АГ отделението в Разград ограничава приема на родилки

От болницата предлагат много добро заплащане и жилище
18 авг 2022 20:15, Анисия Иванова
20
АГ отделението в Разград ограничава приема на родилки
Снимка: Pixabay

Отделението по акушерство и гинекология на разградската многопрофилна болница „Свети Иван Рилски“ временно е ограничило приема на родилки. Причината е криза за специалисти, съобщи БНР.

Спешно се търси лекар неонатолог или педиатър и лекар със специалност акушерство и гинекология на основен трудов договор. От болницата предлагат много добро заплащане и възможност за подсигуряване на жилище при необходимост.

„От няколко дни пренасочваме родилките към другите болници в региона, но при спешност реагираме на място в болницата в Разград“, каза Теодор Гарвалов, председател на Съвета на директорите на МБАЛ Разград АД.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев е запознат с проблема.

"Болницата в Разград предлага добри условия. Въпреки това младите специалисти най-често избират да работят в Русе, Варна или други големи градове", каза Гарвалов и припомни, че кадровата криза засяга и други болници в по-малките градове в цяла България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/11"Българските лекари са често надменни полукомпетенти" - а какви са западните? Или идея си нямаш, ама да си дрънкаш?!
19
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Правилно! Да си раждат вкъщи, като в Холандия. Нали 95% искат ЕС! Нека да стане като в ЕС!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бебето не пита кога е удобно да се роди. Тръгва да излиза и не го интересува къде в момента се намира мaйкa му.
17
0
 
3
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Е колко е да отидат в друг град?Нищо работа. И без това който е решил да прави деца в България го гледат като ходеща касичка. За всичко дерат, хилядарките трябва да хвърчат. Ако нямат възможност да си плащат къде са тръгнали да се размножават? Скъпо, скъпо удоволствие.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото Разград е много хубав и устроен град, но всички бягат оттам, особено младите? Нашият квартал у Варната е доста по-голям по население, но няма нито родилно, нито акушерка, а е пълно е с млади семейства с деца. Много са точно от Разград и то училите в университет. На работа имам колеги/ки от цял североизток. А пък разградските доктори са в чужбина, София или Варна. Ей така всеки търси каквото му липсва, а пъ в болницата нямали доктор..
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 да , много лекари нямат отношение , но това си е до човек , много хора просто нямат нерви , а няма изискване , дори в магазина за добро отношение към клиент/пациент , но има и много досадници , дето могат да те извадят извън равновесие и често се изкарва върху следващият пациент .
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
освен ако не са турчета
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сестра ми е лекар с близо 40-годишен опит. Ендокринолог е. Толкова е вглъбена в това да помага на хората, да ги излекува, да гледа да се чувстват добре, че направо понякога си мисля, че е полудяла. Много е отдадена на професията си. Майка ни почина много млада от рак и как оттогава каза, че един ден ще стане лекар, за да помага на хората. Няма роми, няма помаци, турци, християни, будисти - към всичко еднакво се обръща. Лекува до последно. Спаси 75-годишен пациент с диабетна криза от умирачка
12
3
 
9
 
! Отговори
Нямам думи! преди 1 година
Майка ми е на 80 г. Има дългогодишни проблеми с бъбреците, когато я откарахме на поредния преглед при уролога , той видимо беше ядосан от предишния пациент, караше се на майка ми, че се бави, да се обръща по-бързо, нямало кой да я чака, що пиела такива хапчета, ами той и ги изписа! Такова отвратително отношения. Майка ми от срам почервеня, като че ли е някакво момиче на 15 г. Понякога лекарите са направо нетърпими! Като не ти се работи - напусни.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6: Българските лекари са често надменни полукомпетенти и затова са бити понякога, но имат нахалството да претендират за западни заплати и отношение към тях. Танто за кукуригу, господа - както работите, така и ще живеете.
10
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До 7Естественно, че "талантливото докторче" е завършил медицина у БГ на наша издръжка. Защо не замина вашия еди кой си да учи медицина в Испания изначално??? Да си плати образованието и издръжката??? А защо не отиде да кандидатсва и учи медицина в Америка например??? Немахте кинти, там и за санитар едва ли щеше да има възможност да плати, пардон - "учи"!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акушер-гинеколозите трябва да са доста вниманителни и добре обучени, да не кръшкат от обучение, защото при едно ***, може да деформират бебето (понеже то е като пластелин) и най-вече - главата, шията. Има много некадърни гинеколози, главно сред по-младите.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7 държавата не дава нищо на един лекар , нито му поема нещо , за обучение трябват доста пари . Лекарите търсят добри заплати , защо да остават у нас , след като ги бият .А у наша болница звънят на звънеца и след секунди , ако не им отвориш пак натискат звънеца .
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като е завършил в софия бъдещият невролог понастоящем в Испания, на държавна поръчка ли в бил или платено обучение по медицина? Всички дефицитни кадри, завършили на държавна издръжка, трябва поне едни 5 години да работят в България. Ако не щат или не им отърва, да си платят полученото образование и да забягват. Тази тлъста заплата в испания му я дават заради наученото в софия. Печели достатъчно да връща разхода, направен за него
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медицината това е голямо нещо, голяма наука, тя е човекознание, най-важната наука! А такова унизително отношение към нея в България! Главно финансово! Във всяка държава лекарите са най-платените, само в България най-неплатените!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там няма бонуси и пътеки за ковид. Иска се майсторлък, а майсторите не искат без пари. Омагьосан кръг.
4
6
 
15
 
! Отговори
Моят племенник преди 1 година
завърши Медицина в София и сега 4 години ще специализира неврология в Испания. Там специализацията му е платена от държавата, а тука в БГ, трябва сам да си я плаща, по 5 хиляди лева на година. Защо да стои тук!? И да я завърши, ще работи за малко пари, тормоз - психически и физически. В Испания получава отсега тлъста заплата. А е стажант. Един ден ще стане голям невролог, дай Боже. Кадрите в БГ ще излизат навън, ако не се промени коренно политиката на управление!
3
1
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Колко са много добрите условия? За мен под 5К доре не се води дискусия. Хайде да види държавата как ще реши този проблем :) Сега им е на лекарите да прокарат желанията си ;)
2
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и кък са са мотивирали?..-"Айде стига бе,некога бабите ви са раждали на нивата,какво толкова?!"..Обаче ми ареса констатацията,че некой си "фактор" бил.."ЗАПОЗНАТ С ПРОБЛЕМА"....."Запознаването с проблема" и НЕРЕШАВАНЕТО му е СТИЛ и начин на поведение ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ от нещастното ни битие../и ако префразирам..кой беше не помня:-"Аз не знам защо сме на тоз свят родени,но знам защо ще умрем"../
1
2
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Но имаме магистрали