Сандов: От март месец няма комуникация с Трифонов

ПП и ДБ може да се явят заедно на бъдещи избори
4 юли 2022 11:45, Анисия Иванова
10

"Демократична България" даде свое "да" за правителство начело с Асен Василев.

"Шансът за кабинет е дотолкова, доколкото биха се намерили още хора, които да съставят и застанат зад едно такова програмно правителство в рамките на 6 месеца и оценка след дейността му. Тези хора се търсят основно сред участващите доскоро в ИТН заради програмата и очакванията, с които са влезли в НС, повече отколкото заради повелята на техния лидер Слави Трифонов", посочи вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов в студиото на "България сутрин".

Според него такива гласове могат да се намерят и от други политически групи, извън досегашната коалиция.

"Включително депутати от ГЕРБ биха могли да се еманципират от поведението на техния лидер, скрит зад кулисите в Банкя, ако те действително изпълнят това, за което претендират - че биха желали да видят България в едно европейско развитие", уточни Сандов.

По думите му ключово важното в момента е войната, която се води от Русия в Украйна и всички рискове, произтичащи от нея.

"Това налага България да има стабилна политическа система, която да функционира, в това число парламент. Инфлацията, несигурността в енергийни доставки и други параметри на глобалната икономика и сигурност в контекста на войната изискват да има работещи институции", убеден е министърът на околната среда и водите в оставка.

И изтъкна, че през последните месеци от ДПС се отнасят изключително грубо, а причината е, че "дълбоко се е бръкнало в интересите им".

Сандов обясни, че до момента не е воден разговор за състав и структура на правителство.

Още по темата

Запитан дали е възможно обединение на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на едни евентуални избори, той каза: "Има подобни очаквания от нашите гласоподаватели. Това би било уместно в една изборна кампания, за да обединим усилията си и да бъдем първа политическа сила. В "Продължаваме промяната" ние имаме много бивши колеги, съратници и това би било едно очаквано действие".

Според него, ако влезем в спирала от избори, това може да стане причина за сериозни пропуснати възможности за България.

"Може да се получи дори излизане от вече начертани пътища и нарушаване на възможността България да се възползва от финансовите инструменти на ЕС за възстановяване след пандемията", подчерта Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че дори има риск България да изпадне от списъка с кандидати за ОИСР. Министърът в оставка коментира и разрухата на управлявалата доскоро коалиция.

"Комуникацията можеше да е на по-добро ниво. От март месец няма комуникация с Трифонов. Поведението му звучи закономерно, ако се върнем назад. Той 20 г. прави шоу, което критикува политиката. Той така и не прие идеята, че участвайки в политиката, трябва да можеш да носиш отговорността и за управлението, а не само да бъдеш креслива опозиция. Това бе причината за провала на две правителства миналата година", смята Сандов.

Гостът в студиото посочи, че програмата на евентуалния бъдещ кабинет с премиер Асен Василев няма да се различава много от базата на досегашното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше номера на Чалга Бог, щял да му звънне.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то не може едно свързано изречение да измисли! Абе напишете му там нещо като на Надка, да не става смешно.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ - *** на България.
5
5
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Сандов нали с Белев сте екомилионери ,спряхте строителството на пътища и магистрали , заради което страната губи 2, 4млд ? и да ми говорите че сте прави? Я скрийте с Пинокио , ген. Гном , кака Цонкс и другите и повече не се занимавайте с политика! Още 20 млд дълг ли ще вземете за 6 месеца? Колкото по рано си отидете , толкова по добре!
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комичен фигурант, като сичкото Продай България
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Боко се разбираше с проостите в БГ затото беше прооос , тоя се ртазбира с лудите щото е луд. То нормални има ли в БГто въобще
2
0
 
12
 
! Отговори
Сандов.. преди 1 година
От 6 месеца няма комуникация с гущерите по магистрала Струма..... Що така-щото стана ГОЛЕМ министер ли...?........ Зелени комунисти сте....!!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите пинокио ша влиза у парламата ама само носа му.