Хората от Пролеша на протест пред МС заради винетките

Омбудсманът поиска амнистия за глобите им
18
Хората от Пролеша на протест пред МС заради винетките
Снимка: БГНЕС

Жители на Пролеша излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет заради глобите за липса на винетка. Ще опростят ли глобите за стотици хиляди левове на хората от Божурище и Пролеша, натрупани заради липса на винетки?

Казусът се задълбочава, защото потърпевшите стават все повече и повече. Хората не са знаели, че трупат глоби, и не са знаели, че трябва да се движат с винетка. А сега някои дължат десетки хиляди левове и се канят дори да продадат дома си, за да си платят.

Пред Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева поиска да бъде обявена амнистия за глобите им. Все още обаче не са предприети никакви действия от страна на институциите и властите.

Хората заявяват, че няма нито един знак за винетка от София до Пролеша. „Ако пътят ще бъде платен, да сложат знак. Ако няма да е платен – тези глоби да отпаднат”, посочи една от потърпевшите.

Адвокат обясни, че анулирането на глобите има просто решение.

„Подали сме сигнал до МС. Целият проблем идва от едно непълно решение на МС. Могат да го допълнят със задна и дата и да освободят всички нарушители, минали през камерата на тол системата и да ги освободят от административна отговорност”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: винеткаПролеша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Селянина преди 1 година
Дано всички Вас с отрицателните коментари ВИ сполети подобно НЕЩАСТИЕ!!!!!!!!!!!!ТОГАВА аз ЩЕ ВИ СЕ ПРИСМИВАМ и и ще ВИ НАРИЧАМ прости СЕЛЯНИ!!!!
17
3
 
0
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Като се правят на тарикати-да плащат!"Баламите"-плащат!Те-нееее!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столичани(селяни) всеки един от вас ако беше на тяхно място нямаше да си купи винеткаКой би платил за нещо което не го изисква никой?Ако всеки един от потърпевшите е уведомен на време за проблема едва ли ще чака 2/3 години за да вземе мерки.Мислете с тъпите си кратуни!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички слабоумници с *** коментари от сорта да си купиме винетки, че сме тарикати и т.н. първо АПИ обявява на официалния си сайт новината, че до Пролеша няма да има винетна такса, второ министерски съвет взима същото решение че винетка до там няма да се дължи, трето на сайта на министерството на регионалното развитие информацията че няма да има винетка още седи, служители на бгтол са ни уверявали, че въпреки наличието на камерите на път И8 те не работят и няма да сме глобени
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестират защото глобите им са десетки хиляди левове и някои ще продават дома си, за да платят, а в същото време от МС си мислят "ей, тия па кво протестират, една заплата не искат да дадат да си платят глобите!"
13
0
 
0
 
! Отговори
Митко Павлов преди 1 година
Има две важни неща, които е редно да споменат:. 1. АКО някой представител на Официален орган, който пряко е свързан със събирането на такси, като АПИ, Кметство или Община, някога е Заявил пред тях и ги е информирал, че те ще бъдат изключение или няма да плащат такси, като близкия кв.Бождаурище, то да си търсят ПРАВАТА! 2. НО, Моля да си отворят Мапс-а на телефоните и да видят КОЛКО ДАЛЕЧЕ са от границите на гр. СОФИЯ!!!
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия компромиси и хленчене бе, отиват и си купуват винетка. С тия компромиси доникъде не сме стигнали. Всички от тия села имат по 97 лева за годишна винетка. Хем искат пътища, хем само на гювеч. Е не става брато. За кръчма ще хвърлят и по 200, ама тука ще се правиме на интересни.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да станат украинци и проблема е решен, но ако са ГЕРПА-джии да плащат! Сами са си виновни!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез пък шопски злеета, за една винетка ли пари нямат!? 90лв са все пак, не ставаш социално слаб.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който ги е излъгал/Боре Началника/ да им плаща глобите.
8
0
 
0
 
! Отговори
хмм преди 1 година
да вземе и останалите да стачкуваме , ние защо да плащаме винетка, аз 3-4 пъти излизам от софия с колата
7
0
 
0
 
! Отговори
Здравко преди 1 година
Да отиват да протестират пред дома на банкянската Тиква, той и глашатая му излъгаха хората !
6
0
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
И към днешна дата единствено богопомазаните украйнци са освободени от винетна такса и обикалят по-пътищата на родината ни,море-планина-столица
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми тези да ги гледам повече от седмица , проблем е наиситна че след 2 години АПИ се сешат да уведомят хората че имат глоби ,за това е може би редно да ги накарат да си платят само първата глоба - ама като ги слушам по новините , имал 4-5 коли и се скъпи за една винетка - ***.
4
0
 
0
 
! Отговори
сина преди 1 година
На Бойко половината рода е от Пролеша, за това им обеща да нямат винетки те специално на времето, но поради пропуск на МС по бойково време те са си с винетки. Дано им ги опростят на хората, че не са виновни, че буци ги излъга... И от тук нататък - с винетки, какато и от Костинброд, както и от Храбърско, Хераково, Петърч, Сливница и другите по тая т.нар. "магистрала за Белград"
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеят в къщи за 200 000 евро, да си плащат винетката.
2
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Пак професионализъм по блгрстански... То затова и Шенген през крив макарон.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селото е на 15 км. от София. Самоков е на 40 км но без винетки. Фандъкова и пази, както с. Правец при Т. Живков