Вместо ръст на заплатите, дават карти за фитнес на полицаите

Синдикална организация иска 20% увеличение на възнагражденията
213
Вместо ръст на заплатите, дават карти за фитнес на полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволство от заложените средства за МВР в проектобюджета за 2022 г. изразиха от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, пише „Труд“.

Още по темата

В бюджета не е предвидено увеличение на заплатите на служителите в МВР, което води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация, посочват от синдикалната организация.

За сметка на това са предвидени 9 млн. лв. за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР. Явно през годината служителите ще бъдат поставени на диета и усилен спорт, заявяват синдикалистите.

През настоящата година е предвидено увеличение на средствата за заплати само за персонала на изборни длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти.

От синдикалната организация настоява за започване на преговори с правителството за вдигане на заплатите в системата на МВР с 20%. В противен случай ще изразим недоволството си чрез регламентираните в закона начини, посочват от организацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: фитнесзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
ПП - продължаваме подмяната
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 196 До сега пребориха корупцията като стачкуваха по времето на ББ за високи заплати. Колко служби които издържа народа борят корупцията то не са ДАНС, прокуратура, полиция, КПКОМПИ се на хранилкака , борят, борят и едно нищо все си я има и цъфти у нас.
176
2
 
2
 
! Отговори
Роко Рапа преди 2 години
То без протен от фитнесо файда нема
175
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията не се бори с фитнес карти, а с високи възнаграждения, но това явно не се учи в Харвард. Поредните спасители, които си отиват. Поне бюджета да гласуват.
174
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Опитват се да се подиграват с хората, които ги пазятот народната любов. На следващия протест може и да ги пуснат в МС. Полицаите свалиха Бойко, след като не им даде 30% за първа линия, сега ще свалят и Кирчо :)
173
6
 
13
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 години
Като гледам торбата с фекал на финансово министерство,която представлява Асен Василев комунистчето и се сещам за всички останали държавни хрантутници и тоталната им безполезност. Ако се закрие МВР бас държа ,че нещата ще са по добре и престъпността ще спадне сама от само себе си.
172
7
 
10
 
! Отговори
:-) преди 2 години
От МВР трябва да се махнат тия политическите назначения от младежкия ГЕРБ и то само тези, които не работят, а се занимават само с доноси, клевети и интриги срещу колегите си... И МВР без тия воденични къмъни ще заработи. Нека да се прегледат архивите с доносите им срещу почтени и способни колеги и да се изрине оборскататор.
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой пита ли се, полицаите които наистина работят срещу мутромафията, която си има 180 депутати от всички партии, ДАЛИ ИМ Е ЛЕСЕН ЖИВОТА? Не бе оставете ги да работят и без нормални заплати, за да напуснат системата... те корумпираните не работят за заплати, те са малко но некачествени и искат да работят БЕЗПЛАТНО...
170
4
 
4
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Партията Има такава патерица на ГЕРБ продължава с диверс-обслужването на СИК-Банкя. Затова и бюджета е такъв полицаите да гласуват пак за ГЕРБ, държавната администрация за ГЕРБ, абе всички да са за ГЕРБ... щото цялата държава народа ги свалиха. Асенчо като верен кадър на Росен Плевнелиев явно се бори за гербестата кауза отвътре...
169
2
 
8
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Който обижда цели професии Е НЕДОСТОЕН И НИСКО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК... ДА СИ ЗНАЕТЕ КАКВИ СТЕ САМИТЕ ВИЕ.
168
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите се атестират всяка година... и какво от това като и отличниците няма да получат и лев увеличение. А всяка година се организира по едно кенцертче за децата сираци на загиналите полицаи... концерт... плачат майките, плачат децата а Орлин Павлав пее нали е умен песен - няма надеждааа тъжно е съвсееем... кълчоти се и Тита и те така умрелия си е умрел, сирака сирак....
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИЛИАРДИ ЗА БИЗНЕСА, ДЪРЖАВАТА ИМ ПЛАЩА ТОКА, РЕСТОРАНТИТЕ НИКАКВИ ДАНЪЦИ НЕ ВНАСЯТ ОТ ГОДИНИ, А ЗА РАБОТЕЩИТЕ ЗАМРАЗЕНИ ЗАПЛАТИ И ПРЕПУСКАЩА ИНФЛАЦИЯ... КРАСОТА. Ами кадърните полицаи първи напускат МВР, защото имат деца, болни родители и така нататък.
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хораНЕ НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НЕ СМЕ ХОДИЛИ, АКО АРЕСТА НЕ ТИ Е ПОНЕСЪЛ ЖИВЕЙ ПОЧТЕНО И НЯМА ДА ХОДИШ ХАХАХА
165
11
 
7
 
! Отговори
АМАН ОТ ТРОЛОСПЕЦОВЕ преди 2 години
Хора, некомпетентни ***.... в МВР от съкращения вече числеността е спаднала от 76 хиляди, когато МВР беше най-рейтинговата и най-справяща се структура в държавата на около 40 хиляди, и то като са вмъкнати там несвойствени структури като министерството на бедствията и авариите, телефон 112 и още куп "придобивки". Ако се направи и 30 процента съкращение, МВР остава във състояние радост за престъпния свят. НАПРОТИВ В МВР СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ НАЗНАЧАТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ОЩЕ ЧОВЕКА, ЗА ДА Е ЕФЕКТИВНО!
164
1
 
1
 
! Отговори
хаве добре ли сте? преди 2 години
що тъй бавно ва ви вилия?
163
6
 
25
 
! Отговори
хора преди 2 години
Скоро ходили ли сте в някоя служба на МВР? пълно е с служители,прескачат се само обикалят,клюкарсват и нищо не работят?!Как искате да има пари,ако съкратят 30% от служителите ще има по високи заплати в полиция,пожарна и тн. но странно защо синдикатите мълчат за това а искат пак пари от народа който биеха и с който се гавриха...!
162
5
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Без съкращения,драстични реформи и преатестация на полицаите пари не трябва да се дават.
161
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционери, в България все още полицаи няма! Интелектът е нисък, ама много тамън за милиционер от правешките времена!
160
4
 
24
 
! Отговори
Новият стар морал! преди 2 години
Очаквахме поне 10% повишение, но умните и красивите теглят милиардни заеми и разпределят милиони помежду си! Не останаха съпруги, любовници, приятели и състуденти неназначени на престижни високоплатени постове!
159
3
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
МАРИЯ КОЗАРОВА ДА ПЛАЩА