3000 порции риба и 1000 порции супа за Никулден в Бургас

Чорбата е с три вида риба - паламуд, скумрия и чернокоп
6 дек 2022 19:15, Анисия Иванова
11
3000 порции риба и 1000 порции супа за Никулден в Бургас
Снимка: Bulgaria ON AIR

Никулден е един от най-обичаните християнски празници. Църквата почита Св. Николай Чудотворец, а на трапезата задължително трябва да има риба.

По стародавна традиция Бургас отново посреща своя празник с богата програма, в която са вплетени чарът на морето, артистичният дух на града и вкусната рибена чорба.

"Лодките ги зазимяваме, защото на този ден Св. Никола прави бури и не допуска рибарите в морето. В лодката си нося икона на Св. Никола, която е винаги до мен, до сърцето ми, ние вярваме в силата на нашия патрон", сподели рибарят Георги Димов - Чикагото.

"Днес, традиционно, кой каквото има, за предпочитане най-добър е леферът", коментира рибарят Димитър Янчев.

"Тази година чорбата ни е с три вида риба - паламуд, скумрия и чернокоп. Задушили сме си зеленчука, имаме около 3000 порции риба и 1000 порции супа за гражданите на Бургас", каза готвачът Радостин Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

"Виждайки празничния шаран тази година, виждам, че е с много люспи, което значи, че в Бургас ще има и благополучие през следващата година", заяви кметът на града Димитър Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От материала разбирам, че е имало празник на рибената чорба, не на св. Николай.
7
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
"ПРОСИЯТА" С КАНЧЕ И ПАНИЧКА ----като народно соц-мероприятие....ха,ха,хаааа
6
4
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Масовото мероприятие----"ДА НАХРАНИМ ПРОСЯЦИТЕ И МУФТАДЖАНИТЕ И МЪРЗЕЛИТЕ --- ПО "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ"!../...Колкото и да съм гладен ---не бих се подложил на това унижение да ме хранят , като улично куче---ЗАЩОТО МОГА И САМ ДА ГО НАПРАВЯ/
5
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Във Варненско имаше една баба продаваше Илария в торбичка 2лв. пак има люспи, но дребна риба. Пържена с бира е страхотно вкусно.
4
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
преди неколко дни си купих неколко попчета...В тиганя направо са РАЗКАПАХА ..Вчера рекох да са пробвам на шаран..Месото му в тиганя стана на КАША...Аз съм рибар от дете..Десетки ,не, стотици пъти съм ловил РЕЧНА риба и знам вкуса й..Това обаче,което ни пробутват като "риба" е нещо като "колбасите",с които ни захранват....ВСИЧКО стана "ШКАРТО" заради манията да се печели..
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си е хубава рибата в черно море. Наздраве!
2
2
 
9
 
! Отговори
така се прикоткват преди 1 година
гласоподаватели с безплатен обяд което си е голяма радост. Иначе ако толкова много хора се вдигнат с искания могат и да отменят данък смет от общината
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, поне са хапна ли хора нуждаещи се. Повече такива мироприятия да има.