Васко Василев с лятно турне в България

Поредица от концерти в страната
4 юли 2022 23:40, Росен Стойчев
2
Васко Василев с лятно турне в България

Виртуозът на цигулката Васко Василев с лятно турне в България на открито. Световноизвестният музикант излиза на една сцена със свои колеги от цял свят, част, от които са от Кралската опера в Лондон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Лятна класика, задоволяваща всякакви вкусове – от най-непретенциозните до най-изтънчените - Васко Василев потапя публиката си в специална селекция класически произведения.

Още по темата

"Идеята беше да излезем навън по парковете, летните театри на България. Лятна класика, която е музика от 5-годишни до 100-годишни. Много млади семейства идват, което за мен е от най-важните неща, защото те закърмват децата си с тази хубава музика. Пред теб имаш 2000 души, които са там и няма маски. Чувството е неописуемо. Хората са зажаднели за музика", посочи цигуларят Васко Василев.

Лятното турне в родината е сбъдната мечта и глътка облекчение, особено след дългия период на Ковид ограничения, казва Василев.

Споделя, че музиката му не познава граници и с нея отправя ясно послание за мир

Васко Василев излиза на една сцена с изключително богат състав от музиканти – от Англия, Австрия, Аржентина, Испания, Норвегия до Япония и Сингапур.

"Той дойде на прослушване за концерт майстор в операта. Като изсвири концерт за цигулка от Сибелиус и ние си казахме: "Ооо, страхотно". Когато дойде за първа репетиция, излъчваше увереност, той знаеше какво прави, ние знаехме какво правим и си казах – ще правим чудесна музика заедно", сподели контрабасистът в Кралската опера Тони Хафъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Укро-македонци преди 1 година
И все пак дори украинските нацисти от Азов, в клиповете, които гледам, говорят по между си на руски. Нямат ли си украински език или още не са го научили?