Акад. Николай Денков: Няма нищо по-силно от знанието

Министърът на образованието благодари на учителите и просветителите
24 май 2022 09:39, Елка Василева
49
Акад. Николай Денков: Няма нищо по-силно от знанието
Снимка: архив, БГНЕС

„Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух“, каза академик Николай Денков в официалното си обръщение за 24 май.

„Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа“, пише в официалната страница на Министерство на образованието.
24 май е – Денят на светите братя Кирил и Методий  

„През изминалите две години на тежки изпитания Вие, учителите и университетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което Ви дължим дълбок поклон. Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел – по-качествено образование на следващите поколения българи. По пътя към нея със сигурност ще има трудности, от всички нас ще се изискват още повече усилия и енергия, но това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България“, допълва Денков.

„Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младите хора да поемат по вълнуващия път на науката. Поздравявам всички продължители на светлата мисия на Първоучителите за съхраняване и разпространяване на българския език, българската култура, духовност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, защото „народността не пада там, дето знаньето живей!“, казва още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: 24 майНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тоя обиколи всички партийни централи, то не бе Кунева, Герджиков, Радев, Христо Иванов и т.н." ____________________ Е, да, но винаги и само в качеството си на "представител" на един господар!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко е долен тоя набеден академик ще му сърбате попарата ама сега му пляскате
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що така не ме кефи тоз пич...(Болонската система ни разказа играта)
34
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Има - моженето.
33
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Боко ли имаш пред вид?
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес.бг.,защо нямате снимки с празненствата в цялата страна?Да не би това за вас да не е празник?Нали сте хора на словото?
31
0
 
8
 
! Отговори
Госпожата преди 1 година
Пълен резил е образованието днес. аз съм учителка по физика и съм се развивала и квалифицирала 20 години за да достигна 2 ПКС. Имам две сериозни изследвания в областта на методиката по физика, изчела съм купища книги и съм участвала в над 20 семинара. Днес колеги вземат за една година 5,4 и 3 пкс накуп към СУ, без да правят изследвания! Герб ликвидираха малкото останало нещо истинско в образованието! За пари са готови да продадат и майките си! И празника вече не го чувстваме като празник...
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е доказан любител на невръстни дечица!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас незнаещите са по-добре от знаещите.
28
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Знанието е сила, но ти г-н Денков си мекица. Не пипна герберските некадърници, които разрушиха образованието. Некадърност, калинки, корупция, безочие са характеристиките на съвременното образование. И ти г-н Денков си съучастник на всичко това, защото само плямпаш и не изчегърта никого! Комунизмът си цари в образованието, а вие се чудете защо бягат младите.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са журналистите, имащи право да празнуват празника, не става ясно!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Псевдо Такива се търсят, солидарни с всичко и всички. Без собствени идеи.
25
2
 
11
 
! Отговори
Псевдо преди 1 година
Тоя обиколи всички партийни централи, то не бе Кунева, Герджиков, Радев, Христо Иванов и т.н.
24
1
 
4
 
! Отговори
ББ от Банкя преди 1 година
Има Ники, имааааа..................парите!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки празник има нужда от кло ун. Ние обаче сме осигурили няколко.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-силно от знанието е само "призмата на науката". Насочи ли се знанието към науката, удря в призмата, и каквото стане. Вече получаваме други знания, удобни някому.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има по-силно нещо от образованието, пич. И това нещо сте ти и предшествениците ти на поста министър на образованието. С огромна лекота го съсипвате година след година. Не е толкова силно, че да ви устои на не.кадърността! Към днешна дата родното образование е в плачевно състояние - архаично, в голямата си част безсмислено, мъчително за младите хора.
20
9
 
3
 
! Отговори
Денков преди 1 година
Това, което прави Денков успешен е подържането на обратна връзка с хората. Пожелавам му много успехи и много щастие за празника. Ще се справи.
19
7
 
5
 
! Отговори
честит празник минис преди 1 година
Честит празник и на вас министър Денков. Дано да победите посредствеността и комплексарщината, останала от соца на научната общност.
18
4
 
3
 
! Отговори
благодаря преди 1 година
Честит празник и на Вас министър Денков! Благодарим ви за това, че въпреки алчните амбиции на хора като Кунева, вие продължавате вашата битка със злобата, посредствеността и алчността. Да сте живи и здрави и да имате добро семейство, което винаги да е с вас.