Петков: При управлението на язовирите има огромна бъркотия

Работна група ще приоритизира най-опасните от тях
99
Петков: При управлението на язовирите има огромна бъркотия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигурността на язовирите са обсъждали министрите на днешното заседание на правителството. За целта ще има работна група, в която ще участват всички министерства, които отговарят за тях, както и ще се изработи обща стратегия.

Премиерът Кирил Петков заяви, че е наследен "ужасен пъзел" от обекти, които не се управляват добре и не трябва да се чака "пролетта да ни изненада".

Ще приоритизираме най-опасните, за да сме сигурни, че управляваме този процес, каза Петков.

Той даде конкретен пример с язовир "Огоста", но каза, че само в икономическото министерство има 35, които са критични.

Има 180, които се ремонтират, без да е ясно с какви документации и докъде, каза премиерът. По думите му има огромен наследен проблем, който трябва да се реши и бъркотия по отношение на управлението.

Има много обекти с повече от един собственик, няколко министерства, които заедно управляват един язовир, непредадени язовири от общините на министерства, коментира Петков.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: язовириКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
2
 
! Отговори
115 преди 2 години
До политически преврат.Абе гербер смотан, само не говори за жп линии, че там крадохте, та се ос рахте, апартамента на Цачева, дето не знае колко и струва, апартаментите на Цецо, И НАЙ ВАЖНОТО, НАБИХТЕ НИ 30 МИЛИАРДА ДЪЛГ, НЕЩАСТН ИЦИ!
80
1
 
4
 
! Отговори
115 преди 2 години
А при управлението на железниците голяма деменция, с този 81 годишен изтрещял далаверджии.
79
10
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бил ви скъп тока и газа...ами боко делкаха с доган руските комисионни от подписани договори...от Аец скрап...от САЩ самолети на чертежи...купувайки си..."власт"...да ама "матряла"дава властта боко...не КГБ или ДС...те са мафия...грабеща Народите...имащи само пари и...убийства...ДПС-Гроб сте обслужващ персонал...мафията,Свобода или Смърт!!!!Чиста и Свята България!!!
78
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Политически превратмали...и искаш факти...на очите си не можеш повярваш...ами шкавчето на боко с кюлчетата,ами как прекарвал евро политици с 200,ами изтеклите записи...как да ударели някого...кого лъжете...вас си дпс-гроб...едно сте в парламента...работите против България..продавате ни..прогонихте децата ни..и турчетата бягат,роби в чужбините ДПС-ГРОБ...и си повярвахте...идваме за вас..ще ви съдим..децата и внуците ви,и парите ви и връзките ви/с Гешев/ нямат значение..Бог да пази България
77
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Политически превратще ти дам...безхаберието на дпс-гроб...удави с. Бисер...забравихте го...обаче децата им няма го забравят...убихте Българи...наши братя
76
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бъркотия...строини схеми за краене на обществени пари са...спри ги...и Съд...строги присъди...в България ако убият детето на когото и да било...условни...домашни арести...справка Милен Цветков... и са хиляди,строги и ефективни присъди за престъпниците...или си оставаме на дъното
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година завод за електромобили. Догодина за истински автомобили!
74
1
 
7
 
! Отговори
F-off преди 2 години
Е как няма да има бе просТо Киро, като ги точите за политически дивиденти ...?!?!
73
3
 
10
 
! Отговори
Политически преврат преди 2 години
до 22 анонимен: Като бил крал герб милиарди, можеш ли да ни дадеш поне един явен факт, че да ти повярваме? За корупцията един е явен - несметните богатства на чинивника Б. Рашков, от 2009 г. досега - са явна корупция. А строежите на герб май са безплатни? И са отремонтирани добре 99 язовира само за 2020 година. Поименно се виждат. Над 50% ЖП линии и прочее - все безплатно нали? Кухи *** пишат глупости тук.
72
0
 
11
 
! Отговори
olele преди 2 години
Бъркотията ти е в главата, където няма мозък...
71
0
 
8
 
! Отговори
anonim преди 2 години
Явно пак ще се изпускат язовири, после ще видим, че всичко в тях е мокро и няма растения и ще ни втълпява, че били сухи. Киро язовиро. В България има над 800 язовира, лесно се проверява в сайтовете на регионалните инспекции на околната среда и водите (РИОС). Но ние ще ги приотиризираме - санким да видим откъде може да спечелят нашите хора.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той разбира от управление. ;)
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти остави тези язовири, ами кажи какво става със завода за електромобили?
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо цяло лято не ги ремонтира, бе червен плазмодий?
67
0
 
15
 
! Отговори
както преди 2 години
каза някой по-долу - управлява ни пълен *** но да добавя - на конци.пълен *** и фигурант
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В едно друго издание се чете, как Петков се изцепил, че у БГ-то царяла пълна бъркотия, че не ставало ясно, какво е било вършено през изминалите 30 години! От такова изказване става ясно, че ето, Той дойде и ще постави нещата в ред! Amen!!! Hallelujah!!!
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам има русофили заплашват да се изселват към Русия. Е а дано, тогава може и да тръгне тая държава. Хем те щастливи, хем останалите - уин, уин
64
0
 
10
 
! Отговори
пук преди 2 години
Радев си скубе косите , като гледа какво ни докара .
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивай на риболов за шарани!Риба в мътни води се лови
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При управлението на Петков има огромна бъркотия!