Скок в цените, коледната трапеза ще ни излиза двойно

Най-много са поскъпнали яйцата, захарта и кашкавалът
84

В очакване на празниците регистрираме рекордно повишаване на цените на храните на едро у нас. Индексът на тържищните цени се покачи с почти половин процент.

Предпразнично данните на Комисията по стоковите борси и тържищата отбелязват абсолютен рекорд - 10 поредни седмици непрекъснато поскъпване на храните на едро. Най-много са поскъпнали яйцата, следвани от захарта и кашкавалът.

Борис получава пенсия от 500 лв., за празничната трапеза няма да се ограничава, защото има градина на село и си е приготвил зимнина.

"За Коледа от съседите купихме гъска за 35 лв. Имам три деца, 3 внуци и ние, и си ги събирам, колкото ми излезе - толкова, не ме интересува", категоричен е той.

Тази година хората са заделили повече средства, защото очакват празничната трапеза да им излезе значително по-скъпо.

"Сега очаквам да е двойно, не си спомням колко е било, но сега очаквам да е двойно, особено, ако се съберем цялото семейство, определено ще е толкова", сподели Елеонора.

До седмици се очаква повишението на цените на едро да се отрази и на етиките в магазините - няколко дни преди голямото пазаруване за Коледа.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе яжте пържоли и пилешки бутчета, те са евтини, просто няма да ги запичате с кашкавал.
51
0
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Нещо се трият коментари. Заделили повече пари. От къде? От къде са заделили? 13та заплата ки има? От спа ли се лишават? Ако нямаш от къде ще заделиш? Бърз кредит за плюскане ли има? Който няма ще яде по-малко. Няма от къде да отделят някои хора. Само лъжете.
50
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ви нема.бе преди 1 година
ПАЗАРУВАЙТЕ С РУБЛИ. ..нали още не сте у ШЕНГЕН!
49
0
 
0
 
! Отговори
Беселина преди 1 година
Сега е момента да несе купува! Всеки ден ядем по нещо, нали така? Празника на българна винаги е в търбуха, а не в сърцето - тъкмо повод да променим тази бедняшка традиция.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата тема се събира в това изречение "Сега очаквам да е двойно, не си спомням колко е било, но сега очаквам да е двойно" :) На всеки празник едно и също си пеем - всичко е поскъпнало, не знам колко беше преди, но е поскъпнало!
47
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Плюскане и лапане в в главата на ***. Просперитета в това се измврва, още от едно време от селата. На селянина трапезата най-важна. А колко ще излапаш за 1 ядене. Такова осиране всяка година. Сега жънат мазните вериги. После да не ревете че всичко двойно и тройно. За едното лапане живевте. Дето половината в коша щв отиде.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само плюскане в главата на ***... Какви трапези, бе?! Колко струва за Бъдни вечер да направиш малко сухи чушки с боб и сарми с кисело зеле и ориз?! И една питка, баница с тиква. Взимам в пъти над средната заплата у нас, както и жена ми, но всичко това сме си го произвели сами и на нас няма да ни струва нищо. Пуйка за Коледа ще си взема от съседите- имат био ферма (в която и аз съм акционер). Ще направя и телешко Уелингтън- бонфилето е най-скъпо, че е от Аржентина. Но пак излиза всичко евтино.
45
0
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Нищо ново под слънцето. Някога цените да са падали?
44
1
 
0
 
! Отговори
ДО БРАТЯ БЪЛГАРИ преди 1 година
Тази простотия вече сме я гледали. Вместо да гласуваме за партията, която ни предлага защита на българските интереси ние измисляме глупости или гласуваме за партиите, които ни доведоха до тук или пасуваме, което е още по-зле.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря Кирил Петков
42
0
 
0
 
! Отговори
Братя българи преди 1 година
Да спрем да купуваме масово. Само най-необходимото. Бойкот на всички робовладелци и западни васали. Най-силно ще ги боли,ако ги удряме по парите.
41
0
 
0
 
! Отговори
ЕРА преди 1 година
просто няма да празнувам. Ще си пусна тв-то и ще гледам реклами, докато люпа семки, облен в шуа и завит с две родопски одеала, поне докато не ми страт тока. За толкова ми стигат парите.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да ми излезе двойно, защото нямам навика да се тъпча с храна по празниците, а алкохола съм го зарязал още преди 25 г. Като пазарувам оглеждам опашката и винаги изпитвам съжаление към онези дето имат към 150 кг. и са напълнили догоре количката с гмо-храни. Чревоугодничеството е смъртен грях.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 - Отдя пари за ток ба
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще излезе, ако плаъя за нея. *** аз няма!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 1 година
нищо няма да е двойно, ако всички обяват отказ да купуват на тези нереални цени.
36
0
 
0
 
! Отговори
Дудуков преди 1 година
Ха-ха на таваришите им е двоен хак - хем плащат скъпо, хем жужето го плюштят яко в украина.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не забравяме, че дължим тези цени на канадския комедиант и аверчетата му от Дай България. В замяна на слугинажа им получихме среден за Шенген от евродругарчетата им.
34
0
 
1
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Русия има нужда да поговори с ЕС, с всички европейски ръководители, да си стиснат ръцете като управляващи и това безумие братоубийствено, да спре! Европейците не искат да са зависими от САЩ , но понеже Русия иска да доминира, то трябва Европа и Русия да се разберат, за да може всички да се отървем от САЩ и от заплаха от Русия! Трудно е, но трябват топки и качествени политици с няколко чифта топки.
33
0
 
0
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Няма да се плашите! Пролетта другаря Путкинс, каза че Европа ще стой на тъмно и студено през зимата, нямало да има ток пък камоли коледни украси, то не стига, че има ток, ами дори градове като Тирана, Прищина и Сараево, с преобладаващо мюсюлманско население, украсиха площадите и направиха коледни базари с красиви коледни елхи! Друзята управляващи в Русия, да се прибират с армията си по къщите, да оставят войничетата да посрещнат празниците живи и да се договорят с