Протест на КНСБ - подаряват протестна елха за депутатите

Настоява се за 850 лв. МРЗ, за повишение на заплатите в обществения сектор
30 ное 2022 08:33, Елка Василева
36
Протест на КНСБ - подаряват протестна елха за депутатите
Снимка: архив, БГНЕС

КНСБ организира протестна акция тази сутрин пред Народното събрание.

Синдикалистите ще подарят на депутатите протестна елха, на която вместо коледни играчки ще бъдат поставени исканията на работещите.

Още по темата
Акцията е продължение на започналата преди два месеца кампания под мотото "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата", предаде БНР.

Пространството около служебния вход на Народното събрание ще бъде "украсено" с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще запознаят с исканията си депутатите преди влизането им в сградата на парламента.

Синдикалистите настояват народните представители да поискат от служебното правителство да внесе проект на закон за държавния бюджет за 2023 година, да има повишение на минималната работна заплата от 710 на 850 лева, увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за работещите на терен.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов коментира: "Не знам още управляващите какво искат от хората да направят. Абсолютно всички законови възможности, и преговорни, и с протести, преминаха. На глухи ли се правят? На слепи ли се правят? За пореден път ще им напомним кои са водещите въпроси на българите – именно доходите. Българските граждани вместо в момента да си пожелаят за празниците живот и здраве, те започнаха да си пожелават дано да имаме нов бюджет. Ние ще продължим докато бъдат компенсирани минимум доходите с ръста на инфлацията".

Работещи от цялата страна се включиха в организирания от КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа" на 11 ноември национален протестен митинг и автошествие в София с искане за достойни доходи, които да компенсират ръста на инфлацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис : Нали? Като "такива хора" се аргументират против кухата ти теза и веднага решаващ че не си заслужават коментарите. Пак : Ходи си намери работа.
28
1
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Не си заслужават коментарите. С такива хора не може да се говори.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 : Майките си мрънкат по принцип. Смятат че като са родили дете светът им е длъжен. Само дето деца се раждат от зората на историята.
26
1
 
1
 
! Отговори
от 6 преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис : Така лиииииииии? а тогава защо рекрутерите ме преследват и се надцакват за мен в линкедин? Нямам връзки, но никога не съм стоял без работа повече от седмица-две.
25
1
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До от 6 Първо имам работа. Каква е няма значение. Само ще кажа, не съм на минимална заплата, а парите далеч не са много. Второ съм кандидатствал на поне 1000 обяви с доста солидни изисквания, на които отговарям. Над 50% от тях написани на английски език. Отговорът е до 1 - 2 седмици очаквайте обаждане. Кой ми се е обадил? Трето познавам доста млади хора, нито един не се е реализирал по специалността. Те също имат работа, но не толкова доходоносна, като за тяхното образование.
24
0
 
4
 
! Отговори
До27 преди 1 година
Викаш и 60-те хиляди майки и те "мрънкат" за по високо майчинство през втората година нещо което е обвързано също с МРЗ?
23
2
 
0
 
! Отговори
от 6 преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис : Да, има изисквания, направи така че да отговаряш на тях. И няма връзкарство : пазара е гладен за кадри, ама е по-удобно да мрънкате и да чакате някой друг да направи нещо за вас нали?
22
0
 
1
 
! Отговори
А може ли.... преди 1 година
ЕДНА "ПРОТЕСТНА БАНИЦА"--- със сирене от 30лв/кг.....хахаха???!!!..
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С протести и елхички няма да стане,докато не заиграе дървото по гърбините на нашите убавци-червените феодали и техните протежета в парламента,нищо няма да се промени!
20
0
 
5
 
! Отговори
Само питаме: преди 1 година
А, "протестна баклава" - за депутатите нема ли..хаха????!!!!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От първи януари 2023 година минималната заплата в Румъния става 3000 леи,или 609 евро,а беше време когато мамалигарите ни дишаха прахта!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите"родни дупетати"нито са глухи нито са слепи,просто са едни послушковци които бранят нечии интереси!Има ясно разписани правила за МРЗ които гласят ,че тя трябва да е минимум 50 процента от средната за всяка една страна членка,какво толкова има да се обсъжда и решава,освен ако това не означава ПАЗЕНЕ на гърба на червените РОБОВЛАДЕЛЦИ които ограбиха България!
17
7
 
6
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Ми що не протестирахте при бай Тошо, когато с 1 заплата се купуваше 1 кг кашкавал максимум?
16
1
 
10
 
! Отговори
Сори преди 1 година
Когато депутати и държавни служители минат на минимална заплата бе бонуси и доп.пари тогава може да разберат как живее народа и да променят нещо сега не.
15
2
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Депутати с над 5 000 лв.заплати на кой му пука за мизерстващият народ?
14
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Да ги направят поне като в Румъния. Пари има , желание няма.Как можаха да похарчат милиони за машинките и още ред глупости , за заплати и пенсии няма ?
13
5
 
5
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Ех тоя Боко...? Направи ви луди.За винаги ще остане в сърцата ви.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде 850 лева МРЗ? Направо 1850 лева да я направят.
11
4
 
8
 
! Отговори
не така бе преди 1 година
кви са тия протести бе ?! нали трио КАК (киро , асен и корни ) вдигнаха доходите до незнайни висоти :) корни даже хляба намали .
10
3
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен То така се намира нали? Къде да я намери? Винаги има милиони изисквания към кандидатите и в крайна сметка се назначава този, който е някой на някого. Човекът отдавна е избран предварително, обявата и интервюто са само за да не могат, да ги съдят. Когато някой е от тези богоизбрани обаче е лесно да разправя: "НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА. Щом му е добре и портфейла му става все по - дебел, значи всичко е ОК. Всички са добре. Не не е.