Хигиената в заведения в София: Прах, мазнотия, кошове с боклуци

В Helpbook получихме немалко сигнали от компетенцията на БАБХ
29 май 2023 18:30, Анисия Иванова
35
Хигиената в заведения в София: Прах, мазнотия, кошове с боклуци
Снимка: БГНЕС, архив

В платформата на Helpbook.info получихме немалко сигнали от компетенцията на БАБХ. С наближаване на лятото и очакваното повишаване на температурите заведения със лоша хигиена са потенциална бомба за здравословни проблеми. Един от тях се отнася до лоша хигиена в заведение за мръвки на жар: 

"Пушат цигари, докато готвят. Пипат парите със същите ръце, с които готвят, без ръкавици. Всичко е потънало в слоеве прах и мазнотия. Бяха набъркали разядка и я сложили в голяма тава върху КОША. Цялостната хигиена на заведението очебийно е компрометирана и със затоплянето на времето е въпрос на време някой да се натрови". Нашият потребител е оставил и адреса на заведението за бързо хранене.

Изпратиха ни сигнал за потресаващи условия в тоалетна на корейски ресторант. Авторът на сигнала твърди, че в заведението има само една тоалетна за клиенти. Казанчето и мивката не работят, което води до невъзможност клиентите да се погрижат за личната си хигиена. Почистване също не се извършва - петната са навсякъде, а кошчетата за боклук преливат от отпадъци.

Оплакаха ни се и от китайски магазин в София, където се приемат плащания само в брой, а касови бележки изобщо не се издават.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щастието е градинка. Ако всеки ден се трудиш, ще има цветя. За мързеливите егоисти, които не ценят труда, своя и на другите, избуяват плевелите на завистта, злобата и алчността. С кражби се заграбва богатство, НО НЕ И ЩАСТИЕ ! Виждали сме мнозина богати и нещастни. ЩАСТИЕТО ИДВА СЪС САМОУВАЖЕНИЕТО, ЧЕ СМЕ ДАЛИ НЕЩО ЦЕННО НА СВЕТА И СВЕТЪТ НИ СЕ ОТПЛАЩА !
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Град с 2 милиона население няма един читав ресторант !!!Един няма, не 5-6!!*** балканци.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До :) (28) За какви ТОЛКОВА пари говориш като в София е по-скъпо от Париж в ресторантите?! Я слезте на земята!! Българите просто сте мърляччи селски!!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквито хората(миризливи) такива и заведенията.София е единствената европейска столица в която хората миришат!!И това е от много години.През соца не беше така.
27
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
Мизерията в БГ заведенията е уникална. Но за толкова пари - толкова. Българинът е свикнал да мързелува, да мрънка и да кисне по долнопробните кръчми. Така няма спасение от бруталната бедност и нищета. Цял живот в ***.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това с парите само в брой в тези магазини не е новина.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
т.нареченото "обществено хранене" в БГ представлява само един лош стандарт! Откакто се помня, а това е доста време - 60 г!
24
0
 
3
 
! Отговори
ХФ преди 10 месеца
Вечерям веднъж седмично навън. Имам си определени места, но честно казано не бих искал да знам какво се случва в кухнята. Какъвто съм гнуслив, вероятно ще припадна. Иначе цените са "страхотни" - една пържола е 12-13 лв, салатите на места стигат до 15 лв, а сме от провинцията. Цените ни вероятно са почти софийски. Вдигнат ли ддс-то не ми се мисли.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те кво си мислят да идат във азия . Има скъпи заведения да влизат в тях
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия да не се заяждат много за да не попаднат ненадейно някой ден врху скарата. Никога не се знае...
21
7
 
0
 
! Отговори
пак статия с цел рек преди 10 месеца
лама, на някакво сайтче този път
20
1
 
5
 
! Отговори
грух грух преди 10 месеца
*** българина набляга на парата дори около него да е кочинка
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз нормален да ходи по кръчми не съм виждал от има няма 10 год. Има 5-7 читави ресторанта в цяла София.
18
3
 
9
 
! Отговори
филия с мас преди 10 месеца
Мечта на всеки гербераz.
17
0
 
4
 
! Отговори
ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ преди 10 месеца
Не е за всички пишман-ресторантьори.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мръсно е навсякъде,какво значи едно заведение?
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е ,мръсотията е нашата емблема,поне да е вкусно! Хахахихи!
14
5
 
6
 
! Отговори
Продължаваща Промяна преди 10 месеца
Цяла България се учи от Ленчето ! Каквато е хигиената на управляващите, такава ще е и в електората!
13
8
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
И още по-зле ще става. А само хората с ограничен умствен капацитет се хранят в заведения като цяло. Не знам колко трябва да си изостанал да се храниш навън.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо много *** ми се струват тези оплаквания, много инфантил. Все едно баба му/и е яла само в стерилна среда и безкомпромисна хигиена. Все пак сме на балканите и ориента не ни е чужд. А и малко прах и мръсотия са за предпочитане от пластмасата и химията, с която се обливат храните като консерванти и за стерилност. Природата е за предпочитане пред химията. Казвам го от личен опит, имам алергии от това, че съм живяла в чиста среда