Гешев за освободения, дрогиран шофьор, убил момиче: Бесен съм!

До това доведе закриването на спецправосъдието, смята той
Обновена: 1 окт 2022 15:18 | 1 окт 2022 15:18, Анисия Иванова
200
Гешев за освободения, дрогиран шофьор, убил момиче: Бесен съм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След толкова години в правоохранителната система, за да оцелееш като човек, би трябвало да се научиш да се дистанцираш емоционално и в личен план от конкретния казус. Но явно не съм успял изцяло. Бесен съм. Това е може би най -точното описание. Това каза главният прокурор Иван Гешев в интервю за БГНЕС за случая, при който шуменският окръжен съд освободи под "домашен арест" 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на наркотици предизвика тежка катастрофа, причинила смъртта на 22-годишно момиче.

Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на булевард "Цар Симеон Велики". При катастрофата е пострадало и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със средно тежка телесна повреда. От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той - "домашен арест".

Още по темата

"И не само и основно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко възможно за обективно разследване и наказване на виновните лица при казуса в Шумен. От две години обясняваме, че имаме социален проблем, свързан с войната и жертвите по пътищата. Водещи сме в черната статистика в целия ЕС. Имаме предложения за по-тежки наказания и отнемане на МПС на дрогирани и пияни водачи. Повтарям вече за не знам кой път какво ще последва от това, че депутатите в предишното НС закриха Специализираната прокуратура и делата за организирана престъпност, корупция и тероризъм, ще се разследват, наблюдават и предават на съд на местно ниво в окръжните градове, където всички - най-малкото - се познават. А не по предишния успешен модел, сходен с този на САЩ /ФБР/ и Италия /прокуратурата Антимафия/. Ето това ще последва. Вижте какви съмнения има за ПТП, а представете си дело за организирана престъпност. И това не е укор към конкретен колега. Това знае и вижда в града си всеки българин. Цената плащат и с години ще плащат българските граждани. Всеки един от нас. И тя е мигрантската вълна, наркотиците, заливащи улиците и заплашващи здравето и живота на децата ни, пострадалите наши възрастни родители от бума на телефонните измами, от битовата престъпност и поредния дрогиран шофьор. И мисля, че ще дойде време българските граждани да попитат "защо" и "кой е отговорен". Защото това можеше да не се случи или поне да е в чувствително по-малки размери. А дори един живот е безценен", коментира още главният прокурор.

БГНЕС припомня, че според стотици коментари в социалните медии под постове за катастрофата множество неизвестни съпровождат случая: при полева проверка на местопроизшествието непосредствено след катастрофата полицаите установяват, че младежът дава положителна проба за наркотици, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда обаче пробата изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на младежа не е имало наличие на наркотици. Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев предизвиква катастрофата и който след нея бива оставен на охраняем паркинг на МВР за снемане на допълнителни доказателства, изненадващо се "самозапалва", като така са заличени ключови доказателства.

Местни медии подозират роднинска връзка между Жечко Кюркчиев и Красен Кюркчиев - собственик на едно от най-големите предприятия за бързооборотни стоки, което е със седалище в Шумен и на практика "владее" работните места в целия град. Компанията е най-големият рекламодател в града, включително и на повечето национални и регионални медии. Продукцията му се изнася по цял свят.

Под постове с новината за смъртта на младото момиче в социалните мрежи се коментира усилено и че един от адвокатите на шофьора, убил момичето - Ивайло Йорданов, е съпруг на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му адвокат - Ивайло Тошев, е син на бивш шеф на полицията в Шумен, като все още имал връзки там, сочат публикации на местни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази шуробаджанащина може да бъде спряна единствено с разреждането на българското население с араби латиноамериканци украинци руснаци и тн.Иначе тате леля и тн водят до безнаказаност
129
0
 
13
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Като сте бесен очаквам обвинения срещу медиците продали се за пари,полицаите допуснали колата да изгори,съдията пуснал дрогиран водач причинил птп със загинал и тежко пострадал.Въобще няма място за емоции а обвинения и дела по бързата процедура инак изглеждате смешен.
128
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
32 години едно и също, този главен прокурор е същия като Татарчев, и като другите шизофреници след него. Правосъдие в България няма, а ние продължаваме да се храним с децата си. *** продава брат си за 20лв., нормалния бяга не заради проблемите, а заради отвратителното отношение. Българското общество се превърна в кофа с фекалии, където всеки стъпва на чуждата глава в стремежа си да изпълзи.
127
0
 
0
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Terorists from Sofi Подставени терористи на властв София позлват дигитлано хологрмани оръжия за убиване и осакатяване по пътищата на България. Обсебените от терористите водачи се разпознават перфектно по обемно обсебващи масови убиици около водачите. .До 2021 ползваха плоски дигитлано хологрмани оръжия лепени при технически прегледи долу вляво от водача. Сега ползват милиони пъти по МОЩНИ АНТИ ФАНЕРОЗОЙСКИ ЕКО СТИКЕРИ.. НАредили са убииства на НАРКОМАНИ !!!
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесен бил. Това нали е милиардерско синче, позната фамилия на всеки в региона. Пуснали сте го, каскет такъв. Ако нещо не става с пари, става с много пари. Отделно как зъболекар инжектира амфетамин не ми е ясно. Ако на някой му е ясно да обясни.
125
0
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Човекът имал лозе да бере,затова по спешност бил освободен
124
4
 
4
 
! Отговори
Сн.Василева преди 1 година
Абе,вие сте много ***,та чак вдлъбнати. Това ли му е работата на Гл.прокурор на държава,да определя наказанията Той няма такива правомощия. Ами да уволнят всички съдии и прокурори в България,за какво са ни след като такива неграмотници като тук коментиращите смятат че Гешев е водил делото и издал присъдата. Абе вземете почетете малко че ставате за смях.
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главен прокурор бесен от липсата на правосъдие? Началникът не знае какво правят подчинените му, колко удобно. Другият път подобен да се натресе и на вас, че да стигне до действия на законодателно и изпълнително ниво.
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и аз съм бесен! Къде спеше за записите и чекмеджетата на Бацето? Ти въобще за какво си там , освен да правиш чадър над ГЕРБ ?! Явно работиш избирателно ! А за такива шофьори не от сега , а отдавна трябваше да има заковаващи закони , независимо кой и какъв съд ги съди ! Вместо да се оправдаваш, свърши си работата или се махай!
121
1
 
24
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Недей чака, а назначи разследване за подпалването на колата и подмяната на пробите !
120
6
 
23
 
! Отговори
Смех Бате преди 1 година
Главният Прокурор на Република България бил бесен защото нямало правосъдие в държавата!!??!!?? Ами ние от простолюдието какво да ти кажем братле? Ти за ,,чий'' си там? Не си избран да си бесен,а си избран Ние да не сме бесни поради липса на првосъдие.И то при условие че законите са си много ОК.
119
8
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Имам един сериозен въпрос към всички бойкомразци - някой от вас, ***ѝли неземни, да е виждал снимка в общ план на която се виждат и Бойко и шкафчето с пачките и златото?Опаа... Ко стана уе, май няма такава снимка, а? Леле колко сте плиткоумни, не е истина направо...
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и ти ще бъдеш освободен...
117
0
 
10
 
! Отговори
Айде по сериозно преди 1 година
До ВЪПРОС ДО ГЕШЕВ. Много моля хора с ниска или никаква правна култура да не задават въпроси. Както оня смешния"адвокат" хаджинезнам си какъв беше, прочети и най-вече запомни каква е ролята на Главния прокурор в съдебния процес и изобщо в правния мир. Не задавай повече въпроси, докато не се подготвиш.
116
10
 
5
 
! Отговори
улично правосъдие преди 1 година
гешеф видя дебелата пачка на дядо и чичо му и веднага се нареди да докопа нещо и той. Пак ще го оттърват ама ще е по-скъпо.
115
5
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС ДО ГЕШЕВ преди 1 година
Гешев като Главен Прокурор може да разпореди СЛЕДСТВЕН ЕКСПЕРИМЕНТ - такива се правят при отричане на Убиеца за съпричастност към Убийството .Да му сложи упойка същия зъболекар , да го проверят за наркотици .
114
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мухъла реши да се намеси предизборно
113
3
 
9
 
! Отговори
Мария Цънцарова преди 1 година
САМО ГЕРБ! ДА ЖИВЕЕ АХМЕД ДОГАН
112
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ сложи Пеевски в Магнитски - Гешев си мисли че дъжд вали.
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчезвай ГЕШЕВ, Подлoгa на Бойко и Ахмед Доган. КОГА ЩЕ РАЗСЛЕДВАШ ШКАФА НА КЮЛЧАН БЕ МУТРО?