Криминалист: Убийството на бизнесмена е било планирано

Хората изпитват все по-голямо чувство за безнаказаност, смята Иван Савов
16 авг 2022 11:00, Анисия Иванова
19
Криминалист: Убийството на бизнесмена е било планирано
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за убийството на швейцарският бизнесмен от Пернишко. Повдигнато е обвинение на 57-годишен мъж. Смята се, че в основата на престъплението са лични отношения, тъй като заподозреният и съпругата на швейцарския бизнесмен са имали интимни отношения.

Оповестените до момента обстоятелства около убийството говорят за предварително планирани действия. Няма как инцидентно да се извърши подобно деяние. При едно добро планиране на престъплението разследващите органи се затрудняват изключително много. Не изключвам ролята на съпругата като подбудител. Това заяви криминалистът Иван Савов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му фактът, че ще бъде разгледана мярката на лицето, означава, че има неоспорими доказателства, че той е извършителят на деянието.

"Все още не е ясен конкретният мотив, тъй като той дава най-голяма информация за степента на виновност на извършителя и евентуалния подбудител. Освен че имаме промушване във врата и белия дроб, имаме и силно притискане на гръдния кош, което означа, че над този човек е упражнявано и друг тип насилие", поясни той.

Според Савов начинът на извършване на престъплението - използването на шиш, оставя минимално количество следи.

"Хората изпитват все по-голямо чувство за безнаказаност, което ги кара да пристъпват към разчистване на лични сметки по този начин", категоричен бе той.

Криминалистът коментира и убийството на сестрите Белнейски за Bulgaria ON AIR.

"При Белнейски има много допуснати грешки от разследващите. Те затварят вратичката да се открие истината", подчерта той. Савов представи и нов щрих от заплатения случай, който е свързан със съдебния лекар, работил по убийството на двете сестри - д-р Стой Раданов. Според криминалиста обстоятелствата около смъртта му са неизяснени - самоубийство на детска площадка. На база личното си познанство с лекаря, Савов твърди, че не може да допусне, че той би се самоубил по подобен начин.

"Лошото е, че когато се унищожат улики и веществени доказателства, мистерията се дозаплита и никой не може да убеди хората, че не се е случило нарочно", констатира той. Савов е на мнение, че нехайното действие към първоначалните следствени действия е характерно за България през последните 20-15 години.

"Има много престъпления, чиито периметри са нарушавани по подобен начин. Такава е и катастрофата с двете момичета в столицата, където не стана ясно защо един военен прокурор се рови из останките на автомобила. Част от мистериите при такива престъпления идват от това, че поради некадърност и заобикаляне на правилата, важните обстоятелства се унищожават", обобщи криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 - Ама посмей ТИ, да си с дело или нещо такова - ще ежиш 72 часа, за неправлно паркиране. Аз съм лежал 24 часа, защто съм бил заподозрян. Мязъл съм бил на крадеца. Бях заварден 2 часа, след което дойде едно бабе, видя ме, казе, че не е това момчето и си тръгна. А онея ми казаха, че докато оправят документите ... ама то им свършела смяната ... ама началника го нямал ... и цял ден ми мина, изтървах си изпита! После пусках компромати срещу тоя, дето ме задържа, че го увоолниха :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, когато не познаваш хората, които работят с теб. Защо мислите, че фирмите и големите бизнесмени имат цели отдели, с психолози и мениджъри, коти ореценят и правят психологичкси портрет на всеки човек по отделно? Именно, заради такива!
14
1
 
2
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
използването на шиш, оставя минимално количество следи.***ОТВЕРКА и винаги може да се пледира за самоотбрана . Използвана от криминално проявени и милиционери
13
1
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Най после един професионалист, не като ония неадекватник Ботьо Ботев!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашенската БГ *** явно е в дъното на убийството. Знаела че нейния любовник е в къщата, ама не знаела че той смята да го убива.. Хаха. Поредната златотърсачка, която е нямала търпение да се добере до парите
11
0
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
А пък през това време ,докато се занимават с "бизнесмена" чингапуците убиха няколко стареца заради пенсиите им по забравените от Бога,МВР и всички власти села!
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашия съд държи престъпниците по улиците с над 10 висящи дела, тогава защо въобще имаме съд, те не се справят с работата си и не трябва да получават лев. Как може едно дело да се точи с години. Милен Цветков, кое не е ясно в този случай, та още се търкаля делото, колко години трябва да минат, най-простото и ясно нещо, видно отвсякъде, престъпника е ясен, но нищо, въобще защо им плащаме на тези некадърни хора. В САЩ за 3 мин. се разглежда подобно дело, дават му се за всяко нарушение години и го п
9
2
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Дошъл е да им приготви кифлички.
8
1
 
11
 
! Отговори
Килоти преди 1 година
Съпругата му е легнала полицайка.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ква е тази мутря на снимката
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жена му защо не е арестувана, явен поръчител на убиството , сега ще си харчи паричките с кеф
5
4
 
6
 
! Отговори
медийни манипулации преди 1 година
този при всеки по-сериозен случай, честния експерт ли ще го играе за пред масовката
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писах преди три дни за предчувствието си, че жената е замесена и се оказах прав! Ванга пасти да яде! :-D
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1, ами убий го. Даже тоя горе говори че хората минават към разчистване на сметки.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията масово наблюдават гейове с технически средства, явно са латентни гейове и извратени!
1
6
 
12
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник е спонсор на ОДМВР Перник и РУ Бобов дол, този ур.од и бандата му Ц. И. Г. А. Н. И изтезават хора в България и целият Европейски Съюз! Урода изтезава всички които не харесвали Главният Прокурор Иван Стоименов Гешев!