Жена от с. Ново Кономлади даде 1000 лв. на мним жандармерист

Задържан е 52-годишният извършител на измамата
5 дек 2022 12:08, Елка Василева
5
Жена от с. Ново Кономлади даде 1000 лв. на мним жандармерист
Снимка: архив, БГНЕС

Възрастна жена от петричкото село Ново Кономлади е предала хиляда лева на мним жандармерист, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

Сигнал за случая е подаден от 87-годишната жена, станала жертва на измамата. Тя е съобщила, че мъж, който се е представил за служител на Жандармерията, е поискал да провери жилището ѝ за мигранти. След като жената го пуснала в дома си, той поискал от нея сумата от хиляда лева, които тя му предала.

Работещите по случая полицейски служители са предприели незабавни действия, в резултат на които е задържан 52-годишният извършител на деянието, който е от петричкото село Капатово, съобщиха от ОДМВР - Благоевград. По случая има образувано досъдебно производство.

През ноември полицията в Петрич работи и по друг случай на измама, при който мъж от петричкото село Скрът е бил въведен в заблуждение, че закупува комплект тенджери и позлатени вилици, като вместо това са му продадени тенджери с неустановена марка, а нанесената щета е в размер на приблизително 1600 лева, съобщиха тогава от полицията. По случая бе установен 50-годишен извършител на деянието от Молдова.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не е жена а дърта баба на 90 години :)))
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капатово и Ново Кономлади са на два-три километра едно от друго, съседни села са и там всички се познават. Но на 87 години е много съмнително дали жената е напълно адекватна.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мним, мним,колко да е мним, сигурно толкова колкото тестовете за дрога са дефектни, когато ушев се тества. Толкова охладняха шушумигарниците,че са готови на всичко.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е бил мним. това са част от задълженията. другите са чадър над престъпниците