"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин е прероденият Давид. Каквото и да искате или не искате него бог го командва и пази. Нищо ама нищо не можете да му направите. Той ще оцелее навсякъде и в всичко. Да благодарим на БОГ да се молим!!
428
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Копейкин иска да си заслужи рублите!
427
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от партиите, които трябваше да променят нещата за които плаща българина, плаща партийни субсидии за вишки, стълби и автобуси. Евала. Костадилионери сте.
426
4
 
3
 
! Отговори
хуху преди 1 година
До Руски алкохоликЗа пиене няма да дойде не ми прилича на хетеро мъж ако го викнете за други забавления ще доиде С тази прическа 100% е разхлопан отзад то русофил де няма как да не е оноден
425
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога че има знамена на Сирия и Афганистан ,и там има война ,защо само на украинското знаме
424
5
 
17
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Уж русофилите драпат за соц родината ми ама незнайно защо никой не идва тук а отива в Европата и САЩ.Така че нищо не става от вас.Двуличници!
423
5
 
12
 
! Отговори
Руски алкохолик преди 1 година
Дайте го тоя Копейкин да го разведа да види колко е хубаво тук в Сибир.Пием от сутринта а вечер бием дебелите си жени.
422
7
 
11
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ако го набарам Рома Копейкин ще му навра дръжката от флага в дирника
421
6
 
10
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Няма такава партия да иска на мода пак да станат ***.Отврат!
420
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма друга партия, която така неотклонно и последователно да защитава българските национални интереси.
419
10
 
11
 
! Отговори
Сложете още знамена преди 1 година
Така само ще спечели Възраждане.
418
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане най-ceлската партия
417
10
 
31
 
! Отговори
Срамота преди 1 година
Знаме, 40 лв на ден, преименуване на улици и площади, още какво?!?!
416
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинско знаме= американско знаме.
415
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 472 "Не се правете,че не виждате,подкрепата за Възраждане расте,на протеста беше пълно с млади,интелигентни хора" Леле мале. Ти избщо ВИДЯ ли какви хора бяха на протеста? Пропаднали индивиди, които бяха управлявани умело от няколко "организатора", хора във видима бедност и упадък, които крещяха "уууу". Това бяха "младите интелигентни" хора. А, и огромното мнозинство от тях бяха на видима възраст над 45 години. Явно много се "младеят".
414
15
 
16
 
! Отговори
ДЮБЕЛИ...... преди 1 година
ПУТИН ИМ КАЗА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВРАЖЕСКА СТРАНА НА РУСИЯ....... НАШТЕ ДЮБЕЛИ МУ ЛИЖАТ Х. Я......... КИРО Е ДЮБЕЛ, АМА И КОПЕЙКИН И ТОЙ Е ДЮБЕЛ.....
413
14
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 454: че има много заблудени хора е факт, но и, че вожда ви се натиска да стане златно пръстче като болен и ще свърши по същия начин също е факт. Копейката е просто поредния метастаз на тумора БКП. И не сте толкова много колкото ви се иска, даже Младежкото БКП (гроб) дето се води първа по подкрепа зорлем събира 10% от гласовете. Вие с вашата 1% подкрепа незнам къде се врете
412
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се правете,че не виждате,подкрепата за Възраждане расте,на протеста беше пълно с млади,интелигентни хора,отвратени от лицемерието и вдойния стандарт на тези,които подкрепят тази война,изливайки милиарди за оръжия.Хората вече не могат да се примирят с това неадекватно,некомпетентно и продажно правителство
411
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чужди знамена трябва да има само на чуждите посолства у нас.Софийска община кого представлява-софиянци или украинци? Стига вече с тази фалшива ''солидарност''.В България трябва да се веят само български знамена и тук там знамето на ЕС защото сме държава членка но само редом до тибагреника ни.Не поддържам никоя партия, българофил съм.
410
27
 
18
 
! Отговори
копейкин преди 1 година
Костя копейкин е за затвора или за Сибир! Явно изпълнява руски команди за дестабилизиране на България!