Протестиращи срещу войната по пътищата затварят пътни артерии

Те настояват за увеличаване на наказанията
34
Протестиращи срещу войната по пътищата затварят пътни артерии
Снимка: БГНЕС

Поредният национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес в 20 населени места в цялата страна. Протестът е организиран от близки на загинали при катастрофи, предвиждат се блокади на главни пътни артерии, предаде БНР.

Протестните действия са насрочени за 10 часа като е предвидено затваряне на движенията по ключови пътни артерии, включително и на международния път към граничен пункт "Лесово" до кръстовището на ямболското село Козарево, уточни Иван Спасов, който е един от организаторите.

Протести на близки на загинали са планирани и в София, Варна, Бургас, Шумен, Търговище и Пазарджик , както и в над 10 по – малки населени места.

Протестиращите настояват за неотложни промени в Наказателния кодекс.

През следващата седмица се подготвя нов национален протест, който ще се проведе пред Народното събрание.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: протесткатасатрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да шофираш нормално по пътищата основно е въпрос на възпитание и култура. А ние там отдавна сме изпуснали нещата. За което всички в тая държава сме си виновни.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
има статистика напишете птп през годините и ще видите че въпреки увеличението на мпс в пъти жертвите намаляват някой трябва да им набие канчетата на новите майки с увредени.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
има ли полиция в тая държава затварянето на пътища се санкционира от закона другото е възмутените граждани да вземат правото в свои ръце и крака.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво като блокират пътни артерии и завишават наказанията? Реален контрол на пътя и наизбежни санкции. Защо искат патрулите на КАТ да са видими? Осъвременяване на Граждански процесуален кодекс за ефективно налагане на санкциите. Работещи камери на невралгичните места и незабавна реакция на регистрираните с тях нарушения! Да не може да се трият записи от камерите на КАТ.Колко деца и баби бяха прегазени от маневриращи автомобили с по-малко от 5км в час? А"специалисти"радетели за намаляването й?
24
2
 
1
 
! Отговори
Пешеходец преди 10 месеца
Защо не се показват труповете от катастрофи , потрошените или унищожени автомобили ? Защо няма реална информация какво се е случило , а само се пише , че имало образувано някакво досъдебно производство ( на сирене, на обувки, на кренвирши ? ) . И че районът бил отцепен !!! ( ето това е простотията на "органите")
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странното е, че ако наказанията записани в закона се намалят двойно, катастрофите ще намалеят, само наказанията се увеличат, то и катастрофите ще се увеличат, както е от много години.
22
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Протестират да има по-високи наказания в закона, но не осъзнават, че това го правят вече много години, а катастрофите се увеличават. Реално искат да има повече катастрофи, въобразявайки си, че катастрофите ще намалеят
21
1
 
1
 
! Отговори
манхалите от квартал преди 10 месеца
а да се прибират да си пият бирите в тях ,не е нужно да пречат глюпаците
20
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
До "и какво се случи", ако не си ходил, няма как да знаеш , че се е случило нещо много важно. Най накрая пътят е направен като в "истинска държава". А колкото до увеличаване на наказанията от как се помня все това правят и инцидентите се увеличават всяка година. Има много примери за това как да се подобрят нещата, подобряване на инфраструктората, многократно увеличаване на стационарните видиокамери,вземане пример от Румъния как се вземат книжки на пътя ....Но милицията в България не е полиция!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И как с увеличение на наказанията ще се оправи нещо? Тия протестиращи осъзнават ли, че подобни искания са път към полицейщина? Утре някой ще настъпи непрекъсната и ще го вкарат доживот, докато "наште" хора пак ще се измъкват. Самите протестиращи ще пропищят утре от тези си искания.
18
4
 
1
 
! Отговори
Пред руското посолсв преди 10 месеца
Да идат да протестират пред руското посолство
17
0
 
4
 
! Отговори
и какво се случи преди 10 месеца
Сложиха островчета и скоростомер , ще оправите всичко браво !
16
1
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО преди 10 месеца
не се огледаха , а обвиняват момчето ? На празен и тих булевард в 12 през нощта ? Защо целия квартал трябва да страда ??????
15
0
 
2
 
! Отговори
майките преди 10 месеца
ви да са живи и здрави
14
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 10 месеца
Винаги ми е било чудно защо протестите не се правят там където се намира този срещу когото са насочени?Винаги се правят така,че потърпевши да са обикновените граждани.Ако на разрешилия протеста започне да му се търси отговорност нещата ще си дойдат на мястото.
13
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
Колко пъти да ви се казва, че промяната на законите е ПОСЛЕДВАЩО НЕЩО бе, празноглавци! Тоест, след като някой се е праснал и самоубил или убил някого, това, че ще го накажат е СЛЕД това! Защо сте такива немислещи същества? Какво затваряте? Само ще пречите на тези, които не го правят. Защо? Те какво да направят? Все едно човек, който не гази закона, ще го хванете и него да го биете. Това стадо няма бъдеще, защото не може да мисли.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Светла памет на всички загинали заради самозабравили се шофьори. Дано законите се затегнат защото на твърде много хора им се разминава и то най-тежкото престъпление - отнемане на чужд живот.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
първо те да спрат да се правят на интересни и да пречат на хората
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Състоянието на пътищата е не по-малък проблем. При преминаване на гръцката и турската граница например си принуден да караш по кози пътеки, където липсват елементарни табели, да не говорим за осветление и ширината на пътя, по който са принудени да минават тирове и камиони. Не мисля, че хората наричащи себе си управляващи не различават широките осветени магистрали в чужбина от трагичните пътечки у нас ...но какво им пука...
9
1
 
7
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
При много има прекомерно развито чувство за изключителна правота и на контрол над други хора. Това са личностни отклонения. Трябва прилагане на правилника. Отделно, че достъп до автомобили имат твърде много млади хора.