Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За какви ТРИ ГОДИНИ говорят тия" - прочели са сценария и не им харесва следващия епизод. Като гледам с каква гордост се хвалят в декларацията, че са въвели и спазват аусвайса, да де, по новому, сертификата - а той се въведе след предното им искане, което беше и повода, да не забравяме - май тоя път застават на барикадите с щение за въвеждане на задължително боцкане.
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нагли типчета за какви танкове дрънкат глупости пак? Достатъчно е да иде там отряд от полицията и с шамари ще ги вкарат в пътя. А и от какъв зор, за какви се мислят? Те са предприемачи - ако печелят печелят, ако губят губят. Като крият доходи и въртят далавери хич не щат някой да има отношение, а като започнат да губят, искат всички да им плащаме. Няма как и е неморално техните лични интереси да са главна грижа на държавата.
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какви ТРИ ГОДИНИ говорят тия?! -- Или и това е като надписване на сметки?
271
0
 
0
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 години
Най-добре танковете да дойдат.
270
0
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
войната с държавата е обречена,хиляди тунеядци разчитат за хляба си на държавата,и бранят с всички сили службите си.от години държавата е във война с малкият и среден бизнес,и така го мачка че е по добре да си безработен,отколкото да си съсипваш живота със бизнес на ръба на закона,за да се изхранваш и да оцеляваш
269
0
 
5
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 2 години
НЕ СЕ НАЛАПАХТЕ .А ОБСЛУЖВАНЕ НУЛА !
268
3
 
7
 
! Отговори
Алибег преди 2 години
Ваксърииии простиии, сърби ли ве дуп.етооо?
267
2
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Да фалират дано!
266
0
 
10
 
! Отговори
Смях в залата. преди 2 години
Какви танкове,Одавна няма и танкове в България.Подариха ги в началото на 90те на Македония.Останалата част ги нарязаха за скраб.Парите отидоха за мезонети,хотелитераси и т.н.
265
0
 
7
 
! Отговори
Бояна Филм преди 2 години
С чиини и чаши ли ще ги мерите танковете?
264
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, моля ви се не пипайте лекаря на годината 2021, както и почетния рицар( коремния хирург ) !!! Те не спират да се грижат за вашето и на децата ви здраве!!!
263
2
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
То пък и мерки да нямаше, все едно сме се втурнали към вас. Направо не мога да живея без замразени хапки, позатоплени в прегорял фритюрник и особено без уши на скара - вечен хит в последните 15 години.
262
2
 
6
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 304 - Все едно в Англия, Холандия, Испания, Франция и Чехия хората не се разбиват от дискотеки и барове. В Париж сутрин всичко е оповръщано, в Лондон сутрин намсякъде лъха на урина, а в Амстердам в 5 сутринта плуваш в отпадъци. Разликата е, че като започне работния ден там всички работят, а тук като започнем работа масово избиваме комплекси - скатаваме и се подиграваме на управители и собственици. Пет човека гледат как един работи и всички го мислят за най-големия смотльо във фирмата.
261
3
 
27
 
! Отговори
За България преди 2 години
Ако Българите не прекараха толкова време по барове и кръчми, можеше да сме по- добре сега. Учете хора, четете...Колкото по- малко ходите на чалготеки, толкова по- малко венерически болести, пребити хора и по- малко отрови приети!
260
2
 
21
 
! Отговори
Bili преди 2 години
тия след 2 години "пандемия" най-накрая разбраха че мерките целят унищожаване на дребния бизнес, и икономика, а не некво си здраве за некви хора...
259
5
 
20
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Оня нечистоплътния отново говори простотии. Я първо си платете данъците па тогава
258
5
 
12
 
! Отговори
Нов филм озаглавен: преди 2 години
"Танковете и бронетранспортьорите в атака срещу бордеите и бърдаците",сезон 1,епизод 1?!?!?!
257
4
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
на вниманието на ресторантьорите: внимавайте какво си пожелавате хора! натам са тръгнали нещата //// само че не нашите танкове (които са ръждясали) ще ви стрелят! все по-близо сме!!!
256
9
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
Ресторантьорите имат 2 избора: да умрат от глад или да умрат от covid... очевидно втория вариант е по-примамлив за тях...
255
2
 
17
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Нямаме танкове, иначе с удоволствие бихме ги извикали да ви разчистят схемаджийската гилдийка