света Марина" ,където  е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор - 9 на 7 см.Последващ ПЕТ  скенер,установява и наличието на метастази в костната система на детето,като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на  нейните родители се преобръща.Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите,която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение,да потърси лечение за детето си в Турция,болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022 г.,Кали е закарана в Турция с линейка,където веднага е прегледана от детски хирург.Той казва,че незабавно трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция при която са отстранени туморът,десния яйчник и апендиксът.Хистологичният резултат показва,че туморът е смесен - доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията,но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена - 6,7 и 8,който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците,поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си.По спешност е направена втора операция,при която лекарите казват,че е отстранен туморът от прешлените ,но очакват,че той ще е друг вид,а не като на яйчника.Хистологията още не е излязла,но вече е изготвен първоначален план за действие от тук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия,като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата.На всеки два курса,ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания,за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е  на стойност  близо 26 000 € ,с които за съжаление семейството не разполага.А лечението трябва да започне веднага,за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта.

С откриването на тази група,Ви молим за помощ,за  спасението на едно невинно създание,което само на 7 годинки,е изправено пред най-голямата си борба - борба за ЖИВОТ ... Нека всички заедно,да помогнем на Калина ,да излезе от тази борба победител ,да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем,че не е сама в това изпитание."

Начините по които може да помогнете на Кали са следните :
     - да преведете сума по дарителската сметка на детето
IBAN : BG87BUIN95611100694318
BIG: BUINBGSF
титуляр: Калина Боянова Димова
гр Варна

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: благотворителностКали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 2 години
Пратете за детето, стига оправдания!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича на зъболекар. Дай боже да стане!
14
1
 
4
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Егати мръсната управляваща клика,опукаха няколко милиарда за вакси,тестове,субсидии,избори,ама за болните деца пари няма...ще дадем кой колко може,дано се оправи детето.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До popoАбсолютно съм съгласен! Много може да се умува, но това няма да помогне на детето. Нека всеки преведе колкото може и бързо ще се съберат.. Това дете има нужда от средствата сега.
12
2
 
12
 
! Отговори
popo преди 2 години
Не умувайте много ,преведете по 20-30лв ,който може. Аз преведох малка сума.Многото приказки няма да помогнат на нещастното детенце. Ще ги опукате днес за ракия с цигари без да се замислите.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да има късмет това дете.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България също се лекува този тип тератом. Не си лъжете главите, че само в Анадолу става лечение. Напротив. Лично аз за колкото хора съм участвала за събиране на средства за там, все не са успявали да им помогнат от прехвалената клиника. Лечението там по нищо не се различава от лечението тук. Иначе - нека се съберат пари,дано се помогне на детето. Но е лъжа, че там е нещо кой-знае какво.
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе държавата плаща милиони и милиарди за безсмислени тестчета и инжекции! А не може да лекува българските деца, нали?!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореден пример за това колко са загрижени за здравето на хората тези които всеки ден ни обясняват колко е важен всеки човешки живот, всичко зависи колко виртуални единици наречени пари имаш за да спасиш детето си и оправданието винаги е, че това е скъпо а не, че няма техническата възможност да се направи.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А деса o6щата носи рокли за по 10-15 хиляди...
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миличкото аз ще помогна надявам се и много други .Но къде е тази държава така не може да се продължава ще се пълнят гушите Бадем Бадем с прегледи и изследвания ще изкарват парите в Турция а тука ..............
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето е БЪЛГАРЧЕ, да не чака помощ от държавата
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 1 "У Варна" има, ама само добруджанци докторите бе баце. Как да се довериш на тия цъървули от него край ?
3
10
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
ДАНО и за теб скоро да трябват
2
2
 
22
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Това е хубаво, че средно статическия българин миже да помага с каквото може, но според мен тези пари могат да се дадат от някой бизнесмен. В България има изключително богати хора и тези 26 хил. евро са нищо, а какво по-хубаво от това да участваш в благотворителност.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех дано се съберат парите възможно най-бързо и да се оправи!