Петков и Макрон разговаряха за кризата около Украйна

Франция може да ни помага в проекти за модернизация на инфраструктура
56
Петков и Макрон разговаряха за кризата около Украйна
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков разговаря с президента на Френската република Еманюел Макрон в рамките на Шестата среща на върха между Европейския съюз и Африканския съюз в Брюксел.

Двамата лидери обсъдиха последните развития около ситуацията между Русия и Украйна и се обединиха около становището, че дипломацията е пътят, водещ към деескалация на напрежението, съобщиха от правителствената пресслужба.

В този контекст Петков и Макрон заявиха неизменна подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Друг акцент в разговора между българския премиер и френския президент бе европейската перспектива за Република Северна Македония и Албания.

Петков и Макрон дискутираха и възможността Франция да окаже на България проектна помощ за модернизация на пътна и жп инфраструктура у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма двойка :)))
38
2
 
3
 
! Отговори
Спомен преди 2 години
Спомняме си , че Макрон и жена му идваха на гости на Борисов в България ! А днес четем , че Просто Киро - премиер , приказвал за времето с Макрон в тоалетната. Има разлика !
37
1
 
4
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
Кога са разговаряли? Докато са пикаели заедно в клозета ли? Макарона може само да се изплюе на тясното костюмче на Просто Киро , камо ли да си говори с *** !
36
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Двама щастливци минали под дъгата, която откраднаха на децата... Да им разсекретят любовните послания за 14 февруари в гриндиря...)))
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Двамата лидери".... :) единия диктатор, а другия селски тарикат от битака в Бусмнци
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа по Грайдъра се намерили !
33
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя слaбоумен канадски тъпaнар какво ще обсъжда след като няма акъл и за две стотинки. така и не разбра това *** че 90 процента от българите обичат или симпатизират на Русия най-малкото. Такива лeкета като него нямат право да решават кое как ще е. Да вземе да си набиe10 бустера в г3а и да заминава за Канада окончателно. Българите плюятт на НАТО, САЩ, неолиберализма, Сороссс, еврогейската комисия, еврозоната, Британия, гейпaрадите, джендерастите, ПП, ГЕРБ и всички подобни
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5. Тази политика ни докара 4 национални катастрофи като ни поставя все в отбора на губещите. Но ние сме си такива по принцип. Все настъпваме една и съща мотика и тя все ни насинява кратуната но следващия път пак така и не ни идва на ум да я преместим ...
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау, как си подхождат двамата. Сигурно са се намерили в Гриндър.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков като къв се явява ,не разбрахме Русия нас ли напада ,ПП да знаете че българския народ никога няма да се откаже от Русия ,на много грешен път сте
29
4
 
14
 
! Отговори
хахахаххххх преди 2 години
Днес е пълно с чудесни новини , уви грам неполезни за България , да не кжа вредни . Тоя ншия изтърсак с хранителните добавки ще ни натресе такава *** ,че свят ще ни се завие . До сега , от толко много биене ,по гърдите , нощо свършено няма . Виж да ходи и лиже Ес и юс з а д н и ц и , му се отдава .... ееехх Канада ....
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
макрон си отива пролета ще останета с надежда че франция ще ви помага на бг надежда умира последна надяваите се
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От французин не очаквайте нищо добро за вас
26
2
 
8
 
! Отговори
Нова ера? преди 2 години
До Anonimen: Дано, дано. Но дано и не останем излъгани и този път. И Бойко започна така. Имаше една знаменита реплика от Радой Ралин: "За кой ли път по верния път". Особено много ме притеснява това, че Кирил Петков без да чака ничие мнение (експертно или не) каза, че АЕЦ Белене няма да се строи. Много ми прилича на лобизъм, а може би и на изпълнение на външна поръчка.
25
12
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Това е нова ера в Българската политика.В България има много хора които не искат промени защото са свикнали да се облагодетелстват с парите на обикновения данъкоплатец, но промяната е неизбежна.Надявам се да успеят с развалините които завариха.Успех
24
3
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Това, което са приказвали за Украйна е било само за да кажат нещо. Виж за РСМ имаме за какво да говорим. Не е тайна, че комшиите търсят лоби в Ес и чак в САЩ и сигурно и плащат, за да имат такова.
23
2
 
18
 
! Отговори
65 преди 2 години
Правилно, в България не можеш да вървиш по улиците от реки от мед и масло, ние сме тръгнали Украйна и Русия да оправяме. Пълни смешници.
22
3
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Не смея да си помисля какви ги е наговорил просто киро на човека. Кой ли знае какво си мисли вече Макарон за България. Страх ме е да си го представя даже.
21
2
 
6
 
! Отговори
681 преди 2 години
До шмatka Ами да ! НИКОЙ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВИ!
20
3
 
6
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
Ами хубаво поприказвали са си и ша си останат с приказките!