Стоянов: В сайта за цените няма да се включват промоции

Подготвя се законът за ограничаване на надценките на хранителните стоки
Обновена: 29 мар 2023 22:00 | 29 мар 2023 21:41, Йоана Цонева
7

Законът за минималната надценка ще е готов до дни. Той ще бъде представен за обществено обсъждане следващия понеделник. Законът ограничава надценките на хранителните стоки. Това съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов по време на форума на в. "Стандарт".

"За всяка група стоки ще се налага минимална надценка за един-два артикула", обясни той.

Това е част от мерките срещу високите цени, които предприема държавата. Първата е информационна и е свързана със сайта, който Министерството на икономиката пусна преди пет дни, напомни министърът. В него вече има по 10 хил. влизания на ден, което се определя като висок интерес, допълни Стоянов, предаде Bulgaria ON AIR.

"Потребителите и сега могат да видят как стоят нещата в тяхната област или град. Развитие на платформата ще има, но не в посока конкретно магазини, тъй като идеята на платформата не е да дава информация на потребителите къде е най-евтино в момента и да ходят там да си купят. Имайте предвид, тук не се включват цени на промоции. Ако една верига каже, че в нейните магазини примерно най-ниската цена на кашкавала е 20 лв., когато отидат потребителите там, те най-вероятно ще намерят още по-ниска цена на някой продукт, който в момента е на промоция", заяви Стоянов.

"Има такива сайтове, които изследват рекламните брошури на компаниите. Целта тук е да се покаже тенденцията, от една страна, как се развиват цените, от друга страна, да могат потребителите да видят как се формират", обясни министърът на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Политик преди 1 година
Без помощи от държавата за българските мутротърговци гостилничари търгаши и други мутропитеци
4
0
 
2
 
! Отговори
Пронеряващ преди 1 година
Ама чакайте сега има ли ги актуалните цени по вериги в чужбина?Щото ако ги няма могат да си го заврат в Гъ за тоя сайт освен това трябва да има някаква гаранция че няма да има манипулации за Бг цените.
3
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
освен да обслужвате руският геноцид над Народа на Украйна...какво направихте?едно голямо крадене с резидентО!щяхте да ни съдите за не спазени договори от...мАсква,роби на путин и обслужващите го сте,добрата новина е ,че САЩ ви видя,690 мил. ще ви борят обслужващите путин и работещи за копейки,високо технологични имащи достъп до всяка точка на Планетата ни...руски роби обявяващи война на САЩ...ще свършите като бин Ладен!!!Война е...препрочетете Историята преяждащи с грабежи!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пазар кой ще има време да ви гледа сайтчето, или трябва да го прочетем и цялата фамилия да хукне към различни магазини да пазарува? Всеки ден говорите за овладяване на цените и всеки ден летят нагоре, то на приказки е лесно, ама нещо не можете да се справите!
1
0
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
Стига с тези промоции !Ако има промоции , това означава ,че продуктът е бил силно надценен .Забранете промоциите. Нека търговците да се оправят-Нали е пазарна икономика? Пък ако кръшкат. С цялата сила на закона .Ако има грешни чиновници -в затвора Ако не бъдат осъдени грешниците-съдиите в затвора.