Собственикът на "Царевна": На борда няма външни лица

Моряците са живи и здрави, увери Даниел Стефанов
10 апр 2022 15:22, Красимир Ангелов
308
Собственикът на "Царевна": На борда няма външни лица
Снимка: БГНЕС

Българските моряци в Мариупол са живи и здрави, като на борда няма външни лица. Това заяви за БТА собственикът на кораба Даниел Стефанов.

Новината, че корабът "Царевна", който се намира в украинското пристанище Мариупол, е превзет, е неистинска, посочи той. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

Още по темата
По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” - "Царевна" и "Лейди Аугуста". Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници.

Информацията се оказа фалшива.

Малко по-късно тя официално бе опровергана от Министерството на външните работи на България. Оттам посочиха, че "българските моряци се чувстват добре и Ситуационният център на МВнР поддържа постоянен контакт с тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма външни лица, защото за него азовците не са външни лица. Четете Афера бг.
202
1
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Чудно, защо нашите родни демократични и евроТейски медии не успяват да се свържат с капитана на кораба,а иначе успяваха и видеовръзка да реализират с разни хора в малки селца и хуторчета.И от къде собственика ,знае какво е състоянието
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И, като няма външни лица на борда, що не са евакуирани заедно с екипажите на останалите кораби? Има инфо, че ги държат отстъпващи националисти и от палубите се стреля със 120 мм минохвъргачки, различни висдове гранатомети и стрелково оръжие. Не твърдя, че е вярна информацията, сега не се знае кое е вярно и кое - не.
200
1
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#224 Хмм,ще видим,не е само той,имало и френски инструктори от Нато,и провалени опити за евакуация ..
199
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маринджея каза, на борда няма външни лица, действайте
198
6
 
3
 
! Отговори
До222 преди 2 години
Поредните руски лъжи този генерал се оказва на друго място в друга държава! Гьобел може само да се учи на фашизъм от путин
197
1
 
3
 
! Отговори
Дамм преди 2 години
Малко го дават зеления по новините сега и филми с него започват да дават ужаса е пълен ,направо сме поробени от сащ ,ще гледаме и слушаме каквото кажат
196
0
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Нали има там някакъв американски генерал от Пентагона с Азовците,да не пратиха нашите командоси(а може и да са американски такива) да спасяват американеца и азовците ?
195
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрахте ли ,че именно пияните руснаци държат кораба ни заложник и не му дават коридор да напусне съсипаниат от тях град.
194
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите са бандеровци според лъжливата тасс
193
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типични руzzки лъжи.джуджето е с напълнен памперс.а нашите продажници му пригласят.костя копейкин да хваща пушката и да върви да се бие на страната на руските фашисти.само ,че не му стиска
192
1
 
3
 
! Отговори
радев преди 2 години
Руските сили категорично казаха че има чужди лица на борда! Това автоматично го прави легитмна цел и кораба ще бъде унищожен!
191
16
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Руснаците се готвят да избият нашите и да хвърлят вината на украинците.
190
4
 
11
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До Анонимен214: Няма да се върнат, защото азовците ще ги избият както избиха сънародноците си в Буча! Фашистите така правят! Мир на праха им!
189
4
 
13
 
! Отговори
Атанас Буров Банкеръ преди 2 години
"Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го грях няма. Кои са те? Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам който не обича Русия независимо какво управление има тя той е враг!"
188
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли платиха на капитана да лъже ?Какво ли ще каже когато или ако си дойдат?
187
6
 
24
 
! Отговори
ИЗРОДЕ!!! преди 2 години
До Анонимен212: Тези наркоманизирани украински джендърофашисти са взели за заложници българи! Даваш ли си сметка какво ще се случи с техните мутреси скрили се у нас, ако само на един български моряк му се случи нещо?
186
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизма вече има ново име РАШИЗЪМ, което е нещо много по лошо от Фашизма, а то се вижда на практика!
185
4
 
28
 
! Отговори
ВЪПРОСИ преди 2 години
Защо няма видео от моряците които са "добре"? Защо те не говорят със семействата си?Защо само собственика на кораба който не е там дава "информация" ? Защо украинските "приятели" не пускат кораба да се прибере в България? Защо не пуснат българските моряци по хуманитарен коридор?Много въпроси а отговори никакви!
184
3
 
25
 
! Отговори
Внимание! преди 2 години
Тука както напишеш нещо против Азов трият.Изтриха ми поста.На сайта има нацисти.Хаир да не видят!