Прокуратурата не задържала полицаи, свързани с ПТП-то с Любенов

МВР предложило униформените да бъдат задържани за 24 часа
4 окт 2022 18:51, Петя Славова
13
Прокуратурата не задържала полицаи, свързани с ПТП-то с Любенов
Снимка: БГНЕС

МВР е предложило на прокуратурата, но тя е отказала, да задържи за 24 часа двама полицаи, заради техни действия във връзка с катастрофата на околовръстното шосе на 25 септември, при която загина френски гражданин, а двама души бяха ранени.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Обвиняем по случая е Димитър Любенов, когото днес апелативният съд в София остави за постоянно в ареста.

Още по темата

Инициативата за образуване на досъдебно производство е на МВР. Причината, поради която от прокуратурата са отказали, е, че задържането ще попречи на разследването, добави министърът, цитиран от БТА.

Днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че има образувано досъдебно производство по случая за престъпление по служба от полицаи.

Тези служителите са се движили по трасето на автомобила, причинил катастрофата, виждайки инцидента, те не са изпълнили служебните си задължения, обясни Демерджиев. Той добави, че има записи, които са били показани на прокурора по делото, като е било предложено на прокурора освен да задържи полицаите, да им бъдат иззети и телефоните. Фактите за нарушения на полицаите са установени от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Те са отстранени от длъжност и са образувани дисциплинарни производства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ХОРА пак ви казвам преди 1 година
МВР Е ОПГ! Криминална полиция са мафия ЗДРАСТИ!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какви са били полицаите,че са напуснали мястото на инцидента щом не са си изпълнили задълженията на мястото на катастрофата 1.да сигнализират за органите по аварии и катастрофи за тежкото произшествие за необходимата техника и медицинска БП 2.да регистрират случая как органи на КАТ-ДАИ към РДВР на МВР при Обл.АСлужба,Окр.АС,Общ.АС,Район.АС,Съд.АС,Трансп.АС по съответстващо административно разделение,НСО,Жандармерия,ДС за съставяне на протокол на произшествието на место с опис акт на случилото.
9
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 1 година
МВР защо не го задържа? Та да се види тяхното отношение към проблемите им .МВР има право на 24 часа арест , ако техни служители са престъпници е редно да са първи. Преди да искат някой друг да ом е виновен. Срам и лъжи от тея човек на Радев. От Русофилите само лъжи и демагогия
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този специалист, колкото направи в министерството на правосъдието като зам.-министър, толкова ще направи и като министър на вътрешните работи. И на него в главата му е задържането за 24 часа като PR, а после не мисли какво ще прави. Голям спец.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, за да се оправдае и да нападне прокуратурата, поддържа версията на убиеца.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6то е най-корумпираното районно в София. Всяка сутрин правят кордони прасчо пеефски да ходи на работа. Поне 5 патрулки го пазят по кръстовищата. Отделно пазят и наркодилърите все едно са златни кокошки. Трябва до един на бесилото и да се назначат 100% нови хора. Иначе няма спасение.
5
1
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
За съжаление,това е наследството от Боковото управление,низки хора,без морал,без достойнство,без самосъзнание,отрeпки.А с този в Шумен,същата работа,бил роднина на "TESY", жалки хора,и продължават да не гласуват голяма част от хората.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ойй, милинките те. Затова ли кака Сия - Пръскачката два дни след това отричаше за полицейски чадър над Любенов. Ами правилно чадърът е бил и прокурорски
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека обобщим..... Така значи за два месеца имаме чалга полицайка която мъкне стълби на семерджиев, имаме полицаи които цял час гонят и не могат да спрат рейс с джихадисти, а сега имаме полицаи дето си играят на бързи и яростни и после напускат местопроизшествието.... Та да попитам защо ни е такава полиция?!?! За да ги хрантутим да се пенсионират млади ли?!?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАСКЕТА УБИВА ФРЕНСКИ ГРАЖДАНИН
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тя е част от мафията. Съществена част.