"Дни на предизвикателства" за любителите на екстремните спортове

Фестивалът ще е на 2 февруари в София, вход свободен
30 яну 2023 17:22, Анисия Иванова
4

За 17-и пореден път у нас се организира фестивалът "Дни на предизвикателства", като тази година той отново стъпва на сцената на кино "Люмиер". На голям екран ще бъдат показани за първи път в България повече от 10 филма.

"Това е прекрасен фестивал, който сблъсква хора от сферата на екстремните спортове в България като публика и също така редовно имаме гости от чужбина, които също са популярни лица в сферата на екстремните спортове. Хората ще могат да се запознаят с различни предизвикателства и постижения, които са се случили в последно време, особено в лицето на българските ни гости и участници", каза организаторът на фестивала Иван Песев в студиото на "България сутрин".

Той поясни, че ще има двама специални гости. Единият е Гийом Пиерел, който практикува алпинизъм и ски алпинизъм, спуска се от невероятни места и ще разкаже за спускането си със ски от осемхилядника Гашербрум. Другият е Тиери Рено, който е дългогодишен алпийски водач от Шамони – Френските Алпи.

"Ще се проведе на 2 февруари в кино "Люмиер" в 15:00 часа. Входът е със свободен достъп. Ще бъде в рамките на 2 часа на изключително приятен език и атмосфера. Ще бъдат разказани рисковете в зимната планина и как да окажем първа помощ, как да избегнем изпадането в подобни ситуации", отбеляза Песев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът обясни, че хората могат да се включат в следващото издание на "Дни на предизвикателствата" и могат да разкажат историята си, изпращайки я на имейл или презентация, с което да бъде оценено тяхното постижение и съответно биха могли да бъдат включени в програмата на 18-ото издание на "Дни на предизвикателствата".

"Боян Петров е изключителна личност, светла му памет, неговите постижения и действия ще бъдат в историята на България и предизвикателствата, защото той освен алпинист е учен и изследовател. Винаги е застъпвал и защитавал каузи за устойчиво развитие, устойчив бизнес, опазване на околната среда. Винаги е бил от вдъхновителите и нерядко е бил гост на "Дни на предизвикателствата", подчерта Песев.

И тази година фестивалът подкрепя каузи, които са природозащитни и са били неизменна мисия от Боян Петров.

"Едно от посланията, които ще бъдат огласени, това е една кампания с Българско дружество за защита на птиците за събиране на средства за изкупуване на земи, които да бъдат обявени като защитени територии с цел възстановяване на местообитания на царски орел", завърши Песев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ни набиват жълто и синьо като си мислят че по този начин ще ни въздействат да заобичаме урките. Не напротив още повече ще ги намразим.
2
1
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
ще се изкаже ли на откриването, гей-парад ще има ли
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема ли да разкарате вече тия синьо- г.о.в.н...ни разцветки