В Пощите са готови за стачка, а от това зависят пенсиите

Пламен Димитров: Ако пощите спрат, пенсиите няма да се платят
86
В Пощите са готови за стачка, а от това зависят пенсиите
Снимка: БГНЕС

Има напрежение в много сектори у нас и готовността за протести се покачва, заяви пред Нова тв президентът на КНСБ Пламен Димитров и даде пример с "Български пощи".

"Вече ¾ от работещите в "Български пощи" около 8000 души са се подписали за ефективни стачни действия. Те настояват за 25% увеличение на заплатите и 40 лв. увеличение на ваучерите, които се плащат всеки месец. Ако няма резултат от водените преговори, Пощите ще спрат. Това означава, че и пенсиите може да не се изплатят навреме”, предупреди Димитров.

"Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите на хората не растат с темпа, с който цените в магазините. Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорди", допълни Димитров.

Президентът на КНСБ посочи, че инфлацията в България е висока заради спекулата.

"Няма друго обяснение защо цените на основни стоки и услуги у нас са толкова по-високи, отколкото в някои наши съседни държави", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
7
 
! Отговори
Предстоящо . . . преди 1 година
Най-добре е всичко да отиде по-дяволите, защото това не е държава,а ...обществена тоалетна !Надявам се след завършването на войната в Украйна и на предстоящата среща на високо равнище , Ялта-2 /в-к "Cтампа"/, където ще има новопреразпределение на територии и зони на влияние, "държавата" България да бъде поделена между ...Турция и Сърбия !?
55
3
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
В сайта на Български пощи! Там по баркод може да си проследите пратки,записи. Трябва ви само баркод, който ще ви даде подателя!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяхте до сега на хранилка папкахте и бяхте весели сега навъсени и сбръчкани ***
53
1
 
2
 
! Отговори
До възмутен преди 1 година
Кажи как се проследява пратка от чужбина и как се проследява запис на пари. Не ми излизай с номера ти да ми ги проверяваш. В спиди и еконт си ги проверявам сам.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зле сме и заради негласуващите, оставящи така най-лошите политици да ни управляват.
51
3
 
3
 
! Отговори
Българино !! преди 1 година
Грабвайте автоматите и брадвите !!! НЕ искат да увеличават заплатите и пенсиите !!! Политиците и бизнесмените НЕ искат да вдигат заплатите и пенсиите !!! А ние ходиме като най-големите *** да гласуваме !!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за заплати са в чекмеджетата на мутрите. Няма други пари
49
1
 
10
 
! Отговори
Български пощи преди 1 година
В цяла Европа пощите са развити,работещи и богати !!! Но в България както всичко останало,пощите са губещи и не работят както трябва !!! Кое работи в България както трябва ????? Бизнесмените, политиците и работодателите в България са печелившите !!! Живеят в ЛУКС !!! Не ги интересува как живеят българите с 399 евро заплата !!!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами правете си ПИАР на гърба на пенсионерите , а къде бяха твоите "пощаджии" преди 5-10 години ,когата пак си бяха в миманса , че и политиците им подариха бизнеса на частници ..мислиш си ,че паметта ни е къса???
47
1
 
7
 
! Отговори
Обикновен българин преди 1 година
В България няма да има кой да работи за 399-евро заплата !!! Затова НЯМА да има и ПАРИ за ПЕНСИОНЕРИТЕ !!! Другари СИНДИКАТИ с вашите камъни по вашите КУХИ и АЛЧНИ глави !! Политиците, бизнесмените и работодатели и вие синдикалисти УНИЩОЖИХТЕ българите !!! Българите се раждат в чуждите държави заради вас !!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
България НЕ е бедна държава !!! Винаги са ни крали и продължават да ни КРАДАТ политиците и бизнеса !!!! ПАРИТЕ на българите са изнесени в Швейцарски банки !!! Нашите политици и бизнес и работодатели живеят в ЛУКС !!! Българи , ДО КОГА ще ТЪРПИТЕ ????
45
3
 
6
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Излезе таблица с минималната ЗАПЛАТА в Европа !! България е с най-ниската минимална работна заплата в цяла Европа - 399 евро !!! Как ще живеят милиони българи с такава ЗАПЛАТА ??? И отгоре на това политици и бизнес НЕ искат да вдигат минималната работна ЗАПЛАТА на българите !!! А трябва да сме като в Европа с почасово заплащане, което е над 12 евро на час !!! Такива жалки и СМЕШНИ заплати и пенсии като в България никъде няма !!! СТАЧКИ ДО ДУПКА !!!
44
2
 
5
 
! Отговори
Обикновен българин преди 1 година
Как ще живеят българите като влезе ЕВРОТО ???? 399- ЕВРО е минимална работна заплата в България !!! А цените на всички стоки и услуги в България са най-високи в Европа !!! Най-ниската минимална работна заплата в Европа е 600-евро !!! А в България е 399-евро !!! Българи,спите ли ????
43
2
 
3
 
! Отговори
СТАЧКИ до дупка преди 1 година
С най-СМЕШНИТЕ ЗАПЛАТИ сме в ЦЯЛА Европа !!! Минималната работна заплата в България е 399 евро !!! Най-ниските в цяла Европа и в света !!! Жива ПОДИГРАВКА с българския НАРОД !!! А ПЕНСИИТЕ в ЕВРО -200 !! Това го НЯМА никъде !! НАРОДЕ започвай СТАЧКИ !!! Младите ще бягат от държавата и няма да има пари за пенсионерите !!! Това ще стане в България !!!
42
4
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Дайте ми баркод на пратката, която ви е изчезнала и на записа, ще ви направя справка понеделник! Не пишете глупости да подвеждате хората!
41
4
 
4
 
! Отговори
Мила преди 1 година
50% съкращение на персонала, съкращаване на работещите пенсионери, колко е работоспособен човек на 62 или 64 години и ето пари за по -високи заплати.Остава на губещо дружество да вдигате заплатите.
40
4
 
4
 
! Отговори
До Възмутен преди 1 година
Лъжеш! Как се проследява пратка, я кажи коя е великата ви система за проследяване? И никой не ми плаща, пиша като потърпевш!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се търси оправдание за бавене на пенсиите!
38
3
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Продължавате да пишете глупости! Дано ви плащат добре! Всички пратки, които минават през пощата се доставят. Няма загубен запис. Всичко минава през система.
37
3
 
3
 
! Отговори
До възмутен преди 1 година
Чети внимателно: пратка от чужбина може да се проследи само до границата на България. После изчезва. Колет за студент - претарашен и наново опакован, но вече полупразен, запис изпратен на пенсионер - няма го. И за всичко това - едно повдигане на рамене от дъртите бабички и проблемът за тях е решен. Крадат и лъжат! Цените са еднакво непоносими за всички нас, но от пощите на тоя етап НЯМА НУЖДА!