Премиерът Петков на аудиенция при папа Франциск

В Рим ще се срещне и с италианския и с македонския премиер
23 май 2022 08:10, Елка Василева
42

Във втория ден от посещението на българската делегация в Рим премиерът Кирил Петков ще бъде приет от главата на Римокатолическата църква. По традиция българският премиер ще поднесе подарък на папа Франциск.

Българската делегация ще дари изработена от вълна сцена на Рождество Христово. Автори са деца от социалния център "Рождество Христово", който е създаден от католическата апостолическа екзархия София по инициатива на папския съвет. Подаръкът е символичен, предаде Bulgaria ON AIR

Правителството ще подкрепи центъра със средства за закупуването на учебни помагала, хранителни продукти и организиране на празник на открито за децата.

По-късно в програмата на Петков е включена среща с италианския премиер Марио Драги.

След традиционното посещение в базиликата "Санта Мария Маджоре", където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги, премиерът ще се срещне с делегация от Република Северна Македония, водена от министър-председателя Димитър Ковачевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а линда с раничка на гърба боже три пъти кръст
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами калинката константинова как е облечена , тя нали си мисли че е много красива откакто е отслабнала 20 кила и роклята до колене недопустимо , голи ръкави недопустимо, та някои и е казал да си сложи тюлена блузка голяма излагация
34
1
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
А защо не е на аудиенция при Руския патриарх, който се смята за глава на православието? Ние не сме ли православна държава? На празника на българската азбука сме при главата на католическата църква, семейно с канадската протестантка Линда, облечена като за екскурзия в планината. И по-важното, с премиера на РСМ !!! Боже правий, опази ни от самите нас и от собствената ни слепота да изберем този безродник и кликата на Чорапа за поредните "спасители" (от кого?)
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лапата да му удари един шамар.
32
1
 
3
 
! Отговори
Този преди 1 година
с половинката му са жив кошмар....Крайно неадекватно поводени и визия, неотговаряща на поста който заема. Половинката му е без коментар...
31
0
 
5
 
! Отговори
рр преди 1 година
До Анонимен сигурно се чуди кой е Капитан Петко Войвода, какво е направил за България и защо има паметник и в Рим!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо взел жена си, щото друг път папата ще го види само по телевизията:))))))))))))))
29
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
kircho ,dokoga shte harchish parite na balgarite za razhodki?
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тук го признавам Баце, в дисциплината трикратно папско галене по главата. Кирчо няма шанс.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, аман! Този само на командировки си ходи да се перчи. Безсмислени срещи. Изобщо не познава народа и не води адекватна вътрешна политика. Ако е във възторг от себе и иска изява да си направи един инстаграм и да се маха за канада.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До27. Никои не те слуша и тебе. Народа е в ЕС и НАТО. Петков е важното да спре корупцията , да спре тарикатите да крадат с партиите , да спре руското влияние и т. н.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19: няма как да стане, Кирчоу само слуша каквото му кажат. Него БГ не го интересува и всичко е само ала бала.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В превод - папата ще му каже че трябва да пуснем макендонците в НАТО. Кирчоу ще се надупи и ще каже да. The End. Пре ебаните пак сме само ние. Продажници гадни долни начело с Кирчоу.
23
3
 
7
 
! Отговори
9 преди 1 година
По работа ли са там или на почивка?Щото българина плаща
22
1
 
9
 
! Отговори
Кирчо не е Бойко ! преди 1 година
Има много хляб да ядеш Кирчо докато стигнеш до трите папи на Бойко !
21
1
 
0
 
! Отговори
Епиграма : преди 1 година
Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И виждам вече аз божествена глава да кажа тук похвалните слова (три папи по главата го галили) и боговете нимба му благословили .
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ся галиха ли го?
19
2
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Мене три папи са ме галили по главата
18
4
 
1
 
! Отговори
Сега у момента! преди 1 година
Сега е момента Петков да покаже, че е способен да предприеме някакви държавни дейности! Свиква МС и предлага проект на договор със Северна Македония в точки, напр.:1. България да бъде включена в Конституцията на СМ като нормотворческа държава, или както беше термина. ?. България и СМ имат обща история и политическо определение на това понятие. 3. Премахване на езика на омразата, чрез преоценка и смяна на учебниците, например в 5 годишен срок и нещо още, което се счита за важно!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези които пишат против кирилицата ни!Марш от България продажни изчадия! БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА КОКТО И РУСИЯ НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ОТИВА В АДА ТАМ КЪДЕТО Е НА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ ТОВА!