Добрата новина: Кондукторка намери в рейс 2250 лв. и ги предаде

Парите били на възрастен чужденец
10 авг 2022 18:00, Анисия Иванова
51

Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги предаде в полицията. Собственикът е открит - възрастен чужденец. За благородната си постъпка 34-годишната Мария получи парична награда от общинското дружество, с които да подготви трите си деца за новата учебна година.

Срещаме се с Мария след поредната и смяна в градския автобус. Медийното внимание определено я притеснява.

"От три години работя в "Бургасбус" с мъжа ми, той е шофьор. Имаме три деца - момиченца", споделя Мария Добрева.

Разказа ни как по време на смяната си на 12 юли открива забравените пари. "Гледам на седалката една прозрачна, найлонова торбичка с пари и веднага включих, че това са на възрастния човек, защото той седеше на това място. Въобще не съм си помислила да ги взема тези пари", твърди жената.

Мария предава парите в полицията, а след това помага да бъде открит и техния собственик - 83-годишен чуждестранен гражданин, живеещ от дълги години в Бургас.

"Случайно го видях на станция "Славейков", така разбрах, че е трудно говорещ, но му обясних, че са намерени парите и да отиде да си ги потърси в Четвърто районно в Бургас", каза тя.

"Това, което се намира от нашите хора, винаги се намира и от собствениците. Лошото е, че има случаи, когато не стига до нас, пътници го вземат", коментира ръководителят на движение в "Бургасбус" Радостина Костадинова.

За благородната си постъпка Мария получи от МВР Бургас благодарствен адрес и парично поощрение от общинското дружество.

"Наближавайки първия учебен ден, да използва парите пълноценно, да помогне на семейството си и да ги възпитава в същия дух, както тя е постъпила", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.

"Тя е брилянтен пример за своите три дъщери, а и за всички свои колеги, че честността в крайна сметка ще спаси света", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Reee преди 1 година
интересно, ако нямаше камери в автобусите, щеше ли да ги върне
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е жива и здрава жената,да са и живи и здрави децата.Тази жена ще спи спокойно до краят на живота си защото няма да има никакви угризения на съвеста.Пожелавам и да изгледа своите деца и да ги възпита във честност,доброта и любов към живота.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В автобуса има камери, а тя е отговорна и за реда вътре, не си е струвало заради сума от една заплата да си загуби работата... Професионално отношение -да, но да възхваляваме като геройство всеки случай, когато някой си върши работата, значи много е закъсала тази държава...
33
2
 
1
 
! Отговори
Хм, чужденец. преди 1 година
Наградата (благодарност за връщането на сумата) би трябвало да дойде от този, който е бил изгубил парите... Така се прави. Даже на мен са ми давали, когато веднъж върнах едно портмоне като бях дете. А в случая онзи не е искал и 10 лв да даде за да се отблагодари.
32
0
 
4
 
! Отговори
аНонимен преди 1 година
Ще бъда честен, щях да ги върна ако бях намерил и 22,500 лева, но ако бяха 225,000 лева, едва ли.
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората затова минават в цял свят на карти и плащане с телефон, само в третия свят още се разплащат с хартишки.
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои хора вършат добрини главно от наивност!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек с главно Ч !
28
3
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Аз пък като бях в трети клас намерих 5 лв и не ги върнах. Голям купон с виенски кифли и боза падна.
27
3
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Бургас, бургасбус, бургаски. И защо тогава бургаЗлия? Сигурно е зла бургия
26
1
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
Браво на жената !!!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Будала. Това си е божи късмет. Прибира се в джоба задължително. Същата балама , като оня *** , дето намери 2 милиона на релсите преди години и ги върна.
24
8
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ами тя затова е кондукторка :))) Ако беше по-окомуш щеше да работи нещо друго или да върти далавери. А най-изгодно е да крадеш от хората, а не да им връщаш изгубеното. Примери бол
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е ли Ралука от Новите съседи?
22
0
 
16
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
От такива хора може да се очакват такива честни постъпки. Я, пробвайте да направите експеримент, да се заложат някакви кинти в т.н. Народно Събрание. Убеден съм, че така ще изчезнат, че после нито инстанция или структура не мобиха могли да ги намерят. Няма ДАНС, Полиция, всякакво разузнаване, особенно Прокуратура и всякакви там псевдо лапачи и безхаберници!
21
1
 
10
 
! Отговори
До просото преди 1 година
Така си е!Най добре е човек да няма абсолютно никакъв досег с МВР защото после ще го изкарат виновен и година ще го разкарват по разпити да си губи времето и на собствени разноски!
20
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
арестуваха ли я?..Защото преди време един познат намерил документи на кола на една "фирма" за "кредити по телефона" и ги върнал,но имал неудачното чувство за хумор САМО ДА ПОПИТА дали ще има някакво възнаграждение...Бияча на "фирмата",бивш боксьор,с помощта на негово куче от ОДМВР веднага му спретнали.."ИЗНУДВАНЕ",а разтропания прокурор поискал затвор за гражданина и конфискация на половината му имущество...Ей така действат мутрите !.."Благодарността е бреме,а отмъщението-удоволствие"
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е направила жената въпреки че толкова пари в брой носят само хората които са ъндърграуда, но може да я уредят нещо там да работи което е доходоносно.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още има хора, които се връзват на тези добри новини. Има и хора, които правят дарения, през ХелпКарма да речем, пускат даже есемеси и какво ли още не. Будалите никога няма да се свършат, както и тарикатите по медиите.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдбата да възнагради богато нея и дечицата й! Софийските контрольори май не биха постъпили така, като гледам как си измислят причини да глобяват чужденци...