БАБХ: Вносните месо и яйца излизат на пазара след наш контрол

При проверките не се констатират сериозни нарушения
30 мар 2023 11:58, Анисия Иванова
21
БАБХ: Вносните месо и яйца излизат на пазара след наш контрол
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните в момента извършва извънредно засилен контрол на вноса на агнешко месо и яйца за Великденските празници. Това заяви д-р Иван Шиков, изпълнителен директор на агенцията по време на участието си във форума на „Да! На българската храна“, съобщиха от БАБХ.

Проверката на вносните месо и яйца се прави не само на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ за допълнителна сигурност, че влизащата в България храна е безопасна и годна за консумация. Чак след извършения лабораторен контрол, тя се пуска на пазара, обясни д-р Шиков.

Той каза също, че задълбочен и качествен контрол минават и храните, които българските земеделци и животновъди произвеждат. Няма да бъде допуснато занижаване на контрола, независимо кой е производителят и по какъв начин тези храни са влезли в страната, подчерта д-р Шиков.

Изпълнителният директор напомни, че засилените съвместни проверки на БАБХ с НАП и КЗП продължават, като увери, че проверките на Агенцията са ежедневни. По думите му не се констатират сериозни нарушения от компетенциите на БАБХ, но когато такива бъдат установени се реагира съгласно националното и европейското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: яйцаконтролмесоБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 1 година
Скоро,демек в неделя ще спечеля изборите и вече ще кльопате само руски яйца, защото България ще я извадя от НАТО и ЕС и ще настъпи рая на нашата земята. Само дето незнам дали с 10% мога да имам мнозинство,но аз съм историк много велик,а не математик, така че гласувайте за мен и за гелосания Цонко, щото къщи и коли изплащаме.
16
0
 
1
 
! Отговори
БАХБ преди 1 година
да кажат, все пак има ли война в Украйна....От всякъде ни заливат с информация за активни военни действия, а същевременно в Укройна им остава време да развиват икономиката си, като произвеждат пшеница, мед, яйца, че и шоколади правят и всичко това се излива у нас и в цяла Европа.... А у нас икономиката и селското стопанство, се унищожават с бързи темпове...Значи това, което се случва по света е една голяма ОПАШАТА ЛЪЖА...
15
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
разбрах, кокошките обичат да им се гърми и снасят та снасят яйца а житото вирее отлично под бомбите
14
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Пак от Македония и Украйна ,защото никой не им купува стоката !
13
0
 
5
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Внасяйте *** прости ...всичко внасяйте !!! Всичко имахме а го унищожихме !!! На ви сега "запад",на ви сега "демокрация",на ви сега и НАТО и западни ценности !!! Толкова прости ,корумпирани,алчни и крадливи хора,жадни за власт и пари ,без капка морал и ценности система ни управляват от 30 години насам ...и не защото ние ги избираме ......а защото западните ни " партньори" ни ги монтират !!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия криминали от БАБХ да кажат какъв е контрола на отровното украинското жито и слънчоглед което в момента ядем и какво става с нашата продукция, щото става ясно че нея я изнасяме на безценица в ЕС, а ядем *** от Украйна.
11
0
 
8
 
! Отговори
Ax преди 1 година
Тия са абсолютни продажници!Защо не кажат какво става с украинските запъптъци,дето ни обясняват колко са чисти?!Как ще са маркирани в магазините??Мълчат закото знаят ,че ако ги пуснат с украински печат ,колкото и ефтини да са няма кой да купи тия ***.Сега ще ни кагат ,че и 30-40год месо е с прекрасни вкусови качества?!Тия трябва да бъдат линчувани публично.Колко пъти са хванали разни боклучиви меса и продукти да сте чули какво е станало с тях?!От време на веме изели 50-100кг застояло месо и
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родните спекуланти пак ги прецакаха, много ми е интересно след като складовете били пълни понеже повечето хора не купуваме стоките с 50% и нагоре надценки нещо за намаляне на цени или пак ще реват държавата да ги подпомага. Разбирам от село сте но поне малко се образовайте как се прави бизнес, щото то спекулата е до време.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, а един мармот... Абе верваме на приказки ние!
8
0
 
8
 
! Отговори
Корупция преди 1 година
Знаеш вашия контрол с пачки на очите, да тровите хората, но все пак с тези пари и вие деца храните, та не знам как ще им платите тежестта!!! Наздраве и сладко да ви е!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек изчакали първо да мине контрола...
6
1
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
Знаем ви контрола, помаци и сел та ци, дето си мислите, че държите #### за шлифера.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
контрол = рушвет ?
4
1
 
13
 
! Отговори
да бе преди 1 година
И пак след ваш контрол по Бойково време ядохме 30 годишни меса от аржентинския военен резерв. И пак тогава канцерогенни фъстъчки
3
1
 
10
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Буахахахах, няма сериозни нарушения, само е 20-30 годишно месото, а яйцата са като ягодите-хубава визия и вътре няма никакъв хубав жълтък. Нали си купувам домашни яйца от селяните в Железница, лесно може да се открие разликата..
2
1
 
12
 
! Отговори
____ преди 1 година
Проверки дрън ,дрън.Преди нашите яйца имаха червени печати.Сега начупени побелели със засъхнали черупки и пакетирани незнам си къде.
1
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПИТАХТЕ ЛИ БРЮКСЕЛСКОТО ЗЕЛЕ ДА ВИ РАЗРЕШИ ???? КАК ЛИ СМЕ ЖИВЯЛИ БЕЗ УРСЪСЕЛА !!!