При 200 км/час има една дума - смърт, рефлексите са по филмите

Експерт: При тежките катастрофи има скъпа кола, дрога и безцеремонност
27 сеп 2022 12:25, Елка Василева
18
При 200 км/час има една дума - смърт, рефлексите са по филмите
Снимка: архив, БГНЕС

"Наглост и арогантност са основните причини за тези катастрофи. Какво е характерното – скъп автомобил, наркотик, обикновено кокаин, и безцеремонно поведение на пътя. Имаме вече няколко такива инцидента. Наркотикът все повече набира скорост. Това е картината в наркоупотребата и наркоразпространението. Големият проблем е тук. Изпуснахме да контролираме този процес. Кокаинът е скъп - това е престиж".

Още по темата
Това заяви пред bTV Румен Миланов, бивш началник на НСО и член на браншовата асоциация "Пътна безопасност", по повод фаталната катастрофа с над 200 км/час на Околовръстния път на София. При нея загина френски гражданин.

„Проблемът има име, фамилия и адрес. Служителите на МВР трябва да търсят този 1% най-тежки нарушители в домовете им. При скорост 200 км/час има една дума – смърт. Разчитането на рефлекси при висока скорост – това е по филмите“, подчерта Миланов.

Полицията трябва да действа изключително системно срещу тези нарушители. Има много почтени хора на пътя и тях трябва да уважаваме, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Тъжна БГ реалност преди 1 година
Нямаме пътища за такива скорости!!! Нито контрол над кокаина, нито над образованието и манталитета...Как се спира с 200 в насрещно движеща се кола...или пък в стена с 1.5тона?! За колко време...? И като има супер-дупер системи за сигурност...резултатът какъв е? Изобщо трябва много неща да се променят, за да се намалят жертвите по пътя.
12
0
 
8
 
! Отговори
Синчовец преди 1 година
От цялата статия разбрах, че кокаинът е прекаленно скъп!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 година
До АнонименАутобаните без ограничения в под 50% от случаите и точно заради хора с такова мислене ще стават все по-малко.
10
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Има случаи в които са карали с 400 километра ако не се лъжа има и 412 километра, всичките тези случаи са глобени не за превишена скорост а за опасно каране.Така че и германия си има своите контролни системи.Просто са по различни, иначе да немския бетон, доста е скъп но се произвежда изцяло в германия си има предимство пред асфалта, които ако германия го ползва си е изцяло внос.
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 години си карам новото ауди с 200 по нашите магистрали и нищо ми няма. само че не пия и не друсам и отдалече пускам газта и чакам бавния от дистанция да освободи лявата лента.
8
0
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Най-голямата глупост е извършил баща ти, като те е създал!
7
0
 
14
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Решаването на този поблем не е проблем. Проблемът е, че ако се намерят решения, които се прилагат неизбежно и веднага на всеки нарушител, това ще засегне коопелетата на богатите и власт имащи. Порди тази причина решение на проблена не се търси !
6
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя говори глупости. карал съм по хемус с 270. имаш време за реакции. малко, ама имаш. е са...ако си наджасан нямаш реакции...тука е прав...
5
6
 
20
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
На немските Аутобани можеш и 400 км/ч да вдигнеш, защото са качествени. На Тракия с над 150 км/ч. вече си под наблюдение от Св. Петър. Това също е разликата, не е само манталитет.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в мвр проблем няма, гражданите са виновни
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За този чичка имам следния въпрос- защо в Германия до ден днешен има стотици аутобани без ограничение на скоростта и там се хвърчи от всеки с позволяваща го кола с 350км/ч, а аз лично си карам колата с 280, защото толкова й е електронното ограничение. Смърните случаи на глава от населението от катастрофи там са около 1/50та спрямо тук. Скоростта не е проблемът. Проблемът се казва МАНТАЛИТЕТ къде, как и защо се кара бързо. Както и ценностна система да не се кара пиян и дрогиран.
2
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
сетихте се, че и вас могат да ви сгазят. Ама дали не е малко късно.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това е картината в наркоупотребата и наркоразпространението. Големият проблем е тук. Изпуснахме да контролираме този процес".Напротив, да не мислите, че държавата не знае кои са най-големите наркобосове ? Просто и те си плащат за полицейски чадър. МВР трябва незабавно да се разпусне и изрине от до.