Децата от катастрофата на „Тракия“ в „Пирогов“ са в тежко състояние

Те са в реанимация, няма пряка опасност за живота им
Обновена: 16 авг 2022 08:32 | 16 авг 2022 08:22, Елка Василева
3
Децата от катастрофата на „Тракия“ в „Пирогов“ са в тежко състояние
Снимка: архив, БГНЕС

Двете деца, настанени в „Пирогов“ след катастрофата на сръбски автобус на магистрала „Тракия“, все още са в тежко състояние, те са в реанимация. Едното дете, на което вчера е направена дълга операция, е прекарало добре нощта.

Още по темата
Тази сутрин предстоят още две интервенции, за да се подобри неговото състояние и крайният резултат да бъде положителен.

Това съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров за състоянието на пострадалите при катастрофата със сръбски автобус деца.

„Екипите на болницата провеждат всички необходими реанимационни мероприятия.  Едното дете след дълга операция вчера и проведените интервенции е прекарало сравнително спокойно нощта. Тази сутрин екипите се събират и предстоят още две оперативни интервенции, които са необходими, за да подобрим състоянието му. Всички наши екипи са в готовност. Имаме пълна подкрепа от Министерството на здравеопазването”, поясни д-р Димитров.

Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко.

Децата остават в „Пирогов“, докато е необходимо. Няма причина те да бъдат транспортирани другаде.

Двете деца са на 11 и 12 години.

Д-р Димитров каза още, че все още родителите на децата не са потърсили информация от него и заяви, че е на разположение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Питащият преди 1 година
Всички медии повтарят едно и също относно това ПТП, но никой не задава важните въпроси, а те са: Защо се налага децата да се претърпят в това състояние дългия път до Пирогов, след като в Ст.Загора и в Пловдив има мед. университети и болници със съответните им професори, и доценти? Какво се случва с децата с подобни травми от тези области, всички ли трябва да постъпват в София ? В какво състояние са постъпили децата в шокова зала на Пирогов, вярно ли е , че раните им дори не са били почистени?