От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му

Нашият потребител търси начин да отпише животното
23 яну 2022 16:55, Анисия Иванова
67
От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му
Снимка: Pixabay

Прелюбопитен сигнал пристигна тези дни в платформата на Helpbook.info. Като начало трябва да кажем, че всички собственици на кучета са длъжни да регистрират животните си в съответната община и редовно да плащат регламентираните данъци за домашния си любимец. В случай на смърт е редно да предоставят смъртен акт, издаден от ветеринар, същият да се предостави и животното да бъде отписано от регистрите.

Казусът на нашия потребител обаче е малко по-различен, а действието се разиграва в столичната община "Подуяне". "Имах куче ротвайлер на 12 г., за което съм плащала редовно данъци", пише в сигнала. Кучето на жената умира, но това се случва в село, където липсва ветеринар и съответно не може да му се издаде смъртен акт. Година по-късно пенсионерката посещава общината с молба за съдействие, тъй като не е редно да се плащат данъци за починало животно. Следва грубо отношение от страна на служителите и отказ да предприемат действия по заличаване от регистрите.

Сагата не приключва тук. Следва повторно посещение в общината и ето какво разказва авторът на сигнала: "Подавам документи за кучето, че искам да го отпишат от данък. Същата реакция - няма печат от лекар (кучето умря април м.г.на село). Питам за името на служителката - заведоха ме при шефката. Отново разказвам за тъжния момент. А тя, представете си, ме кара да нарушавам законите и да подам фалшиви документи. Дори да платя на ветеринарен лекар да издаде фалшив документ. Представяте ли си? Не вярват на мен, където декларирам с името си, Л.К.и ЕГН, а ме подтикват към представление за фалшификация! Дори поиска свидетел на смъртта да декларира - там, на селото, където бях сама. Оттам - отдел Екология, същите отговори, никакво въображение и гъвкавост за решаване на проблема.....като роботи. Подадох жалба в деловодството, ще чакам, но ще пиша и до медиите, нека всички разберат как се работи в тази община“, завършва вторият сигнал.

Нашият потребител твърди, че се чувства унизен от грубото отношение, още повече, че винаги е бил изряден и апелира проблемът да бъде решен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: кучеподуянеHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля, че трябва да се попълва само декларация!!! За неверни данни висока глоба! Смъртен акт на куче, смешна работа! Малко им е тъгата на хората!
47
2
 
1
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Tolkova prostashtina, nevedenie,bjurokrazija i otvratno otnoshenie....takiva nenormalnizi, znajat li vaobshte,zashto sa na rabota i kakva dlaznost izpalnjavat....uzas....
46
0
 
1
 
! Отговори
Напредничав преди 2 години
До ЧИТАТЕЛНа запад, където живеят в 22-ри век, би било още по-строго. Там при подобен случай ще те глобят.
45
2
 
4
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Нали смятате кучетата за по-важни от хората? Що плачете за документите на кучето тогава? Ми ,че то е човек и половина!
44
1
 
18
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
"Като чуя за общинар, и се хващам за кобура..."Областни управи, общини, български пощи - всички те живеят в 19в., някъде в джунглите на Африка.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам кучето има акт за раждане, следователно е необходим и смъртен акт! Дано е оставило добро наследсво, мир на праха му!P.S. Проблема е, че когато се опиташ да си изряден ставаш ***
42
2
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
СКОРО ЩЕ ПОЧНАТ ДА ОПИСВАТ И КУЧЕТАТА НА СЕЛО , ЗА ДА ВЗИМАТ ПАРИ ОТ ТЯХНАТА РЕГИСТРАЦИЯ...ЗАЩОТО В БЮДЖЕТА , НЯМА ПАРИ.
41
0
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До .ИСКАТ ДА ВИДЯТ КУЧЕТО-ЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ СИ НА ТЯСНО И НЕМОЖЕШ ДА ГО ОТПИШЕШ ОТ ОБЩИНАТА.А И ТАМ СЕ ПРАВАТ НА У.ЛАВИ.
40
0
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Смъртните актове не са ли безплатни?????? Ако не греша докторята ги издават!
39
0
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До *** Браун-АБЕ ТУКА ТЕ ВРЪТКАТ ЗА ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
38
2
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До факт-ЗОРЛЕМ ТЕ КАРАТ ДА ЛЪЖЕШ-ТА ПО ВЪПРОСА!-ОТИВАШ С АДВОКАТ ПРИ НОТАРИУС И ПОДПИСВАШ КЛЕТВЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДА ВЛЕЗЕ В СЪДА -И СЛЕД ТОВА ОТ ТАМ ТИ ДАВАТ ДОКУМЕНТ И ГО НОСИШ В ДАНЪЧНОТО.
37
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
откраднато, загубено..
36
1
 
24
 
! Отговори
Ева Браун преди 2 години
Пълна идиотия, а не държава. Когато живяхме в Германия и имахме куче, естествено си плащахме данък към общината. След като се наложи да го евтаназират поради парализа, само информирахме съответния отдел на общината, от коя дата вече нямаме куче. Не са ни искали никакъв документ. Но след около две седмици остатъка от годишния данък вече ни беше преведен по сметката.
35
0
 
21
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Полудяването в България е гарантирано.
34
4
 
29
 
! Отговори
Край преди 2 години
Смъртен акт за куче. Тоя народ и тая държава тотално изперкаха.
33
15
 
3
 
! Отговори
Божке преди 2 години
Подуяне е в центъра на София, защо тая е ходила в района, след като е регистрирала куче на село? И защо занимава всички служби и "платформи", а не тази, която действително й трябва - просто ветеринар. Къде е изчезнал трупът на кучето? Участвало ли е в битки? Сега дано Хел бука й издаде акт за смъртта на кучето.
32
4
 
10
 
! Отговори
Алооо, мой човек.. преди 2 години
Оплачи се на Кирчо и Кокорчо , че искат да ти "ОЗАКОНЯТ" - корупционната схема , с доктора , попа и общинарите....!...Това ше те задоволи , ли...??!---ПОВИКАЙ И ТВ-"Лице в Лице", бе..
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро всички подобни общински плъхове ще бъдат сменени с по един робот и край на вековната наглост и безхаберие! Идва голямото сито и само можещите и полезните ще бъдат част от активното общество! Подобни *** по общините ще си чакат пенсията и до там!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 "Ама аз ако нападна злобар, няма проблем, нали?" Няма проблем, разбира се, просто и той ще те нагости.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така е, като е балък да си регистрира кучето и да се вкарва в бюрократични филми! Ония от общината нямат друго рещение, освен да следват бюрократичните изисквания. И мен са ме карали да подавам фалшив документ така, ама не за такъв случай... Затова който може избягва бюрокрацията.