Ваня Григорова: Парламентът трябва да подкрепи бизнеса

Настоява това да стане, независимо дали ще има избори
30 юни 2022 12:38, Росен Стойчев
18
Ваня Григорова: Парламентът трябва да подкрепи бизнеса
Снимка: БГНЕС

 Дали сегашното правителство в нова модификация или нови избори – за нас няма значение, за нас има значение българските граждани да покриват жизнените си нужди, а в момента, опасявам се, такава перспектива не се вижда.

Още по темата
Това коментира за БТА икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Ефективното управление не е да чакаш кой ще изкрещи, за да му подхвърлиш нещо, така изпускаш голяма част от хората, които имат нужда от подкрепа, заяви Ваня Григорова.

По отношение на подкрепата за пенсионерите Ваня Григорова каза, че темата за пенсиите беше поставена като основа в коалиционното споразумение и отбеляза, че трябва да се отчете и ролята на БСП,  тъй като партията много твърдо настоя да се увеличат пенсиите. Настояваше и за увеличаване на минималната заплата, но това не се случи, посочи Ваня Григорова.

 Според нея министърът на финансите Асен Василев е предпочел да изпълни обещанията към пенсионерите, но не и собствените си намерения към българския работник. По време на предходните дебати за приемане на бюджет 2022 той каза, че според него интензивно трябва да се увеличават заплатите,  а сега твърди, че едно увеличение на година е достатъчно и е недопустимо да има второ, посочи Ваня Григорова.

По думите ѝ това, което може да направи настоящият парламент, е да приеме в рамките на бюджетната процедура подпомагането на бизнеса за високите цени на електроенергията, което не беше прието на бюджетна комисия. „ Защо синдикалист настоява за това - нямаме никакво съмнение, че ако не се приеме подпомагането за бизнеса, високата цена на тока ще се отрази в цените на стоките и услугите, които се произвеждат, инфлацията ще нарасне още повече, ще бъде много по-висока от тази сега“, посочи Ваня Григорова.

 Тя прогнозира, че ще има фирми, които ще се наложи да затворят, а вероятно стотици хиляди работници ще бъдат засегнати и ще останат без работа. По думите ѝ най-уязвими са микрофирмите, при тях тежестта на сметката за тока е най-осезаема. Ще бъдат застрашени и енергоинтензивните сектори – не защото там се работи неефективно, а защото характерът на дейността е такъв, че има необходимост от сериозни количества ток и газ, посочи Ваня Григорова и допълни, че само експортните фирми вероятно няма да бъдат засегнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикати: Театър за работниците, работа за бизнеса.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваня играе актриса по защита на работниците. Работи защитник на бизнеса и социална издръжка на бизнеса, плащане на тока му, ферарито му.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с този бизнес, като не могат да издържат да се разтуря седянката и туй то.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може постоянно помощи за бизнеса, защото нарушава ЕС правилата за пазра и да няма помощ за бизнеси. Ако ще има помощ тогава трябва да се одържави. първо.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикатът не беше ли структура на работниците и хората на наемния труд?! Аз не знам бизнеса да има синдикат, но май вече си е кууупил. Някак си никак не ми се връзва теорията " държавата да подрепи бизнеса". Че какъв бизнес е тогава това?! Държавен ли? А, кога синдикатът ще накара държавата да подкрепи работниците, които правят гушите на "бизнесмените"? Вас питам, госпожо синдикалист? Кога?
8
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Ванчето какво се е разпенила за бизнеса? Какво общо има тя с него? Нали синдикатите са хванали за топките държавните институции, където да членуваш е доброзорно. Не знам в частна фирма да има сидикати и подкрепа и кнсб да си пъхат човките и да зарибяват работници. Така че този напън на Ванчето е някакъв тотален нонсенс.
7
1
 
7
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Бизнеса ако не може да си гледа бизнеса да фалира.Държавата не може да взема от народа да дава на Киро гела.
6
0
 
3
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Тая е от Подкрепа бе, младеж.
5
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната му на КНСБ :)))
4
0
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
Защото всички във властта защитават бизнес интересите си. Ти имаш ли хотели, банки или бензиностанции, а? Нямаш. Е, за тебе и мене ли да им дреме? За тяхната далавера е целият вой.
3
0
 
14
 
! Отговори
пери преди 1 година
А пък Ванчето, дето е толкоз сербез сега, а никак не беше по времето на гербавите, е препоръчително да ограничи употребата на думата "трябва" и да спре да тропа с краче. Защото синдикатите и такива като нея са толкоз излишни, че чак стават смешни с напъните си и безсмислените си публични изяви.
2
2
 
15
 
! Отговори
истина е преди 1 година
В България няма бизнесмени ,а само мафиоти !!!Направиха им 10% данъка , но и него крият ,а робите им работят за колкото да не умрат от глад ! Няма повече от 10 % честни работодатели !!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То бива бизнеса да работи или да фалира. Защо държавата да подкрепя частник?