"Оставка" викат протестиращите от #ГАZwithme срещу Румен Радев

Те настояват за газова независимост от Руската федерация
17 авг 2022 21:52, Нели Христова
151

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Граждани се събраха пред президентстската институция тази вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Руската федерация относно доставките на газ.

Протестът е под надслов #ГАZwithme. На излизане от президентството държавният глава Румен Радев беше посрещнат от тълпата със скандирания “оставка”.

“В момента голямата опасности е, ако някой реши да промени курса на България в своята евроатлантическа ориентация и да върне България в периферията на политики, тирижирани от руската държава. Кремъл не се съобразява с търговски договори и е наивно да смятаме, че едно подновяване на договора с "Газпром" би гарантирало енергийната сигурност на България. Важно е да приложим онези политики, който да ни направят независими не само от руската газ, а от газа като цяло”, заяви бившият екоминистър Борислав Сандов.

“Нищо не се е променило от 2013 година. Още от времето на Орешарски се въртят едни и същи кукли на Москва тук. Основните ни искания са никакъв "Газпром" или поне това е моето. Никакъв "Газпром" и никакви занимавки с руски глупости”, заяви Евгени, един от протестиращите пред президентската институция.

Едно от исканията на протестиращите пред сградата на президента е незабавното пускане на интерконектора с Гърция. Протестиращите се обявяват за даване на гаранции за независимост от Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
7
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Жалки платени ***.Ако ги питаш какво означава-газ дрън мрън-не знаят!!!Но искат оставката на президента Румен Радев!!!Искайте бойко в затвора,защото президента договори газпром да свали цената с 40процента и върна на България суми ти милиони,но банкянския генерал *** ги открадна!!!
99
3
 
12
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Днес защо триете коментарии които не се харесват на Сорос. Заради онова недоразумение от фотос 10 ли. Това показва какви некомпетентни хора протестират за нещо за което не знаят защо протестират. Вижте коментариите на хората за доставка на газ от Газпром Русия. Точно такива преобладават за разлика от сороските слуги.
98
4
 
7
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Миризливите ***, получиха някой лев да смърдят!
97
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
......И НЯМА ДА ВДИГНЕ ЮМРУК СЛЕД КАТО НАНЕСЕ ТАКИВА ПОРАЗИИ НА ДЪРЖАВАТА- КАКЪВ Е КРИМ
96
2
 
24
 
! Отговори
шашо преди 1 година
на тия уникати лозунгът им е " Който се къпе е агент на Путин!" Аз като един честен гражданин довечера ще отида да спя в някой свинарник, за да се приобщя към "свободната демократична общност". Дано дотогава не ме арестуват като агент на Путин.
95
3
 
25
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Тия, смръдливите, пак ли са там? На Христо Иванов не свършиха ли американските пари? Те, обаче лесно могат да открият предател в редиците. Това ще да е онзи, къпания.
94
4
 
29
 
! Отговори
Мартина преди 1 година
На какъв език е заглавието на тези "протестиращи"?Явно са много объркани хора.Както е объркана и писмеността!!Ако нямат нужда от газ за производство, отопление и други битови нужди, да се връщат в пещерите от където явно са изпълзяли
93
6
 
23
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
Бяха два файтона платени ,лОмпен,американоТейски ,демократични ,неолибералисти.Даже и не "квакаха",сигурно не бяха финансово стимулирани.Жалка и мизерна картинка.Ама толкова могат американските пЪдлоги.
92
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси глупостите.Не че го трая Радев, ама кви са ви очакванията 100тина протестиращи да хвърли оставка като е избран с милион.
91
3
 
21
 
! Отговори
Панчо от Попугай преди 1 година
Хората са казали ,за безкрайността .Човешката простотия е една от тях.
90
22
 
11
 
! Отговори
До Дора преди 1 година
Добре ,събирай си багажа тогава и марш в Русия при Путин .Да видиш как се живее без права в Путинови комунизъм.Пращаш другите в Америка ,а ти какво правиш в бг.Марш със цялото си семейство в Русия и мъжът ти и децата с автоматите и да отиват да се трепят с украинците .Ти си една глупава въшка.Даже и за това не ставаш.
89
0
 
1
 
! Отговори
ТъргашУЕФА докога? преди 1 година
Зеленски и динамовец и цесекар го дава............ама повече към Еврошампионското Динамо. го избива а не към юдеоукроаутсайдера ЦСКА тире Софка................УЕФА бутат напред Феликс Дзерджиски заедно с ХЛЕБ Бронщайн-Троцки..........юдеоеврейския Роза е Чефрин
88
4
 
25
 
! Отговори
Един преди 1 година
Снимайте ги, като дойде зимата да ги потърсите отново тези платени викачи, когато няма отопление в училищата и болниците
87
11
 
29
 
! Отговори
Дора преди 1 година
Щом им харесва Америка,да отидат там,да се махат от България!!! Мръсни продажници!!! Да вземат и американските си лозунги!!!
86
8
 
36
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да излезем с едни тояги и на тези платени безделници и продажници да им съберем зъбите
85
9
 
31
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Няква пасмина от продажници застанала да протестира, всичките са за Белене, да изгният тея продажници за няколко.долара си продадоха черните мръсни души ..червеите ще ядът гнусната ви смрадлива плът
84
4
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Приложете бабината си. Отдавна е ясно, че се имате за много яки, докато там накъдето сте тръгнали ви нямат за хора, а политиката ви за вкарване в нищете на целокупния народ се точи вече 30 години. Няма да викаме "оставка" просто вървете по дяволите
83
4
 
4
 
! Отговори
Сорос протестър преди 1 година
Не искаме богатства (не, чич Сорс, не искаме богатства), не искаме пари (не, чич Сорс, не искаме пари), а искаме свобода (да, чич Сорс, искаме свобода), човешки правдини (да, чич Сорс, човешки правдини) - Газ уайт ми!;)))
82
9
 
26
 
! Отговори
Алек преди 1 година
Всичките 23- *** врякат истерично и искат руски газ, ама да не е от Русия. Да се пусне интерконектора, нищо че не е завършен. Толкова ли няма 20 нормални, да им вържат по един шамар, та да им изпадат пломбите
81
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГеоргиКъш бе, хващай самолета и отлитай за САЩ като са ти толкова мили интересите им.