Няма да е възможно бежанците от Украйна и зимата да живеят в Слънчев бряг

Мариана Тошева е категорична, че никой няма да остане на улицата
24 май 2022 16:55, Нели Христова
63
Няма да е възможно бежанците от Украйна и зимата да живеят в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

165 хотела по морето са се включили до днес в програмата, която предвижда да получат по 15 лева за настанен украински бежанец. Подаването на заявления продължава до 25 май. Това съобщи в Бургас председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева, предаде кореспондентът на БГНЕС.

„Има над 175 000 места в хотели една и две звезди и се прозвънява хотел по хотел. Това са предимно хотели край Варна. На този етап няма хотелиери в Слънчев бряг, които искат да се включат в програмата. Разбирате, че в дългосрочен план за интеграция е невъзможно бежанците да живеят и зимата в Слънчев бряг. Защото това е логистика, лекари, ученици трябва да се мисли тези хора да не са скупчени на едно място”, заяви Тошева.

По думите и никой няма да бъде оставен на улицата, ако се наложи държавата ще мисли и за временни зали, където те да изчакват преместването си.

На този етап около 30 хиляди от украинските бежанци възнамеряват да останат в страната. За последното денонощие 3076 души са напуснали България, а са влезлите са 2170. „Тенденцията е повечето от украинските бежанци да напускат страната ни, отколкото да влизат у нас”, коментира Тошева.

По думите и държавата не може непрекъснато да помага. Ще се помага само на най-уязвимите групи.

Бежанците ще бъдат извозени от хотелите по морето към базите за настаняване във вътрешността на страната с БДЖ. Първите влакови композиции тръгват на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанци на хотел????? Даже като словосъчетание е странно. Има бежански лагери. Временни убежища.
48
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За зимата ги настанете в най-луксозните хотели на Боровец и Пампорово. И им осигурете БЕЗПЛАТНИ : ски, оборудване, ски учители и карти за лифтовете и влековете. Плюс СПА процедури всеки ден.
47
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете ги на Боровец и Пампорово!
46
8
 
41
 
! Отговори
опааа преди 1 година
До Ако не беше А ако не беше грозното и комично джудже Червенски, нямаше Путин да ги думка.
45
0
 
40
 
! Отговори
нъл тъй преди 1 година
Ееее да, змата ще са по планинските ни курорти!
44
48
 
10
 
! Отговори
Ако не беше преди 1 година
Грозното и комплексирано джудже Путин,хората щяха да са си по домовете.А не да обикалят в Европа с децата си.Путин трябва да бъде съден за геноцид срещу човечеството.
43
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАТЕТЕ ГИ НА МАЛДИВИТЕ, ТАМ ЩЕ Е ПО ТОПЛО!!!В ТОВА ВРЕМЕ КЪДЕТО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ БРАТОУБИНСТВЕНАТА ВОЙНА МЕЖДУ РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ ЕВРЕЯ ПРОДАДЕ НА ПОЛЯКА ПОЛОВИН ДЪРЖАВА!СЛАВ УкрайнаГЕРОИТЕ НА САЛО.
42
1
 
39
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Да де,ама евро-атлантическа Европа вече не желае 'бежанци',а да препира мангизи като ги праща уж като хуманитарна помощ на Украйна!
41
2
 
50
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Има обезлюдени села . Точно за бежанци . Гадният Путин няма да ги безпокои , а те на воля ще го проклинят . А и ние няма да се мотаем около тях . Ха-ха
40
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 15лв оревахте орталъка, а Бойко Болгароубиецът като ви краде с десетки милиарди 12 години мълчахте като риби!
39
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига превземки. Поне 2/3 от Украйна си е под украинско управление. На Тези хора могат да им направят там временни лагери, нали ЕС и САЩ наляха милиарди долари и евро помощи? Само че така ще стане ясно, че това вероятно не са бежанци пряко засегнати от вайната, а по-скоро икономически имигранти За много от тях това е перфектен начин да си осигурят постоянен достъп до ЕС , вкл. работа, право на постоянно пребиваване и повече да не се връщат в Украйна
38
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли да осигурите на нашите бездомни хора да са в хотел поне зимата да имат къде да се изкъпят бахранят и да не спят върху кашони по улиците в студа поне
37
1
 
57
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Ами, то Киро лъжата предложи да им дадем по една заплата, тогава първи той да си даде къщата за тях! Да излезе на палатка , да поживее някой и друг месец така и тогава той пак да решава кои емигранти ще живеят в лагери, и кои ще са на хотели?
36
1
 
60
 
! Отговори
Те къде ще живеят преди 1 година
не знам, ама по-лошото е че сметките за газта и токът като станат една заплата ние дали ще ОЖИВЕЕМ също не е много ясно. Е нищо, поне сме евроатлантици.
35
1
 
61
 
! Отговори
До 20 Мак преди 1 година
Войната е на 15-20% от територията им, а и тези са от западната част. Военни действия ума на югоизток, но там хората никой не ги мислу, че са рускоговорящи. Тези са богати използвачи.
34
2
 
69
 
! Отговори
ЛДНР преди 1 година
Това са нашественици. Напаст, създадена от либералните западналяци. Милиарди за оръжие, за войни, за смърт...Югославия, Ирак, Либия, Йемен, Сирия, Афганистан, Иран...сега Окраина. Превръщат тези държави в територии за война, за бази, за разполагане на оръжия за масово поразяване. Тези т.нар. бежанци участваха в избиването на десетки хиляди цивилни, жени и деца в Донбас, подкрепяха нацистките, фашистки батальони, подкрепяха геноцида над руските хора. Марш от България, марш в ЕС, ФАЩ, Канада...
33
0
 
29
 
! Отговори
Искам затвори преди 1 година
Боровец Пампорово и...?
32
2
 
51
 
! Отговори
Е кой е казал такова преди 1 година
нещо!! Много ясно че нама да живеят в Слънчев Бряг в зимата. Зимата ще ги пратин на Пампорово на Банско или на Сандански по СПА центровете малко да поотморят.
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те вече се изнасят към Европата.
30
42
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо наш му..ньо путлерин ОТКАЗВА и средства, и подслон за украинците? ами просто защото УГАЖДА на патрона си ***, не че получава рубли от него - СТРАХ го тресе отвсякъде да не би путлеринът да сипе "новичок" във виаграта или в марулята на вечно разгоненатга му кобила. Кошмарното е, че цял свят вижда това - ако изобщо някой по света се интересува от едноклетъчни, а това се отразява на нашето присъствие в Европа, субсидии, кохезионна интеграция и правото да ни смятат за човеци.