ПП-ДБ стяга протест срещу Радев тази вечер

Той е от 18,30 пред президенството
30 май 2023 16:45, Стела Стоянова
241
ПП-ДБ стяга протест срещу Радев тази вечер
Снимка БГНЕС

Протест срещу президента Румен Радев е насрочен за тази вече от 18:30 часа на площада пред Президентството. В него ще се включат и представители на ПП-ДБ.

"Ние ще сме там! Елате заедно да защитим парламентарната република и европейското бъдеще на България!“, написаха от Коалицията във Фейсбук страницата си. Към публикацията е прикачен и линк към събитието. 1,7 хил. души са отбелязали отдолу, че ще присъстват на протеста.

Още по темата
"Всички граждани, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени!", пишат още организаторите на групата.

Акцентите в протеста са:

1. Европейският път на България! Българските институции трябва да изпълняват задълженията ни като достоен член на ЕС и НАТО.

2. Спазване на конституционните механизми за парламентарно управление и редовно правителство

3. Чл. 1 (3) от Конституцията: Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Припомняме, че вчера Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на представителите на ПП-ДБ, но им препоръча да не го реализират. В петък Радостин Василев, тогава все още от ПП, разпространи записи от заседание на Националния съвет на ПП, в които се обсъжда и президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
6
 
! Отговори
ПРОБУЖДАНЕ преди 10 месеца
Едно нещо трябва да бъде осъзнато: ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ЕДНО НИЩО! Имат медии, имат НПО-та, имат на практика безгранично финансиране, имат си медиите, цялата администрация е овладяна, овладяни си до голяма степен службите, прокуратирата, съд. НО ТИ НАТРОДЕ, ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ МНОГО, ВИЕ СТЕ МНОЗИНСТВОТО! 35 ГОДИНИ ВИ РАЗЕДИНЯВАТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ "ОСВОБОДИ", ОСВЕН САМОТЕ ВИЕ СЕБЕ СИ! ГЛЕДАЙТЕ, СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, МИСЛЕТЕ И ПОЧУВСТВАЙТЕ. ИЗХОД ИМА!
209
0
 
10
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 10 месеца
Държава, в която ПОCOЛCTВОТО определя дневния ред; в която "ЖъЛтoпaBeтHиците" се "считат" за елита на обществото; в която НПО-тата пишат учебниците и вероятно се намесват в различни сфери на политическия, икономическия и културния живот; в която медиите обслужват тясно-политически и чужди интереси; в която народа е смачкан, уморен и обезверен. КАКЪВ Е ИЗХОДА? СЪБУЖДАНЕ. СЪБУЖДАНЕ НА ДУХОВНОСТТА, КОЕТО ОЗНАЧАВА ОСЪЗНАВАНЕ, ПРОБУЖДАНЕ НА ВЯРАТА, ЛИЧЕН ПОГЛЕД НА ВСЕКИ КЪМ СЕБЕ СИ, БЕЗ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ
208
1
 
5
 
! Отговори
ЕДНА КРАЧКА..... преди 10 месеца
ЕДНА КРАЧКА ОСТАВА ДО НАЛАГАНЕТО НА ВОЕННА ДИКТАТУРА....... 9.09.1944
207
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България ще изпълни служебната роля да бъде обслужваща територия в една война. Радев им пречи. Ако президент беше Плевнелиев, нещата щяха да бъдат съвършено различни"
206
1
 
6
 
! Отговори
МИЖАВ ИНТЕРЕС... преди 10 месеца
МИЖАВИ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ..... МИЖАВ ПРЕЦЕДЕНТ....
205
0
 
9
 
! Отговори
НПО протест? преди 10 месеца
ПП-ДБ по всяко време могат да направят протест, без предварителна организация и обяваване. Как? Отг. НПО (Неправителствените организации). Нека този коментар да бъде приет за лично мнение, не като факт. Нека всеки, който има желание и възможност да провери това твърдение.
204
12
 
2
 
! Отговори
Чорапа преди 10 месеца
да се изчегърта с импийчмънт!
203
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирил Петков се скри. Отишъл в чужбина. Да дойде сега да се перчи.
202
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко на всичко - 200 човека.СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КОЛКО СА РЕАЛНО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ОПГ ПП-ДБ?Кириле, не 7% - 0,7% нямате,канадска ливадо.Без мадуровките,ала-бала и кодовете сте кръгла нула.Връщайте мандата веднага и заминавайте към Централния Софииски доброволно.
201
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ейиии това ППДБ много пари имат, за да спретнат този платен протест. Нагли, по-нагли, най-нагли, простоКирочовците шарлатани и предатели.
200
2
 
17
 
! Отговори
Къде са троловете преди 10 месеца
Вчера троловете оквичаха нета за звучния шамар от Радев (който ги ошамари още през деня, а накрая направо ги ...). Сега ги няма... а те имали сбирка на ОПГ-то на центъра. (ОПГ - Организираната Престъпна Група - имаме група със самопризнания за престъпления - не е закачка, а сериозен и доказан факт! Това са пп, дб и герб вече - не партии, а ОПГ). Направо от центъра към ареста! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
199
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да видим пък те да си направят изводите аз няма да съм там с продажниците
198
1
 
11
 
! Отговори
До Гешев преди 10 месеца
До Главния Прокурор - цялото ОПГ, самоизобличило се в близо 5-часови записи и потвърдило неколкократно само всичко казано там, се събира пред Президентството с намерение да опита да прокара държавния си преврат. Ако наистина Ви пука за България, както твърдите, просто изпратете хората си там и направо цялото опг в ареста. Имате сигнали и безспорни доказателства вече. Спестете ресурс да ги търсите по домовете - на едно място са! По-добре Вие, преди НАРОДЪТ да се събере, защото няма да ги арестува
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев, Боко и Костадинов заедно ще протестират срещу ПП. Такава е ситуацията. Боко 4 пъти ходи да се моли в Посолството на САЩ да не го слагат в Магнитски още малко. Какво е обещал? Всичко. Боко е зависим от САЩ като компрометиран и кукла на конци, която всеки момент може да бъде свалена от сцената. Боко е роб на САЩ, но пак скача срещу САЩ и ще свърши като Мануел Нориега в затвора в САЩ.
196
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисля,че е време Гешев да подкара боклукчииския камион към парламента да поразчисти,че ужасно завоня оттам.
195
1
 
14
 
! Отговори
Предатели преди 10 месеца
Ще му накривите пищова на Радев.Направи ви на две стотинки вчера.
194
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То повече украински и евро знамена има отколкото български. Къв е тоя събор?
193
1
 
11
 
! Отговори
Поход за мир преди 10 месеца
Сега Възраждане, организаторите на похода за Мир и всички официално обявили се срещу намеренията на пп-дб и герб (за които вече има безспорни самопризнания), ако имат акъл, ще направят протест срещу пп, дб и герб! Събрали се тия, само да кажат и народът ще се вдигне-не заради тях, а заради България и всичко, което направиха и планират, и за цялата им безочливост! Само казвате кога и къде и ще решим въпроса на чия страна е народът веднъж за винаги! "спонтанния" протест на едни и същи с/у България
192
1
 
16
 
! Отговори
Silno преди 10 месеца
Много сремежливко, и си крият цветните знамена. То си е за срам - да покрепяш бандити, които се наговарят да раздадат Бг, на който плати.
191
1
 
14
 
! Отговори
Най-добрата защита! преди 10 месеца
Тия са оперирани от срам и мозък! Решили са "Крадецът вика "дръжте крадеца!" до последно"! Най-добрата защита за тях е нападението! Събират цялата наглост, за да вдигнат нацапаните г*щи и да имат блясък в очите! В момента да се молят някой да не направи протест срещу тях! Защото щом ще са всички там барабар с родата и цялото еконт, ще почувстват всенародната любов. Радев им заби звучен шамар и сега ще го играят жертва и ще атакуват с обвинението, което обвиняват тях :D :D :D нагъл, по-нагъл,ппдб