Руският Първи канал вече е недостъпен у нас

Това е факт от 1 февруари
771
Руският Първи канал вече е недостъпен у нас

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал, предаде БГНЕС.

Когато искате да превключите на канал, където се е излъчвала руска телевизия, се изписва следния надпис: „Уважаеми клиенти, излъчването на тази програма е спряно на основание действащия регламент на Съвета на Европейския съюз“.

Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Ограниченията срещу „Спутник“ и „Русия днес“ (заедно с дъщерните дружества - RT English, RT Germany, RT France и RT Spanish) са в сила от 2 март 2022 г. Ограниченията за другите образувания са в сила от юни (Русия РТР/РТР Планета, Русия 24 и ТВ Център Интернешънъл) и от декември 2022 г. (Русия 1, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ и Първи канал).

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още по темата: Първи канал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
624
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ 11 Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация 1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите. 2. 1. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат.
623
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия дето се нап-пи-кават от идни приказки по телевизията да вземат да се скрият
622
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълнос гл-уп-аци- ами като не ви е страх от русия защо се страхувате от едни приказки бре ревяхте зя свобода на словото 89 година а сега сте по до-лни и от сталин- то верно не случайно управниците ви от европата американците ги крастиха комисари- точно като лениновите комисари- направо си се гаврят с европа
621
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И правилно са направили!
620
20
 
5
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ преди 1 година
Аз съм доволен !
619
12
 
6
 
! Отговори
sd преди 1 година
ЕС няма нищо общо с руската недоимперия! ако искате бг да стане заден двор на недоимперията това е много лесно, но като гледам дори Сърбия вече бяга от такава съдба. ерефията скоро ще се разпадне под напора на собствените си нечистотии.
618
6
 
21
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Другари капиталисти, вие надминахте моята цензура
617
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат на един унгарски политик: "Тази ера свърши. Унгария е суверенна страна. Никой отвън не може да ни казва как да живеем"! Ще дочакаме ли български политик за заяви същото, заменайки Унгария с България? Май няма да е скоро - "нашите" "политици" винаги се оправдават с ЕС, ЕК, СС... България не е суверенна държава!
616
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо спряха РЕН ТВ. Там даваха следобед Тайните на Чапман и Шокиращи хипотези. Сега трябва да я търся на кой спътник е.
615
2
 
31
 
! Отговори
Оруел преди 1 година
Правилно! Само Минитерството На Истината притежава Истината. Неудобството тука е, че като се забрани всякаква информация от другата стана, оправданията, че другата страна манипулирала общественото мнение с "масирана пропаганда" звучат нелепо и имат обратен ефект.
614
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпратили сме десетина толупа за евродепутати но си траят и не ни защиават правата на свободни граждани и правото ни да се информираме . Явно собственото им спокойствие е па-важно от правата на гражданите дадени им по конституция. Сакън да не си нарушат рахатлъка с огромните възнаграждения пак плащани от демократичното ни общество с ограничения ни достъп до информация.
613
6
 
23
 
! Отговори
констатация преди 1 година
Евросъюза се фашизира
612
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забраната да си информиран е част от евроатлантическите ценности.
611
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
демокрацияяя демакрацияяя демокрацияяя има бананиии - за зоопарка българия
610
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ник леко да не разтегнеш - фашисти, комунисти
609
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бананите са 3.89 оферта си е
608
6
 
2
 
! Отговори
ПЕТКО преди 1 година
До Де жа вюи за това Сърбия не оризнава Крим за руски !Руснаците тогава ги изоставиха и си врътнаха задни.ка !И сега Сърбите се натискат за ЕС и НАТО
607
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятели, спряха ли ви демокрацията. Свърши намалението.
606
1
 
18
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Европейските ценности явно не включват свободата на словото! Нещо повече не съм чул дали честността и истината са сред тях? Може хората да мизерстват, но важното е да ги облъчване с пропаганда. Вдигане само на минималната заплата другите нека да си седят на едно място докато инфлацията направи така, че минималната да ги догони и тях. Важното е по радио-точката да се чува само гласа на фюрера... Опа в кой век живеем? За да влезем в този ЕС ли се борихме? Борихме? Някой да ни е питал въобще?
605
21
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО преди 1 година
Супер много добре са направили точно както е забранено всичко европеиско в Русия !На кои не му харесва и му липсва бегом в Русия 2 милина българи вече се изнесоха в Европа само *** седът и разкалват атмосферата в България