Духовната простота на обществото поражда и агресията?

Видео шокира с побой над момиче в столичен мол
25 яну 2022 13:33, Ния Христова
41
 
Видео в социалните мрежи шокира с кадри за побой над момиче в столичен мол. Защо продължава да расте агресията между деца?
 
"Не можем да кажем, че това се случва, защото учениците са онлайн. Това се случва, защото обществото ни е обхванато от духовна простота. Ценностите са размити и почти не съществуват. Правото на достойнство, което отсрещният трябва да има и ние да му го даваме и да го уважаваме, вече започва осезаемо да липсва в младия човек, което е плашещо", коментира психологът Калин Гайтанджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той каза още, че като общество не уважаваме живота. 
 
"30 години назад хората, които ни управляваха имаха нихилистично отношение към живота на човека. Те не зачитаха самите те правилата и ги тъпчеха. Това нещо вече се вижда. Страшното е, че става епидемия от насилие. Насилието вече е норма. Не се бият скрити някъде, правят го демонстративно и това явно им носи удовлетворение. Вместо да им носи удовлетворение да създават. Това е плашещото", изтъкна психологът.
 
"Свидетели сме на един изключително грозен, неприятен и опасен инцидент. Родителите на пострадалото момиче имат възможност по закон да сезират правоохранителните органи със съответен сигнал, жалба по своето местоживеене. Достатъчно ясно и красноречиво е самото съдържание на клипчето и това, че на вас медиите то е станало вече известно на обществеността, което е законен повод за образуване на досъдебно производство, което най-вероятно се е случило от страна на прокуратурата", обясни адвокат Димитър Марковски. 
 
Той подчерта, че трябва да се търси наказателна отговорност. 
 
"Наказанието и страхът не могат да бъдат превенция. Те могат да бъдат част от някакви превантивни мерки. Превенцията, която работи, е да имаме отношение към живота. Да не сме нихилистични към нас самите и към човека отсреща. В затвора точно наблюдавах нито един от хората, които бяха вътре, не извършваше престъпление с идеята, че ще бъде заловен. Наказанието не ги плашеше преди да се сблъскат с него", подчерта Гайтанджиев. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Ами , то ... простотията , пиянството и чалгата ....до това водят...
25
4
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
"Блажени са нищите духом, защото тяхно е царството небесно"
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са плодовете на ЧАЛГАТА и мутризацията,унищожиха поколения, даже си имат и партия начело сУчиндолският Де Бил. От всеки автомобил, от всеки дом кънти ЧАЛГА и някакви кре те ни припяват и се кълчат. Пълна ОТВРАТ.
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е промяната на Радев и Петков!
22
3
 
5
 
! Отговори
Просветлението преди 2 години
Е основната причина за свръхзатлъстяването. Буда дори е умрял от преяждане с еленско месо. Нашият банкянски Буда също е нонадебелял свръхтегловно поради сполетялото го в последните години просветление за смисъла на живота и ролята на парите.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходите ли по улиците? Чалгата и гангстерският рап отдавна е залегнал в сегашното поколение , което е рожба на чалгаризираното предишно. Забелязвате ли колко е актуално да имаш голями татуси и затворнически прическа? Отдавна е актуално и жените, не само момичетата да се обличат като мъже. Прибавете, че заемане челни места по пушене, дрогиране(сега му викат пробваме уж веднъж) и пиене. Прибавете и етническата промяна на
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в ТВУ-то е им избият чивиите и аресията!
19
2
 
3
 
! Отговори
Сюнет Будала преди 2 години
Много съм рахат, че на 10 години ми направиха малка сватба. Оттогава редовно се подмивам, пардон, плакна си устата по пет пъти на ден.
18
2
 
15
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Чалгата е изделие на турския ислям. То и Светата Библия и Християнството забраняват татуировките и аморалния начин на живот, но..хората тук, в България и на Балканите, са прости. По статията: поредните непълнолетни,прости и неграмотни пикли, израснали без родителски контрол и които не учат и пречат в училище.
17
0
 
19
 
! Отговори
Не простота преди 2 години
а простотия е проблемът на обществото ни днес. А простотията идва от липса на възпитание и морал, и не зависи от това кой колко пари има. Простотията се шири и сред незнайно как забогатели парвенюта и сред най-бедните, както и сред вишисти и сред неграмотни.
16
6
 
3
 
! Отговори
Вишну преди 2 години
А примерно църквата да почне сама да се издържа ? Кво ще кажете а ?
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не простота, а нищета, простотия, оскотяване. Горчивата истина за народа.
14
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ислямската религия учи на смирение и здравословен начин на живот, забранява наркотици, татуировки и подобни неща без смисъл. Това е спасението на България, друго няма.
13
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако България приеме Исляма нещата ще се променят към по-добро.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простотия! Побой между тийнейджърки за момче не е от днес или от вчера. Чалгата си каза своята дума и дейност.
11
1
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Родители чалгари,какво могат да възпитат- панелно неграмотно, безмозъчно поколение с идеали-да имаш джип,силикон в джуките,гадже ,,мутра,,с оскубани вежди,гола кра.туна и много рисунки по епилираното тяло и някой ден щастието да отидеш на пазар в Истанбул ,или екскурзия в Дубай.Не във Виена,не в Барселона,не в Лондон,или Берлин-в Дубай.
10
1
 
13
 
! Отговори
Пълно Падение преди 2 години
Най - глупавите са по високите постове на държавата и постоянно си демонстрират тъпотията и некадърността. Агресивно ни налагат нечовешки ваксинации, спекули и инфлации.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХристоКакто е казал Иван Вазов, всики дето искат да смучат от държавата са един загубен плуг
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко сега се купува. Това поражда агресията. За пари есичко ще продадете.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това видео не видях бой, по-скоро мечка, но не и бой