Сигнал от Helpbook: На плажа липсва свободна зона

Алармираха ни за неудобствата от ремонт на Топлофикация в София
5 юли 2022 17:45, Анисия Иванова
24
Сигнал от Helpbook: На плажа липсва свободна зона
Снимка: БГНЕС

В Закона за устройството на черноморското крайбрежие ясно са описани задълженията на действащите концесионери. За съжаление в платформата на Helpbook.info постъпи сигнал, в който се твърди, че има редица нарушения на плаж в гр. Варна, комплекс Слънчев ден. Нашият потребител се оплаква, че не е спазено изискването за осигуряване на не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите; (чл.10, ал.4.1, Закон за устройство на черноморското крайбрежие). В момента плажът е почти напълно зает от поставените концесионера чадъри, шезлонзи и шатри", пише в сигнала.
Молбта е да бъде осъществена проверка и предприети съответните мерки за спазване на изискванията на закона.

Постъпи гневен сигнал на жител в район „Младост“, София: "Във връзка с ежегодните ремонти на Топлофикация в квартал "Младост" 3 , след като миналата година - лятото, трябваше да изтърпим неудобството от спряната топла вода за седмица тази година имаме "удоволствието" да търпим неудобството за месец, че дори и повече, но в много по-големи мащаби. Освен неудобството от липса на топла вода, разкопани и затворени улици, не може да се паркира пред блоковете, защото няма достъп до тях с автомобил, в иначе без друго изключително трудния за паркиране квартал. Но по-големият проблем е, ако се наложи спешна медицинска помощ до блок, чиято улица е изкопана и достъп с автомобил до нея не е възможен, чия е отговорността тогава и табела "Извиняваме се за неудобството" би следвало да е достатъчна? Разбирам необходимостта от подмяната на тръбопровода, но подобни ремонти с такъв мащаб би следвало да имат направена организация, с която в най-малка степен да бъдат засегнати хилядите семейства, живеещи в квартала. Не разбирам защо не е удължено работното време на ремонтните групи предвид летния сезон и по-дългата светла част от денонощието? Също така не се съблюдава за максимално бързото извършване на ремонтните дейности, тъй като в България практиката: "един работи, петима го гледат" е утвърдена и явно приветствана, въпреки че е за сметка на хиляди хора."

От същия район ни пишат следното: "Сигнализирам за опасни и ръждясали огради и маса за тенис, както и изсъхнали дървета. Моля да бъдат премахнати и подменени със съвременни такива, ежедневно там играят деца, за които са много опасни. Вече има няколко инцидента. Моля за съдействие и бързо решаване на проблема."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
oт СиднейАвстралия преди 1 година
Цял континент плажове, няма нито един шазлонг или чедър. И нито едно заведение. Никъде. Пълна забрана за комерсиализиране на плажовете. Затова всички плажове са консервирани в вида в който капитан Кук ги е заварил. Без изключение. Закон, важи за цяла Австралия. Ако искаш чедър или шазлонг си носиш. Караме големи коли и никога не е имало мерене на газове на прегледите, нито евро стандарти и простотии. Поздрав отСидней
15
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До До 3--За разлика от теб живея в Младост1 от 50 г. в супер качествен имот. А това, че се краде го знам и преди теб. Просто трябва да си супер неграмотен за да говориш за байпас, когато сменят тръби за няколко блока. А когато някой е безсилен веднага се хваща за щведите. Сигурно ти си такъв. Аз съм 100% софиянка и 100% българка.
14
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Има технологии и методи за които родните крадци не са запознати! Някакъв селски тарикат със строителна фирмичка подизпълнител с 8 шведа персонал се изказва компетентно! Когато се краде на държавно ниво, а половината пари които все пак стигат до изпълнителите и подизпълнителите също се съкращават в полза на шефа тарикат наистина няма как да стане без методите от 1890г. Но ако такива като теб или роднината ти шефче на фирма в чиято полза се изказваш ги няма, може и има как!
13
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
И да не са на 64г., един ремонт има технологично време за изпълнение. Аз също живея в Младост, но имам културата и възпитанието да не оплювам всеки и да не смятам че нещата стават с магическа пръчка, щото някой си *** така смятал.
12
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Уж бедни ,бедни,най бедни в Европа,а обикалят нашите ,харчат си паричките като за последно,все едно сме най богати и ядат пият на корем ,къде в ТУрски харем,къде Гръцка таверна или Поморийска скара бира ха ха ха...НАЗДРАВЕ !!! ДА ЖИВЕЙ ТРУДА !!
11
1
 
4
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Бих опълнал MИЛФ-а на снимката, ако и да съм гей. Вие, колеги?
10
0
 
14
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 1 година
В Гърция проблеми със свободната зона няма. Кеф ти на пясъка, кеф ти на бийч бара. Не знам защо някой би си причинил почивка на Мутроморието, за мен това си е жив мазохизъм.
9
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Приморско Север е същата работа. НЯМА СВОБОДНА ЗОНА, като концесионерът е поставил табелки да не си бодем чадърите защото било "зона за сигурност". Разбира се не го спазваме и го д*ха, но кой и КОГА ще го глоби?! Пише на 4 езика да не бодеш. Какво правим с чуждите туристи?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слънчев бряг не са поискали не са го набучили
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали има контрол бе или няма то и душове и тослетни няма С памперси на плажа
6
5
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До Разглезен ***---Благодаря! И на теб *** дошъл вчера от някое село с външна тоалета и помислил се за господ, че е софиянец. А аз съм кореняк, за разлика от комплексари като теб.
5
4
 
6
 
! Отговори
Разглезен мърльо преди 1 година
До 3. Без разкопаване няма как, но без спиране на водата може. Прави се байпас на ремонтирания участък и вода има. ...И ..за маiка си нали знаеш?!
4
2
 
24
 
! Отговори
КОй преди 1 година
Сигурно се изтърках,но няма да спирам да повтарям.Испания,километри свободни плажове, километри НЕ съсипани дюни. Чадър с два шазлонга 12евро, от 3 км плаж има общо 20 такива,другото свободно.Заведения на поносими цени,хотели на достъпни цени.На тия нашите "Нема да им стъпим".Айде със здраве си се бетонирайте там.
3
6
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
И как точно разглезените мърльовци смятат да се направи ремонт, или смяна на тръби в тяхна полза, без да се спре вода и без да се разкопае. Айде при 39 градуса да може да се изкъпете и без капризи. Всяка година преди време имаше профилактика по 20 дни. Стига сте ревали, че ставате противни.
2
8
 
4
 
! Отговори
Левуново преди 1 година
До 1-н На село на ряката, и некой леФ даже можеш да изкараш.
1
4
 
18
 
! Отговори
1-н преди 1 година
Просто е, не стъпвам при родни тарикати, един леф не им давам, има къде да си похарча парите с кеф