Умъртвиха кучетата убийци в Долна Оряховица

Повдигнаха обвинения срещу мъжа, който обещал да се грижи за тях
31 мар 2023 17:37, Стела Стоянова
73
Умъртвиха кучетата убийци в Долна Оряховица
Снимка БГНЕС

Вече са евтаназирани 5-те кучета, които в четвъртък сутринта разкъсаха 40-годишната санитарка в Долна Оряховица.

Умъртвяването им било нужно, за да се изследва дали в стомасите им има тъкани от наядената Мирослава, съобщиха от окръжната прокуратура във Велико Търново.

Още по темата
Жената е издъхнала от остра кръвозагуба, причинена от множеството нахапвания, показала аутопсията.

Мъжът, който имал задължение да се грижи за животните, за когото още вчера „24 часа“ съобщи, че е арестуван, вече е с повдигнати обвинения за полагане на недостатъчно грижи за кучетата, умъртвили санитарката.

Наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова каза, че за това престъпление са предвидени до 5 г. затвор. Поискала е постоянното му задържане под стража, а мярката ще се гледа утре в Районния съд в Горна Оряховица.

Собственикът на животните се намирал в чужбина, но ще бъде призован за разпити по разследването.

Освен това за неупражнен контрол започва проверка на длъжностни лица и институции, неглижирали сигналите за начина на отглеждане на четириногите. Сред проверяваните от прокуратурата по реда на административния надзор ще са кметовете на градчето Йордан Байчев и на община Горна Оряховица Добромир Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
2
 
! Отговори
Денчева преди 1 година
Не е справедливо да се наказват невинни животни със смърт, без да се знае дори, дали те са виновни за смъртта на жената само, за да се успокои всеобщото недоволство и да се потули по-бързо случая. Сега много невинни животни ще платят с живота и здравето си, а истинските виновници ще останат ненаказани. Свободно живеещите кучета не са агресивни.Може някой да е пуснал кучето си и след инцидента да се е укрил.Във всеки случай, вината не е в животните, а в този, който не се е грижил правилно за тях
58
0
 
3
 
! Отговори
Докога! преди 1 година
След дъжд качулка!!!
57
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако убиеш куче в америка е 3 години пандиз но ако куче убие човек моментално го убиват.такав е закона.
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката власт без съд и присъда уби кучетата, които имат своите права в закона. Без разследване на вината на всяко животно с права. Извършиха геноцид над кучешката раса, само защото са кучета. Това е като убийството на 12 хиляди евреи от Македония и Тракия от фашисткото правителство на Богдан Филов през 1943 година.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушиха правата на кучетата. Първо ги убиха като фашисти, а след това им изследваха стомасите. Ако има невинно куче, което само е гледало с приятелите си и не обича човешко, то също е било убито зверски от властта. Беззаконие и този ***, убил невинни кучета, без съд и присъда, да се вкара в затвора за 3 години. Законът е закон.
54
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Не можели да се справят с кучетата, хайде бе! Навремето минаваха ловни дружини по къщите и което куче не е регистрирано, познайте... Пуста демокрация!
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата са виновни за всичко...
52
3
 
7
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Селата и градовете са построени за кучета ли?
51
7
 
14
 
! Отговори
от фейсо преди 1 година
аууууу , ужас ! бе как така ше умъртвявате кучитата ? те са мили и добрички . утре на протест , грабвайте клетките и да одим да вием пред президентството !
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Марк Цеков Като няма какво да направят идват законите на джунглата или ти или те.
49
1
 
31
 
! Отговори
Марк Цеков преди 1 година
За съжаление жената си е отишла и е оставила дете сирак. Институциите са виновни защото няколко пъти са информирани. Жената от страх е ходела с пръчка аз имам същия проблем в Ботевград. Куче разкъса друго пред очите ми. Няколко пъти подавам сигнал и ми отговора от всички служители е един и същ: Няма какво да направим! Нямаме приют, Няма нападение върху човек нали? *** вие какво си мислите че можем да направим? И до там никой нищо не може и никой за нищо не отговаря. Виновни няма
48
1
 
3
 
! Отговори
Петиция ще има преди 1 година
До Думите доубиват. колко гласа в+ са необходими за да бъдат осмислени като Петиция за питбулите в журналистиката?
47
0
 
3
 
! Отговори
Към: Думите Доубиват преди 1 година
за 8 минути се получиха 8 плюса. В тукашните хора имаТ сърце. има тишина пред факта на смърттана тази жена, ВЕРОЯТНО И ЖЕЛАНИЕ ЗА ОСОБЕННО ИЗВИНЕНИЕ ЗА ГАВРИТЕ В ТЕКСТА, ИЗВИНЕНИЕ КОЕТО АВТОРИТЕ И ЦОРЕКТОРИТЕ НА ТЕКСТА ДА ПРОИЗНЕСАТ В СЪДА КЪМ БЛИЗКИТЕ, СЪСЕДИТЕ, КОЛЕГИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ НА ЗАГИНАЛИЯ ЧОВЕК. СЪДЪТ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА НАЛОЖИ ФИНАНСОВИ И ЗАТВОРНИЧЕСКИ САНКЦИИ КЪМ ТОВА УЖАСНО КОМЕНТИРАНЕ ПУБЛИКУВАНО ДНЕС В СЕГА.БГ ОТ НЯКОГО КОЙТО СЕ Е ПОДПИСАЛ:По публикацията работи: Стела Стоянова
46
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близките да съдят наред кметя, държавата и нпо-тата защитиници на кучетата.
45
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София не е по-безопасно.
44
6
 
38
 
! Отговори
да преди 1 година
на улицата, куче без каишка - куршум в главата! ако нямате пистолет - салам с отрова! и да вървят по дяв-олите всякакви природозащитници!
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Племето е такова Тук е така трябва да стане трагедия(независимо от какъв характер) за да се размърдат работещите в институциите, няма никаква превенция.
42
1
 
33
 
! Отговори
Думите доубиват преди 1 година
Вижте им морала на списърите и едиторите: . . . . .1)разкъсаха 40-годишната санитарка; 2)кучетата умъртвили санитарката; 3)Умъртвяването на кучетата било нужно, за да се изследва дали в стомасите им има тъкани от наядената Мирослава? ? ? Ей безчувственни подиграватели,как може така вяло,блудкаво и гаврещо се да се отнасяте с човек който е загинал при ужасни условия.Та тя е била сама. Връщале се е от работа.Бързала е за вкъщи към семейството си.Скована от страх е нападната и е загинала загинала
41
2
 
4
 
! Отговори
Племето е такова преди 1 година
44, с това оскотяло население, каква нормалност очакваш?
40
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормална държава щяха да приберат и умъртвят кучетата преди да са изяли накой.