Морето е опасно, но и басейнът също: Защо оставяме децата си без надзор?

Инцидентите с деца са най-вече при опасни игри в басейна
16 авг 2022 08:45, Красимир Ангелов
27

Лятната почивка, освен дълго чакана, за съжаление готви и опасности, особено когато не внимаваме.
Лекарите от реанимацията в бургаската болница спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн в един от курортните комплекси. Спасители обаче разказват, че често деца са оставяни без надзор в морето или басейна.

В този басейн правилата са ясно разписани - деца под 12 години се допускат във водата само с придружител. Добромира е била състезател по плуване в Германия, сега е спасител на басейн. За разлика от Германия, тя казва, че у нас често могат да се видят деца във водата без надзор от възрастен.

Още по темата
"Там не можете да видите деца, които посещават басейна без родителски надзор. Има определена възраст, в която да бъдат допускани. Има определени лица, които следят за контрола на басейна и определени правила, които се спазват", подчерта Добромира пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Доста родители не обръщат внимание на децата си и разчитат повече на нашите спасители. Има хора, които сякаш не обичат все още да спазват правилата", каза управителят на басейн Георги Йорданов.

Спасителите предупреждават, че инцидентите с деца са най-вече при опасни игри в басейна. А лекарите призовават родителите да не оставят малките деца без надзор дори и за секунди, независимо дали се намират на морето или на басейн.

Специалистите от Отделението по реанимация споделят, че най-често при тях попадат деца, тийнейджъри и възрастни над 60 г. Сред възрастните преобладават чужденците и туристите от други градове, които не се съобразяват с опасностите на морето.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Има ли доволни българи от живота ?
22
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 22 Малко дете може да се удави и в леген с вода.Достатъчно е да глътне вода.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кой ли басейн е била Добромира в Германия? Деца под 12 години не се допускат да влязат сами в сградата, обаче веднъж допуснати, родителите им тук редовно се плацикат в топлото детско басейнче, а пускат сами и много малките си деца да скачат от стартовите блокове на дълбокото в големия. Спасителите също не ги интересува, подминават ги или изобщо не излизат. Работата и на много места в Германия е страшно разпасана.
20
1
 
3
 
! Отговори
Уплах, притеснение преди 1 година
Като дете, един път на морето тръгнах да плувам успоредно на плажа. Плувах половин-един час, като се върнах, баща ми не беше дори разбрал. Като му разказах каза да не го занимавам и да пробвам да си бия рекорда и продължи да се черпи с чичо Стоян с хладка биричка.
19
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 1 година
Всичко тръгна надолу, когато забраниха да се пикae в басейните.
18
0
 
0
 
! Отговори
Да, да преди 1 година
То ако четеш сайтовете и да гледаш няколко дена новини, не ще те е страх ами ще започнеш да заекваш. Всичко е криза, опасност, шок, боНба и така нататък...
17
0
 
0
 
! Отговори
ЕКСЛКУЗИВНО! преди 1 година
ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА МАЙМУНСКА ШАРКА ХВАНАТА ОТ МОРЕТО. Маринчо заразил Борис в морето, по време на лятната им есКУРзийка
16
0
 
2
 
! Отговори
РИК преди 1 година
То не само морето, а и изборите са много опасни. Като отиде човек да гласува му вземат личната карта и не му я дават, докато не се подпише. Те и призовкарите така правят. На всичкото отгоре изборите все в неделите ги правят. За да не може човек да си почине от работата.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно деца ци имат много, затова им купуват тротинетка, мотор, атеве и ги пускат в месомелачката на пътя. Ако им се свидят пари за мотор - може и в басейна.
14
0
 
2
 
! Отговори
Страхотия! преди 1 година
Най-добре да стоя завит през глава на леглото с телефона, да се информирам за опасностите
13
0
 
3
 
! Отговори
господин петров преди 1 година
Абе всичко е опасно, и морето, и басейна, и панелката.
12
2
 
2
 
! Отговори
ТикТок Вели OnlyFans преди 1 година
Има некои на 12 години са правили повече секс от родителите си. В такива времена живеем.
11
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
"Деца под 12г. се допускат само с придружител." Ами така е. Те в днешно време на 12г. още не могат да си връзват обувките. А ние едно време си живеехме свободно. Тогава басейни нямаше. Като деца ходехме да плуваме по реки и язовири. Скачахме от дървета във водата. Ловяхме риба и се забавлявахме. Сега децата искат да ги направят неадекватни като им внушават че всяко нещо е опасно. После ги чакайте да станат мъже.....ще станат на куково лято. Всичките са льохмани неадекватни.
10
1
 
5
 
! Отговори
Майка преди 1 година
"Защо оставяме децата си без надзор?" - защото са малки, щъкат нон-стоп, досадни са, реват и пищят, надуват ни главите. Как да не го оставиш?
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаха няма една позитивна статия - дори и басейните станаха страшни и опасни. Цирка в тази държава е пълен.
8
4
 
16
 
! Отговори
Чадър и шезлонг преди 1 година
Много е опасно на морето (и на басейна), мутри, цъpвyли, чайки, гларуси, украинки и кифли стръвници.
7
3
 
2
 
! Отговори
ТЕРОР С ЕКО СТИКЕРИ преди 1 година
Военно терористичната мафия ползва високо организирани престъпници за производство и продажба на нагло престъпни дигитлано холограмни оръжия за МАСОВА ЛИКВИДАЦИЯ..В Момента в България стотици хиляди автомобили,техните собственици и роднините им се следят с точност до 5 сантиметра обемно площно през новите "ЕКО СТИКЕРИ".ЗАКОНА ИЗРИЧНО ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ вкл нагло престъпни дигитално холограмни оръжия.
6
4
 
2
 
! Отговори
ТЕрор с ЕКо стикери преди 1 година
Внимание убиват с ЕКО СТИКЕРИ.. Оръжията с които убиваха рекламно в болницата в УХАН КИТАЙ , вече се продават с полицейски рекет насилствено в БЪлгария.. Новите" ЕКО стикери" са исключително мощно анти КЛИМАТИЧнО и АНТИ човешко оръжия..Позлват се за тежки увреждания на биосферата.. Следят всичко в купето и увреждат водач и пътници.. Свалят данни за лични документи проследяват собствениците ,техните съседи,..Настройват убииствено облъчване на набелязани по ЕГН.. МВР служители се следят
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да са опасни и да не са, около един процент от ползващите ги се давят.
4
4
 
4
 
! Отговори
УБиват с камери преди 1 година
Внимание УБИВАТ С ТОЛ камери .. Сниманите и обемно проникващо пресканирани жертви веднага получават трайни увреждаия на ГЛАВЕН МОЗЪК на ОЧИ и сърце.. Риск от инсулти инфаркти. Наложи се да правя експертиза на тежко увредени дипломати от ТОЛ КАМЕРИ Ужас..Следващата седмица подадоха за тестване два автобуса с тежко облъчени деца от американски колеж.. НА 26 май ме увредиха безмилостно пет последователни пъти при всяко преминаване под тол камери.. три месеца боледувам..