Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия

За Деня на победата в Пловдив ще е руският посланик Митрофанова
9 май 2022 08:50, Елка Василева
135
Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес, в деня на годишнината от разгрома на нацистка Германия, в български градове е планирано да се състои инициативата "Безсмъртният полк". Обявени са шествия в  Пловдив, Бургас, Варна и София, предаде БНР.

В столицата има намерение за преминаване по маршрута от Паметника на незнайния воин до Паметника на Съветската армия.

Фондация "Безсмъртният полк" призовава наследници на участвали във Втората световна война да носят снимки на свои роднини, включили се в антифашистката борба.

Общинските съветници от "Демократична България" и адвокат Михаил Петров от ВМРО поискаха Столичната община да забрани шествието заради войната в Украйна.

За Деня на победата в Пловдив ще бъде руският посланик Елеонора Митрофанова.

Паралелно за тази вечер е обявена демонстрация срещу руската агресия в столицата, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
6
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Утре, когато изперкалият джуджак натисне ядреното копче русофилите путинисти да се жалват на баба Митрофана.
113
5
 
10
 
! Отговори
България преди 1 година
От едната в другата крайност. Едно време се дразнех на всичко руско и ми беше дотегнала петъчната киновечер с руски филми;задължителния руски език в у-ще (сега съм благодарен:); всичко руско ми беше омръзнало, но знаех че съм в България. Сега: навсякъде американска попкултура, филми, музика, натрапват ни разпасания живот на холивудски звезди с вид на инопланетяни и либерасти и т.н.Ако не знаеш добре английски език - работа няма. Това вече не е България, а колония.
112
7
 
8
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Руската патерица у нас БСП-БКП, има основна вина за лошото благосъстояние на нацията ни. Продължават да ни тровят с чужди небългарски изяви. ВСВ българската войска бе пратена срещу немските войски за пушечно месо! И само благодарение на царските офицери се разминава с по-малко жертви от предвиденото. Елитна българска войска бе хвърлена на заколение по вина на комунистите. През това време руските (съветските) войски се отдадоха на мародерство и пиянство по нашите земи.
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци и украйнци да престанат с пропагандата и противопоставянето си на наша територия.Да си воюват в техните земи.Лично аз не правя разлика между тях.Еднакво нагли и натрапчиви,нахални са.Еднакво са подтискали българските малцинства в техните държави.Еднакво нежелани са у нас.Да си вървят.Нищо не им дължим.
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Украйна, дреме ми за САЩ, дреме ми за Русия, дреме ми за Германия. Да живее България и русофили и русофоби да се вземат да се понаучат на малко национална принадлежност, а не да *** квото им покажат по телевизорите. Атомна бомба за Киев, 2 атомни бомби за Москва и 3 за Вашингтон. А последния оцелял е добре дошъл да отвори малко бизнеси, че много обичам да спя на работното си място.
109
7
 
7
 
! Отговори
до 114 преди 1 година
Ами то жените им останаха да отсрамват червената армия. Техниката остава за скраб по украинските поля. А мъжете са заети да изнасилват и тъпчат танковете и влачат откраднато имущество до пощите като плячка.
108
6
 
7
 
! Отговори
днес преди 1 година
Да почетим памета на загиналите български войни от окупацията на русия през ПСВ и ВСВ
107
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парада в Москва е страхотен. Преди малко мина батальон от жени с бели поли, а ние в НАТО 15 държави се чудят как да съберат един за нас, но няма желаещи. И как ще стане като масово мъжете в НАТО знаят, че за тия в политиката не заслужават резервно копче от риза, камо ли да заложиш живота си за тях.
106
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това :"СВОБОДА ЗА УКРАЙНА И ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ!" си го превеждайте като :"Смърт на хората от Донбас,за да се освободят териториите и американската фирма да дупчи за шистов газ пък после ще има евтина газ за всички и ще се пълнят джобовете на Байдън."
105
8
 
9
 
! Отговори
PG преди 1 година
А аз плюя на всички дето се мислят за демократи и паднаха толкова низко да лизат *** на американците и тук не му е мястото да ми възхвалявате Украйна,които е за нея да ходи там,укрите вън от България
104
18
 
16
 
! Отговори
СМЪРТ НА РУСКАТА ГАД преди 1 година
СВОБОДА ЗА УКРАЙНА И ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ!
103
17
 
16
 
! Отговори
СРАМ преди 1 година
ПЛЮЯ НА Т.Н. "КОМУНИСТИЧИСКИ БЕЗСМЪРТЕН ПОЛК" ---ОТ БЛИЗАЧИ НА РУСКИ *** НА БОЛШЕВИШКА ИЗДРЪЖКА ОТ РУСИЯ!....ОТВРЪЩАВАТ МЕ ТИЯ РУСКИ ЛАКЕИ И *** ---СРАМ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!
102
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре Dnes.bg да забрани временно коментарите,защото чужденци ни правят пропаганда и се опитват да вкарат България във война!
101
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е светът да започне специална военна операция по денацификация и демилитаризация срещу фашисткия руски режим заробил милиони и унищожил милиони души.
100
14
 
9
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 1 година
СЛАВА НА ГЕРОИЧНА И СИЛНА УКРАЙНА , КОЯТО ДОКАЗА НА СВЕТА , КАК ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯ С *** АГРЕСОРИ И ИЗВЕРГИ!!!....ВЕЧНА ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА И СТОМАНЕНИТЕ АЗОВСКИ БОЙЦИ!...ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАША!!!
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно Зеленски каза че сме си съвецка република. И Фандъкова(както винаги) ще разреши тези безобразия.
98
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военна помощ означава твоето семейство и приятели да пратят на фронта!Ако си българин това означава да подкрепиш смъртта на хиляди българи!Кръвта им ще е по твоите ръце!
97
8
 
6
 
! Отговори
"БЕЗСМЪРТЕН ПОЛ преди 1 година
..ВСЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕ БЕ ЛОСЕР КОВЦИ , НАЗНАЧЕНИ ВЪВ ВОЙСКАТА СЛЕД 9.09.44г ЗА ПОЛИТКОМИСАРИ , СНАБДИТЕЛИ , АРТЕЛЧИЦИ И ПСЕВДООФИЦЕРСКИ СЪСТАВ НА БА ОТ БКП, ПО ИСКАНЕ НА СТАЛИН!
96
12
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Путин през 2022 е еквивалентът на Хитлер 1938-1939. Държавата не трябва да допуска тези руско-фашистки шествия. Шествието на Безсмъртния полк е 100 пъти по-зло от Луков марш. Луков марш е поне български националист. А това тук е чуждопоклоничество на руски нацизъм. Мариупол е с размерът на Пловдив. Представете си Пловдив сринат.
95
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 70недей да забряваш че си въспитаник на комунизма и наследник на теб тие в кръвта ком унизма баща ти и маика ти много вложиха за твоето комунистическо въспитание. ти като крадеца -дръжте крадеца макар че си крадец комунистите са убиици макар че ти си комунист ти знае ли какво означава комунизъм немаш си прнедстава